Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 1. února 2012 ve 12:34® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
All Armor> Samozřejmě, dokonce si myslím, že většina lidí, co se o to doopravdy zajímají, tohle ví a bere to jako součást celé té hry.
Na veletrhu jsem viděl, jak dva obchodníci soutěžili, kdo prodá víc olůvek, která jsou naprosto k ničemu. S dobrou legendou se prodávala celkem slušně a skóre bylo oboustranně vysoké.
- Středa 1. února 2012 ve 12:30® osprey
SURF> Jestli myslíš to černé Aero, tak těch mám doma opravdu dost. Čas běží a za tu cenu, co je poptávána budu mít Zaubera, který už je dál a ještě mi zbyde.
- Středa 1. února 2012 ve 12:07® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
SURF> Jižní Čechy jsou samý rybník a obyvatelstvo dovede být činorodé. Konkrétní informace nemám, protože je mít nechci…
Já si tu hraju na mravokárce, takže si tenhle druh sportu dobrovolně odpírám

Svých pár čudlí na pekáč si snadno chytím na svazovce.
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 13:07:29 uživatelem osprey. - Středa 1. února 2012 v 11:39® osprey
lunimus> Jasné. Rybaření je koníček, zábava. Za lezení po kopcích a ježdění po sjezdovce ti taky nikdo nic nedá. Tady si dokonce občas odneseš rybu.
Kdybych chtěl rybařit pro peníze, chodil bych pytlačit na chovný rybník.(A ne, že by u nás takoví nebyli.)

- Středa 1. února 2012 v 11:35® osprey
- Diskuze: Muškaření
All Armor> Ujišťuju tě, že Liborova děcka pravděpodobně budou mít do hotentotů hodně daleko. Chyby v příspěvcích dělám já, děláš je i ty a to nemyslím ty záměrné.
Kdysi jsi tady vznesl poučku o mluvení k věci a k osobě. Ta byla velmi moudrá…
- Středa 1. února 2012 v 11:32® osprey
Salmo1> Koně měl soused. Babička s dědou už jen krávu. A také jsem vycestoval do míst, o jakých píšeš. Pravda, málokrát a nakrátko.
V podstatě se bavíme oba o tomtéž, jenom na to jdeme každý z jiné strany. Sedět někde u piva, asi bychom se dohodli rychle, tady by to bylo o hromadách popsaného papíru a jakkoli si kolega All Armor myslí, že nemám na mysli nic jiného než množství příspěvků a od nich se odvíjející množství peněz, tak já na tom zas tak nelpím.
Jenom tvrdím, že dnes je lepší místy zasáhnout (viz ty vojenské újezdy, kde se o to mimoděl starala technika) než s napětím očekávat, co se bude dít. Ona příroda nemá tendenci směřovat za každou cenu k nějaké harmonii – ta vzniká pěkně dlouhou dobu.
- Středa 1. února 2012 v 11:09® osprey
troutkiller> Na těžší vláčku určitě, ale tak do vlasce 0.18 – 0.20 mm to není nijak hrozné. Mraky lidí používalo a používá zrovna šíma s bojovkama. I reprezentanti ve vláčce. Viděl jsem starší fotky Davida Maixnera, Jožky Foltýna (ostatně jeho Twina s bojovkou má dneska tuším Prutos)…
Kdysi s těmi černými Aery tahal i P. Procházka v Mongolsku tajmeny (ono tenkrát moc lepších věcí nebylo).
Poslední dobou jsem taky skončil u přední brzdy, ale nezatracoval bych tu zadní zas tolik.
- Středa 1. února 2012 v 11:03® osprey
lunimus> Gratuluju. U nás na vojně se říkalo: voják se stará, voják má…
- Úterý 31. ledna 2012 ve 20:08® osprey
Libor> Jistěže.
- Úterý 31. ledna 2012 v 19:43® osprey
Salmo1> Já ti nevím – kolik zubrů bude potřeba? A taky je tu ten problém, že spousta zvířat (divočák, bobr,…) se v mnoha případech radši chodí nažrat do kukuřice. Srny do řepky. Jsem zvědav, co vymyslí někdy i tunová zvířata až si zvyknou na to, že jim lidi v podstatě neubližují.
Já myslím, že tyhle trable mezi nechat a nenechat být skončí až vymřením našeho druhu.
Nicméně ještě na začátku 20. století se dařilo držet u nás slušnou biodiverzitu i při četných zásazích a vysoké hustotě zalidnění. Spousta věcí nebyla ideálních, ale stejně to bylo lepší než dnes navzdory naší propracované ochraně přírody.
A ještě sem něco dohodím:
http://zpravy.tiscali.cz/…meste-119098
Hodně lidí fandí návratu velkých šelem do přírody. V Německu už běhají vlci na pár místech v naprosto kulturní krajině. Většinou s nimi problémy nejsou, ale hlad je hlad. On je fakt problém v tom, že se naše činnost s přírodními procesy slaďuje dost těžko.
Mimochodem, na verandě nám zimuje sedm kukel otakárka (housenky žily na mrkvi na zahrádce) a na zahradě mám biodiverzitu jako řemen.
Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 21:06:04 uživatelem osprey. - Úterý 31. ledna 2012 v 18:51® osprey
SURF> Tak s tím neurazíš nikoho. Ryby ani troutkillera

