Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 19:27® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

feedřík> Jestli někdo chcete článek o tom, co je nového na feeder, tak bych prosil uvést, co je předmětem zájmu.

Použitelných prutů a navijáků jsou kvanta a a protože je mnohem jednodušší dohánět než prorážet cestu, začínají mi ty věci trochu splývat.

A kdybych měl psát něco o rybářském cajku, tak až po Brnu. V Praze bych nebyl objektivní, protože prodlévám pouze na jedné z výstav, i když jsem druhou viděl.

Čtvrtek 26. ledna 2012 v 19:20® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Však už mi někteří výrobci dali co proto, jak jim kazím kšefty…

Ale přinejmenším ty velké člověk kupovat musí.:-))

Středa 25. ledna 2012 ve 21:26® osprey
osprey

Jenda17> Jak moc je reálné, že je ta informace pravdivá?

Mě by nevadili duháci (ti se dají nasypat vždycky), ale je tam zopár pěkných jinších dravců a ti by mi tam teda po výlovu chybět mohli, protože vracet je zpátky určitě nikdo nebude.

Úterý 24. ledna 2012 v 18:06® osprey
osprey

sus1> Na ulici je zima. Hospoda.

Úterý 24. ledna 2012 v 18:06® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

janaR> Vybírej dobře. Dobrý prut zůstává dobrým prutem dlouho (a špatný špatným taky – pokud se nezláme).

Je lepší dát pár stovek navíc a pak si to roky užívat. Prut stojí v koutě a chleba nežere. Já si před dvaceti lety koupil nejlepší naviják na plavačku, co tehdy byl a chytám s ním dodnes. A bylo to suprových dvacet let. Když ty prachy rozpočtu na ten čas, tak to ani nebylo drahé.

Úterý 24. ledna 2012 v 17:06® osprey
osprey

lunimus> Nejdůležitější na rybách je koukat a myslet. Obojí je poměrně levné.

Pak je tu taky ten um, že když někam naházíš krmení, tak musíš chytat tam, kde leží. Čím větší voda, tím je to těžší.

Úterý 24. ledna 2012 v 11:34® osprey
osprey

lunimus> Ty rybářské jsou jinak ochucené, ale stojí daleko víc. Většina lidí chytá s tou obyčejnou z potravin.

Úterý 24. ledna 2012 v 11:01® osprey
osprey

lunimus> Normální běžné ryby nejsou tak ochytané, aby se provnaděným místům bůhvíjak vyhýbaly.

Je fakt, že když se někde dlouho chytá, tak pak ryby nereagují jako ze začátku, ale týká se to spíš těch větších. Už se mi stalo i to, že jsem tutéž rybu během vycházky ulovil dvakrát.

Úterý 24. ledna 2012 v 10:27® osprey
osprey

lunimus> Opravdu to nekomplikuj. Menší ryby jsou vděčné za každý nabídnutý zdroj potravy. Důležité je najít místa, kde ty ryby jsou.

Jinak směs strouhanky, kukuřičného šrotu, přesáté hlíny a pytlíku komerčního krmení doplněná o dvě deci červů nebo plechovku sterilované kukuřice je takové běžné krmení, se kterým chytá spousta lidí.

Taky je důležité to dobře připravit – s vodou se musí opatrně.

Úterý 24. ledna 2012 v 10:15® osprey
osprey

Losfedos> Believer. Prodával je Martin Vaněček v Písku. Možná ještě něco má. Je to dost drahé.

Mám pocit, že s tím chytalo pár lidí na přehradě na tahačku, hlavně sumce.

Já to nikdy neměl.

Pondělí 23. ledna 2012 ve 22:58® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

sidla_napajedla> Na Lužnici běžné, slyšel jsem o borcích, co se dostali ke 200 kusům za zimu (míra se neřeší).

Pondělí 23. ledna 2012 ve 22:56® osprey
osprey

Hooper> Montáže nepíšu. Vyrábím přednášky na veletrh. V životě jsem to nedělal a nechci být za blba.

Pondělí 23. ledna 2012 v 18:40® osprey
osprey

zrybenec> http://cs.wikipedia.org/wiki/Semolina

Myslím, že obyčejná krupice by to možná spravila.

Pondělí 23. ledna 2012 v 15:54® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

mvincik> Ono jak bylo sucho, tak ti malí byli našláplí pod kdejakým jízkem – místní volavky z toho měly fakt radost. V tom korytě by se mělo udělat pár jam, jinak to takhle bude napořád.

Pondělí 23. ledna 2012 v 15:29® osprey
osprey

mvincik> Často je to spíš o fleku, o věnování úsilí na ulovení větší ryby.

Něco se dá u suché mušky, kde někdy vidíš rybu, co sbírá. Musím říct, že právě na té vaší říčce jsem měl loni problém vůbec najít rybu, na kterou bych si chtěl hodit. Dokonce jsem musel i nymfovat, abych nejel domů bez ryby.

Letos jsem silně zvažoval, zda pstruhovku brát a je dost možné, že příští rok vysadím.

Pondělí 23. ledna 2012 v 15:11® osprey
osprey

mvincik> Rohlík je nástraha. Multifunkční a zcela klíčová. Navíc je to i energie sbalená na cesty. Wobbleru se nenažereš:-))

Pondělí 23. ledna 2012 ve 14:56® osprey
osprey

mannice> Nevyhodíme. Budeš nám pohánět náš šlapací generátor na výrobu proudu:-))

Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:31® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Víš, ono je to i o tom, k čemu jsou mikroskopické nástrahy. V prosinci jsem na UL chytil dva tlouště (jalec hlavatý) 50+. To má pro mě smysl. Samozřejmě bylo i dost menších ryb.

Honit ale cíleně ty malé tlouštíky kolem 20 – 25 cm nebo dvou až tříletá okouňata, v tom smysl nevidím. To mi přijde, jako bych chtěl dát někomu přes hubu a vyrazil kvůli tomu do mateřské školky.

Na tu mušku je to trochu jiné, hlavně na suchou. To by ti měli napsat hlavně opravdoví muškaři, ne já. Ale i u mušky sklouzává část lidí k tomu, že loví potěr na počet. Nu což, zakázáno to není…

Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:26® osprey
osprey

lunimus> „Feederovat“ se dá i s neupraveným matchovým prutem, já občas feederuju s pětimetrovou boloňkou (feeder mi z ní udělali při opravě vložením podstatně měkčí špice) a to, co je v tom článku, je celkem reálné. Jenom nesmíš zapomenout na reálnou odhozovou hmotnost toho původního prutu nebo ho budeš přestavovat podruhé – hádal bych na jerkový:-))

Pondělí 23. ledna 2012 v 11:06® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Jo a ještě jedna věc. Nepospíchej. Nemusíš muškařit ještě letos. Vytipuj si úseky, kde bys muškařit chtěl, pokus se s nějakými muškaři popovídat a pak například budeš mít jasno při nákupu prvního prutu, navijáku a šňůry.