Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:58® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
zuzi> Marmyška by šla, ale štika má ráda větší sousta. Dají se použít gumy, třeba smáčky a to na jigové hlavě i jinak (koukni na články o technice Drop Shot) anebo některé vertikální wobblery. Nedoceněné jsou různé muchatice z marabu peří, králičiny a umělých vláken.
Potřebuješ si s tím pomalu hrát a občas udělat prudčí pohyb.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 12:08® osprey
zuzi> No většinou se v těch dírách chytá na živou rybičku. Rozdíl oproti přívlači je obrovský. Už jenom to, že nemůžu vláčet na víc než jedné díře, ale prutů s kačenou můžu mít víc.
Možná se bavíme o jiných článcích. Já četl o lovu na přirozenou nástrahu. Samozřejmě jsou i lidé, co vláčejí.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:52® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
sethy> Furt je to o tom, jestli bys toto řekl, kdyby sis protočil navijáky v nějakém japonském, britském či americkém obchodě.
Jak znám třeba japonský smysl pro detail, tak nevím nevím…
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:50® osprey
zuzi> Já štiky na díře s rybou a k tomu na soukromáku chytat nemůžu. Mám svoji hrdost a ta mi to nedovoluje. Musel bych vertikálně vláčet, to by šlo.
Ale ostatním to nehodlám nijak vymlouvat.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:30® osprey
zuzi> Bylo to na víc místech (z časopisů např. Český rybář). Úlovky pěkné, byť fota s nimi byla velmi předpažená.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:28® osprey
- Diskuze: Feeder
mannice> Kamera vidí prd a než to procák přepočítá na pixely, všechny detaily jsou řiti. Ty osobně to musíš vidět. Zjistíš pak, že v hloubce nebo kalnější vodě je to síle vlasce spíš mechanicky než opticky.
A v čisté vodě je to zase jinak. Pak třeba začneš daleko víc uvažovat nad spojovacími prvky.
Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 12:31:35 uživatelem osprey. - Úterý 31. ledna 2012 v 11:23® osprey
sethy> Certate jsou skvělé a fór je v tom, že jsem viděl Caldie, které chodily prakticky stejně.
Teď jsem viděl tři kusy Infinity-Q v takové té šedočervené limitované edici. Z jednoho jsem doslova učůrával (naprosto ojedinělý chod) a musel jsem si několikrát připomenout, že mám dvě děcka na studiích, ze druhého jsem moc nadšený nebyl a asi bych za něj ty peníze nedal. Třetí byl tak někde mezi.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:15® osprey
sethy> Tohle bych akceptoval. Stradica mám, bazarovku a nový kus. Bazarovka od začátku trochu zadrhává, ten nový je velmi dobrý, ale má zatím odchytáno tak 40 hodin na gumách. Uvidíme jak to s ním bude dál. Na jaře si zase zatočím Prutosími Caldiemi.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:11® osprey
mannice> Vem si někdy potápěčské brýle a dojdi se do té vody podívat.
Zjistíš netušené věci. Rozepisovat se mi to nechce, to už o tom radši napíšu článek.
Navíc rybí oko u mnoha druhů bude na dva metry ostřit poměrně komplikovaně.
- Úterý 31. ledna 2012 v 11:09® osprey
zuzi> Já jsem buran z venkova a klidně jsem si sekal díry i sekerou. Netrvá to o moc déle a hlavně sekerka doma je a vrták bych musel draho kupovat.
Ovšem když je k dispozici, vrtám jako čert.
- Úterý 31. ledna 2012 v 10:52® osprey
ssg.Jimmy Wild> Na tom se dělá, ale jde to ztuha.
Přepsat papír trvá v týhle zemi i deset let. Ale rybáři si musejí zvyknout, že na základě jejich keců v hospodě se zákony měnit nebudou.
Já momentálně zprostředkovávám tok informací, protože když jsem zjistil, jak je to porůznu poschovávané, tak se ani nedivím, že sice panuje všeobecná nenávist, ale reálně ví většina lidí prd a pokud jde o to, co se dělá, je toho málo.
Budiž čest organizacím, kde se něco děje. Zdá se mi, že velmi aktivní je třeba Plzeň.
- Úterý 31. ledna 2012 v 10:49® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Venca Zelenka> Já vedle Toma nestál, když ho vytáh, ale nechal jsem si to několikrát vyprávět. Ale dvacet kilo není u bobra problém. Bylo to v létě, podvyživený jistě nebyl.
- Úterý 31. ledna 2012 v 10:47® osprey
A což prodéchat ďuru do toho ledu?
- Úterý 31. ledna 2012 v 10:46® osprey
- Diskuze: Plavaná
ssg.Jimmy Wild> S mnoha pruty se nechá použít vlasec 0.08 mm. Pořád ještě mám Tectan od DAMu, reálně má 0.09 mm, ale drží dost na to, abych s ním na čisté vodě mohl chytat. V praxi ho ale používám jen někdy.
Teď lovím většinou s desítkou (Milo Fortress), co je ale doopravdy dvanáctka. Brzy dojde a už mám připravenou dvanáctku co je dvanáctka

- Úterý 31. ledna 2012 v 10:40® osprey
ssg.Jimmy Wild> V první řadě by si měla MO, na jejímž revíru se vyskytují, budovat kontakty s myslivci a žádat o výjimku. Oboje je v rámci současné legislativy. Když výbor neudělá ani to, tak nemá smysl brečet, že s tím nikdo nic nedělá.
- Úterý 31. ledna 2012 v 10:39® osprey
sethy> Člověče, srovnávat Caldii a Exage…
Kolik jsi jich měl v ruce? Já asi dvacet a jedna se fakt nepovedla. Asi šest až osm jich naopak šlapalo naprosto dokonale. Zajímavý je vysoký výskyt těch dobrých kusů mezi zbožím dovezeným z Anglie.
- Úterý 31. ledna 2012 v 10:34® osprey
Lucie.Gallova> A zvedneš na ní alespoň 4 kg?
On papír snese všechno

- Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:31® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Venca Zelenka> Já viděl Prutosův cajk a teda nic moc. Na očkách prutu povolený lak a naviják už se s tím nikdy pořádně nesrovnal

A to mu ten hlodavec na břehu utekl s Rapalou v zadku.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:01® osprey
- Diskuze: Muškaření
Salmo1> Problém je, že tahle stanoviště jsou svým způsobem umělá. Nechat přírodu ať si dělá co chce, zarostla by tahle zem skoro celá lesem.
Proto jsem se v diskuzi o kormoránech tolik hádal s Xaxapem o tom, že není pravda, že všechny lidské zásahy do přírody jsou špatné.
Naši předkové tady vybudovali krajinu, která byla v mnoha ohledech bohatší (a v některých ne) v porovnání s tou původní.
My teď nevíme, jak to udržet a otázka je i jak moc to chceme.
- Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:57® osprey
mannice> Nesedí. Leží. Vždyť byla jen 2× u vody.