Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 10:52® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Mikyška> Tam bude záležet na váze cívky. Sedmitisícovka ji má velkou a objemnou, takže potřebuje adekvátní zátěž. Na plážích používají olova 150 – 200 g.
Tady jde spíš o situace, kdy potřebuješ rybu někde stůj co stůj udržet nebo bys lovil v tom zahraničí. A nebo klidně i na vábničku z lodě.
Díval jsem se na Shimana, co se s nimi vláčejí tuňáci. Jednak to stojí ranec, dál je to všechno na pravou ruku a ještě je to bez řadiče a já nikdy bez řadiče nechytal. Nevím, jestli by se mi to pasovalo a vyzkoušet není kde. A protože je to hudba vzdálené budoucnosti, tak se s nákupem netrápím a jenom sbírám rozumy.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 10:46® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
chosebaits> Teď to zrovna padá moc, takže píšu jak mourovatej. Ale kdyby přestalo, mám tu pár položek, co se má nakoupit a cesta vede přes most…
A k čemu je takový počas dobrý, to už mám ověřeno.
- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 10:43® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Hlavně pánové nehádat. Chvilku to tu žije, tak zkuste atmosféru těch vzácných chvil nenarušit.

- Čtvrtek 19. ledna 2012 v 10:40® osprey
Bigpista> Tady od rána leje. Cosi napadalo v noci. Takže humus nesutečnej.
Fajn počas na ryby, docela to se mnou cuká…
- Středa 18. ledna 2012 v 19:47® osprey
Mikyška> No, výhledově jsem právě uvažoval, že bych s tím takhle vláčel, kdybych jel někam ven. Nebo u nás za povodně, v tom proudu je to taky dost o síle.
Vzpomínám, jak se David proběhnul s šedesátkou bolenem…
- Středa 18. ledna 2012 v 18:50® osprey
Mikyška> Se sedmitisícovkami se hází – třeba při plážovém rybolovu. A lítá to z nich hodně daleko. Potíž je, že kromě jediného typu je to všechno na pravou ruku.
Ale šlo mi o to, že moje Abučka mají maximální brzdnou sílu 15 liber, což není moc a když se kouknu na osu, víc bych je ani nezatěžoval.
Takže jsem zvažoval jeden kousek na festovní zdolávačku se šňůrou třeba na 40 kg. Proto mě zajímalo, jak se v praxi osvědčuje velikost 7000.
Ale nepospíchá to. Když vidím, kam se asi tak letos dostanu, tak si myslím, že můj zájem je ryze teoretický.

- Úterý 17. ledna 2012 ve 22:25® osprey
Mikyška> Já právě uvažoval o něčem, co by dobře házelo, ale bylo výkonnější než velikosti 5000 a 6000.
I tak díky.
- Úterý 17. ledna 2012 ve 21:54® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 17.1. 2012 | Způsob lovu: Plavaná
Byl jsem se chvilku podívat venku. Zima, vítr, nic slušného nebralo. Foukalo tak, že místy mi splávek ani neplaval po proudu.
Tak jsem zašel na úsek s menšími rybami, jestli budou aktivní aspoň ty. V potu tváře jsem tam něco málo chytil.
A když jsem tu tak nedávno hodnotil cizí fotky – ta s rybou je strašná. Ale cvakl jsem jednu jedinou fotku – pospíchal jsem. Na rukavici je hladká koženka a izoluje to – lepší než suchá holá ruka. Ještě lepší by bylo takovou čudlu nefotit vůbec, ale chtěl jsem sem něco vložit, protože sem už dlouho nikdo nic nedal.
Tento příspěvek byl editován 17.1.2012 22:55:10 uživatelem osprey.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 17. ledna 2012 ve 13:12® osprey
džigit> A co věcej gořalky? Bo jak to nechce spodem, tak je aj druha cesta

- Úterý 17. ledna 2012 ve 13:04® osprey
CeP> Až tak? Ale filozofie zajímavá. Přinesu si s sebou duháka Tondu, v krátkosti se domluvíme, já ho na nějakém pěkném místě vypustím, on si za odměnu lupne půlhodinkový sběr, pak předvedu ten majstrštyk, že ho na dva hody lapím, vrátím ho do kýblu a odnesu zpátky domů do jezírka.
Ostatně takhle spousta pejskařů venčí svoje miláčky

- Úterý 17. ledna 2012 v 11:28® osprey
mannice> Jak dlouho ty koule z fermentované kukuřice vydrží? Je to k okamžité spotřebě nebo se to nechá usušit a skladovat?
- Úterý 17. ledna 2012 v 11:12® osprey
mvincik> Na všechno dojde. Ale pro mě není malá voda tou hlavní.
A potom. Jsou místa, která jsou nepřístupná, nečitelná a těžká. Většina lidí neví, nevidí, nepochopila,…
I já vím, viděl a pochopil pořád ještě málo.
- Úterý 17. ledna 2012 v 10:58® osprey
mvincik> To je dobře. Nebudou se sjíždět jinam. Já si na ten úsek nikdy moc nepotrpěl. Na tlouště je to slabé

- Úterý 17. ledna 2012 v 10:57® osprey
mannice> Já nemám čich. Takže mi o tom ještě chvilku vyprávěj

pítrson> Receptů je na síti dost. Jeden superjednoduchý sem kdysi dával kolega Zadar. Koukl bych do Encyklopedií.
Důležité je získat pár poznatků o tom co a jak míchat a klidně si na první seanci přizvat ženskou, která umí dělat těsto. Rozhodně od ní pochytíš pár praktických grifů.
Víc ti nenapíšu. Nejsem kaprař a o tomhle se píšou knihy.
- Úterý 17. ledna 2012 v 10:51® osprey
mvincik> Hele, já bych ve svém stresu byl schopen to s rohlíkem proběhnout jako prd. Včera jsem přetáhl večerku do 2:30, abych vysázel aktuální článek a když bych se rozhodl vyrazit k vodě, budu jak žížnivá čára. Vlítnout tam, prochytám to se splávkem dřív než si porybný připne placku

Takže jsem rád, že jsem si toho tady všiml. A že by se tím něco provalilo, toho bych se nebál – lidi stejně všechno rozkecaj.
No a nakonec. Papíry by se měly sbírat za vědomou hajzlovinu. Za blbost se sice musí platit, ale přinejmenším bych dal lidem šanci se jí vyvarovat. Takže CePa chválím a jdu si to pořádně přečíst.
- Úterý 17. ledna 2012 v 0:34® osprey
Mikyška> Jak bys, prosím tě, ohodnotil Ambassadeur 7000 z hlediska nahazování a z hlediska využití při sumcařině?
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:25® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
Fishing Team Romeo> Když už jsem ti to nechal, tak jsem ti to nechal. Pošli článek, ať máš zásluhy

- Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:23® osprey
thundarr> Jasný. Ale je to prima námět na hluboké filozofické zamyšlení.

- Pondělí 16. ledna 2012 ve 23:21® osprey
- Diskuze: Feeder
Kouba72> Přijde na to, jaký feeder a jak bojovný kapr. Nejvíc mi dávají zabrat říčňáci 60+.
Osmdesátky mám jen ze soukromáků a některé jdou z vody velmi snadno. Zažil jsem jen jednu, co fakt bojovala.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 13:33® osprey
lunimus> Já byl u jednotky. Musím říct, že to by i kaprařina (pro mě, který hlavně vláčím) byla lepší