- Úterý 31. ledna 2012 v 18:49® osprey
David Havlíček> Mě to netrápí – buď umělá nebo nic. Na dírkách jsem štiky nechytal, jen na vodě, která byla z části zamrzlá. Poslední loňskou štiku mám na Silvestra dopoledne – ale to bylo teplo. Mám i jinou silvestrovou a to led byl a dost.
Já na rybu chytat nebudu. Na svazovce možná kvůli nějaké štice 120+, ale na soukromáku ani kvůli té ne.
A na svazovce se na dírky nemůže, takže si s tím nemusím lámat hlavu vůbec.
Totéž se sumcem. Co chytím na přívlač, to chytím. Rybu napichovat nebudu.
Na mrtvou chytám, aby mě někdo v budoucnu nechytal za slovo.
- Úterý 31. ledna 2012 v 16:56® osprey
Martin Mrocek> Na tohle ti nikdo neodpoví. Každý má jiné představy, loví na jiných vodách a snaží se o jiné ryby.
Já třeba chytám UL s poměrně dlouhými pruty. Někdy to chytám v podstatě jako krátkou nymfu. Jiní kolegové chytají s krátkými.
Neexistuje nej… prut. Existují pruty vhodnější a méně vhodné (je otázka k čemu přesně) a dál už je to záležitost pocitů majitele.
- Úterý 31. ledna 2012 v 16:50® osprey
- Diskuze: Kaprařina
mannice> Klasická ichtyologie nestuduje, co rybám voní nebo ne.
Tohle dělají spíš lidé věnující se chovu ryb (výroba krmiv, odkrm plůdku a násad, chov akvarijních ryb, akvakultura,…) a pak lidé, kteří vyvíjejí vnadicí směsi a nástrahy pro rybáře.
- Úterý 31. ledna 2012 v 15:04® osprey
- Diskuze: Kaprařina
nnnap> ladamaj> Je to nutné, chlapi?
- Úterý 31. ledna 2012 ve 14:00® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Bazalbub1922> Oni se nepřemnoží, furt se šíří dál (jsou teritoriální). Ale problém bude s dostatkem stromů. V přírodě to neustálým kácením vlastně pořád zmlazují a to jim vyhovuje.
Nakonec nás donutí nějakým způsobem jejich počty regulovat. Ochranáři budou vyvádět, ale regulují se stavy většiny druhů zvěře. Navíc rozumná regulace není žádné vyvražďování. Taková ta úžasná vize, že si sem pustíme velké predátory, například vlky, je hodně kontroverzní.
Z pohledu toků je zajímavé to, že bobři svou aktivitou zvyšují jejich členitost, množství úkrytů pro ryby a vkládají mrtvé dřevo do revíru, což lidi nesmějí. V Německu tvrdí, že kolem bobřích staveb narůstá početnost ryb.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:52® osprey
zuzi> Normální ryba pod vodou nedělá moc velký bordel – ani když se zmítá v křečích. Rotačky a většina wobů ho naopak dělá. Jsou to v první řadě dráždidla. Ryby je registrují z velké dálky a zajímají se o ně. Na druhou stranu se je rychle naučí ignorovat.
Gumy jsou jiné a na úplně opačném konci je právě peří a srst – pomalé, tiché, přirozené.
Na té díře se vyplatí střídat něco, co tu rybu z dálky přiláká a něco nenápadného, na co ti pak zabere (tomu bych dal víc času).
- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:33® osprey
zuzi> Drop Shot je jednoduchý – zátěž propadne na dno a tam leží, pohráváš si s nezatíženou nástrahou na vlasci nad ní. Teď v zimě je to super.
Kamarád experimentoval s těmi chlupy dlouho, naposledy si liboval nad srstí z lamy

- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:32® osprey
SURF> Holt musíš vybírat jinak. Pokud uvažuješ o váze, potřebuješ minimalisticky konstruovaný naviják (přední brzda) s tělem z hořčíkové slitiny nebo nějaké plastové kompozice (ale kvalitní). Nabízejí se ti Shimana typu Rarenium, Twin a Stradic ve verzích CI4 anebo Daiwy se zaionovými těly a rotory (Infinity Q Zaion, nový Ballistic, Caldia). Daiwa má širší cívku než Shimano, takže by ti stačila už velikost 3000. Chlapi tady na to tahali třicetikilové sumce, takže rozhodně bys nepotřeboval větší.
Teď jsem měl na veletrhu neskutečně povedený kus od Daiwy v nějaké akci. Jen rozsáhlé útraty v jiných oblastech mi zabránily běžet k bankomatu. Ale s tímhle bych si fakt i rád točil za dlouhých zimních večerů někde v křesle.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 13:06® osprey
jajco> Je to moje TEORIE. Vůbec to nemusí být pravda. Ono je to nebezpečné, tyhle názory zobecňovat. Já měl nějaký dojem, pocit. Teď spekuluju. Když se toho někdo chytne a začne z toho dělat pravdu pravdoucí, tak jsem možná nadělal víc škody než užitku.
Ale je možný, že tam to klidně obchodník vrátí se slovy: tohle neprodám. Vím já?
Drahý naviják bych si asi nikdy nekoupil na e-shopu (leda v nějaké supervýhodné akci). Chci si s tím zatočit.