Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 20. ledna 2012 ve 12:15® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

lunimus> Napřed si vyzkoušej pár komerčně vyráběných nástrah, ať získáš představu.

Je celá řada způsobů, jak nástrahu rozpohybovat, často je důležité i to jak ji rozpohybovat a vyrábět něco bez představy, co to má ve vodě dělat, to je většinou škoda práce.

Pátek 20. ledna 2012 v 11:38® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Alov> Smyslem není ukázat vám Světlo a přivést vás k Osvícení, ale nechat vás bloudit v temnotách, abyste se tu flákali co nejdýl.

Jsem hnusný, komerční a vypočítavý hajzl, manipuluju s vámi a podsouvám vám různé podvratné myšlenky – to je přece jasný.

Mimochodem, kapr se dá i na wobbler – už mám dva a kdybych častěji chytal na takové ty malé hajzlíky, bylo by jich nejspíš víc:-))

Pátek 20. ledna 2012 v 11:33® osprey
osprey

thundarr> Překvapen? Ne. Ale zajímalo mě to.

Já na to ještě nechytal – nebylo kde, kdy ani proč. Jen jsem to viděl a pochopil sopuvislosti.

Pátek 20. ledna 2012 v 11:12® osprey
osprey

Alov> Hlad je hlad a tohle extrémní počasí spouští v člověku nejnižší živočišné pudy.

O kus vedle ležela kapří hlava, takže evidentně v tom jede ještě někdo… :-))

Pátek 20. ledna 2012 v 11:10® osprey
osprey

Alov> Mě jednou nakopete do řitě, pokud tu ještě budu.

Jinak u mě se předpokládá, že budu postrkovat diskuze. Wobbler sice funguje jinak než koule, ale v principu je to stejné – je toho miliarda a ryba rozhodně nerozlišuje v řádu té miliardy. Takže v podstatě jde o to vyhodnotit podmínky, vybrat něco rozumného a pak tomu dát nějakou dobu šanci.

Pro thundarra je tady ten čtyřmetrový návazec. To není prdel. Je to jedna z věcí, co se používá, když dlouho neberou a už nevíš coby. Zbytek si tu ale domyslete. Já přece nejsem kaprař:-))

Pátek 20. ledna 2012 v 11:07® osprey
osprey

Alov> Sežral? :-))

Pátek 20. ledna 2012 v 10:50® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 19.1. 2012

Včerejší tanec mezi kapkami deště byl fajn. Mělo to atmosféru a bez ryby jsem nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img46893.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 20. ledna 2012 v 10:44® osprey
    osprey

thundarr> Na rozdíl od přívlače máš dva pruty:-))

Pokud nemáš dlouho záběr (dlouho je relativní pojem – záleží na vodě, cílové rybě, roční době…), je něco blbě.

Pokud je něco blbě, je třeba hledat, co to je.

Na čtyřmetrový návazec už jsi s koulema chytal? :-))

Pátek 20. ledna 2012 v 10:39® osprey
    osprey

mvincik> Přece bych nejel v dešti k vodě, kdybych nevěděl, že něco bych chytit měl. Navíc tenhle způsob lovu vyžaduje pravidelný přísun poznatků – vypadneš z toho a jsi v řiti. A já už vypadávám fest.

Pátek 20. ledna 2012 v 10:28® osprey
    osprey

mvincik> Skladba byla monodruhová, počet ucházející, i když nijak oslnivý, největší ryba spadla. Chtěl jsem si ověřit asi tři věci, ověřil jsem si jednu.

Pátek 20. ledna 2012 v 10:23® osprey
    osprey

Co se týče fráze, že nejdůležitější je důvěra v nástrahu, tak z té se mi ježí chlupy na zádech – i v přívlači, respektive hlavně tam.

Je to spíš o tom, že když už jsem pro výběr nástrahy udělal maximum, tak je potřeba vyvinout i maximum snahy, aby ji něco sežralo a dát tomu čas. Měnit nástrahy co chvilku vede například k tomu, že tam měl člověk třikrát za den plně vyhovující nástrahu, ale ani si toho nevšim:-)

Slepá důvěra zase vede k tomu, že je jeden týden bez záběru.

Pátek 20. ledna 2012 v 10:15® osprey
    osprey

TOMMY CATFISH> Já doma i v práci zároveň:-))

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:57® osprey
    osprey

lunimus> Ano i ne. Je to složité a přesnou odpověď nevím.

Ono i u té lampy je to složité. Nechce se mi o tom psát – ani to moc nedělám, nechytám ve městě moc rád. Ještě tak zimní plavačka, protože tam neloví kormoráni, je tam víc ryb a nejsou rozplašené. A v noci ve městě… to jen v nouzi nejvyšší.

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:45® osprey
    osprey

lunimus> Pokud jde o světelný zdroj na břehu, ten skutečně zakazován je. V některých případech ryby světlo opravdu láká. Dokonce tu máme velmi staré (víc než rok, hledat to nebudu) video, kde ryby skáčou za světlem až do lodě.

Zájemcům o studium vlivu světla na braní ryb doporučuji lov v blízkosti lamp pouličního osvětlení a podobných stálých zdrojů (pokud se to tam smí).

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:33® osprey
    osprey

lunimus> Některé nástrahy pro mořský rybolov mají zabudovaný zdroj energie a nějakou fotodiodu, jindy se do nástrah zasazují chemická světýlka. Zdá se ale, že to zas až takový zázrak není.

Není mi znám žádný předpis, který by to zakazoval.

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:16® osprey
    osprey

Hooper> Já si vzal osvědčený vaťák, co první litr vody vypije, sedl na kolo jako za starých časů, odklátil se k řece a šťastně se tam placatil od tří skoro až do tmy.

Bylo to úžasné, i ryby byly.

Když vidím, co mi tu zbylo dodělat, tak to vidím taky tak do tří… :-((

Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:48® osprey
    osprey

mvincik> Vrhám ošklivé pohledy na okno a na hodinky. Právě mi dorazila mailem další práce:-)

Buď vyrazím hned anebo to byly teoretické plky. Sám tam budu skoro určitě.

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:27® osprey
    osprey

Fishing Team Romeo> Nevím. Mě vyhovuje dostupnost. Zkoušel jsem na svých místech i jiné nástrahy, nebylo to lepší, jenom dražší.

Ale rovnou tu napíšu, že místa jsou specifická a ryby do 65 cm, což je pro spoustu kaprařů zanedbatelná velikost. Jenže tyhle ryby mají turbodmychadlo nebo tak něco a jsou velmi cílevědomé.

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:03® osprey
    osprey

Fishing Team Romeo> Vzhledem k tomu, že na kukuřici chytám kapry nejvíc (ono je k tomu pár takových kdy, kde, jak a proč), tak mi to v létě občas zfermentuje. Účinnost je slušná.

Boilies si nosím jenom na soukromák – jeden den ročně. Chodím si tam zvedat sebevědomí. A druhá věc je, že bych na svých oblíbených flecích kapra 80+ nejspíš nevyndal:-))

Čtvrtek 19. ledna 2012 v 10:57® osprey
    osprey
    Diskuze: Slovensko

TOMMY CATFISH> Je vás tu zatím málo. Už se tu taky stávalo, že si tu LuboO musel popovídat sám se sebou. Ale lepší se to.

Pozri sa mi, či sa nad Tatrou neblýska, tady u nás byla před týdnem i bouřka.