Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 10. ledna 2012 ve 21:54® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
nnnap> Právě se s tím mořím.
Dobrou všem.
- Úterý 10. ledna 2012 ve 21:52® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
lunimus> Sumečka u nás v Čechách jedí a prý je docela dobrý.
Jakousi jedovatou klasikou jsou krev úhoře (toxin se rozkládá při cca 60 stupních) a jikry parmy (mrena).
Pokud jde o jídlo, drž se kapra, většího cejna a případně nějakého lepšího dravce.
- Úterý 10. ledna 2012 ve 21:47® osprey
Bigpista> To bys teda viděl věc

- Úterý 10. ledna 2012 ve 20:41® osprey
Alov> Ty bláho. Já mám depresivní opici. První, co by mě napadlo, by bylo se na to vy…
Pak bych vám tu všem vynadal, kopl do dveří a šel se z toho vyspat.
A to nemluvím o následné kocovině

- Úterý 10. ledna 2012 ve 20:39® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
lunimus> Počítej s tím, že tady ti možná někdo odpoví přímo, ale málokdo ti bude posílat něco na mail.
K tvému dotazu.
Žádné extra vymoženosti nepotřebuješ. Opravdu je dobré začít s plavanou na menší vodě, pokud možno stojaté nebo pomalu tekoucí. Čím je voda hlubší a rychlejší a čím je vzdálenost větší, tím je plavaná obtížnější.
Ke krmení doporučuji vnadicí směsi kupovat (příprava je rychlá, stačí rozmíchat s trochou vody). To, co píšeš, by se také dalo použít, do základu použij spařený kukuřičný šrot a strouhanku.
Důležitý je delší jemný prut (stačí ti jeden a druhý synovi). Určitým uměním je vyvážení splávku a nastavení hloubky (nástraha by měla většinou být těsně nade dnem nebo i na něm).
Velký význam má i jemnost náčiní (slabší vlasce, menší háčky).
Není to nijak těžké, po dvou vycházkách u vody s někým, kdo umí, budeš chytat jako drak.
Pokud nikoho neznáš, vždycky se zeptej v diskuzi Plavaná, on už ti někdo poradí.
- Úterý 10. ledna 2012 ve 20:15® osprey
- Diskuze: Feeder
sidla_napajedla> Duháka? Přelstít? U toho je problém, jak zařídit, aby to nechal na pokoji.
V létě si stačí nakrmit kukuřicí. Jak v zimě, to nevím.
Navíc se ti pacholci zažírají, takže radši háček bez protihrotu a ne moc dlouhý návazec. A když je tam krátký návazec a těžké olovo (třeba paternostery), tak jak se ten duhák mlátí, tak to často urazí.
Zkušenosti jsem získal, když jsem se pokoušel ulovit na feeder parmu na pstruhovce. Jeden pokus a nikdy více.
Já osobně budu pstruhy jen vláčet, případně muškařit, i kdyby je feedraři a plavačkáři tahali na hod.
- Úterý 10. ledna 2012 ve 20:10® osprey
nnnap> Ano, mám to v rukách já.
Je to úžasná věc, píše se to skoro samo…

- Úterý 10. ledna 2012 v 18:02® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jajco> Asi tak. Dneska stojí Destinka něco přes 2 litry a je to velice příjemný prut, se kterým se mi chytá prostě dobře. Slyšel jsem o nějakých prasklých, slyšel jsem o jiných, které vydržely nečekané. Takový Scanix s tím vyplenil půlku jižních Čech.

Žiju s vědomím, že mi ten prut může prasknout s větší pravděpodobností než třeba Penn. Ale páč se k tomu nemá, koupil jsem si další.
Ostatně Drak má i daleko lepší pruty, o jejichž praskání se zatím nikde nemluvilo – sérii HM 69. Ta je bytelnější, ale taky dražší.
Mám pruty vícero značek a zatím jsem je lámal jen vlastní blbostí bez ohledu na to, kdo je výrobce.
- Úterý 10. ledna 2012 v 17:36® osprey
jajco> Já taky – a několikanásobnej

Nebreč, myslím, že už jsi na toho Draka vytáhl tu svoji veleštiku, takže nějakou práci už to odvedlo. Já to neřeším, kdyby to někdy prasklo, oberu očka a sedlo a přestěhuju to na jiný blank.
- Úterý 10. ledna 2012 v 17:28® osprey
Kouba72> Těch pár červů, co potřebuju, si koupím.
Snažím se nekrmit víc, než je nutné. Je fakt, že na velkých vodách se toho s kilem krmení moc nenadělá. Na malé už jsem dokázal s půlkilem překrmit. Hlavně v zimě to není problém.
Důležité je mít představu, co a proč člověk dělá. Nebudu tvrdit, že ji mám vždycky. Ani zdaleka ne. Ale přijde mi to lepší než se pídit po nějakých zázračných záležitostech.
- Úterý 10. ledna 2012 v 17:02® osprey
Kouba72> Běžně krmím jen partiklem (ne vždycky ani většinou – ale prostě běžně). Lovím na malých řekách pár metrů od břehu a klidně si místo prohodím párkrát předem, protože hlavně vláčím. Vzít s sebou na vláčecí vycházku pytlík partiklu a někde si prokrmit, to je pět minut navíc. Za dva tři dny je naděje na nějakého lepšího fiše.
Takovou tu feedrařinu, kdy taháš bílé ryby jak na běžícím pásu, si dopřávám jen párkrát do roka. A většinou si pak kladu otázku, proč to člověk dělá.
- Úterý 10. ledna 2012 v 15:43® osprey
- Diskuze: Plavaná
mvincik> Hlavně si s tím nelam hlavu. Vždyť já se tam letos ani nepodívám. To vím už teď. Takže to ber jen jako internetové plky.
A konec konců – nepoznal jsem ho, přinejmenším ne napoprvé.

- Úterý 10. ledna 2012 v 15:38® osprey
mvincik> Takových nás tu je

- Úterý 10. ledna 2012 ve 12:14® osprey
Bigpista> Z toho si nic nedělej, já prošvih zprávy. Asi stopadesáté v řadě

- Úterý 10. ledna 2012 ve 12:13® osprey
hraji> Lidé jsou líní a také se bojí Obviňování (viz patřičné fórum).

Já se k té vodě nemůžu vyhrabat. Je mi tak nějak, že když zrovna něco nepíšu, čumím do zdi.
Možná to zkusím prolomit a vylezu ven. Už jsem byl pro rohlíky a přežít se tam dá.
- Úterý 10. ledna 2012 ve 12:03® osprey
hraji> Můžeš ho také nadhánět na kamaráda ukrytého v záloze

- Úterý 10. ledna 2012 v 11:33® osprey
hraji> Vypadá sporý a šlachovitý. Mohl by rychle utíkat

- Úterý 10. ledna 2012 v 11:31® osprey
- Diskuze: Sumcařina
TOMMY CATFISH> Měl jsem. Hodně žere, rychle roste a naučí se někde povalovat, takže se s ním moc zábavy neužije. Tak jsem ho pustil.
Úhoř se navíc rád zahrabává a utíká z akvária, mník je super, ale potřebuje hodně studenou vodu, duhák je magor – projdeš kolem akvárka a rozbil by si pomalu hlavu o sklo. Candát moc nevydrží.
Z dravců je dobrá štika, ale žere jako nezavřená (> spotřeba krmení + nároky na filtraci), prima jsou okouni a ježdíci, ale občas mezi nimi dochází k nečekaným úhynům.
Celé jsem to vyřešil tím, že dnes už akvárko nemám a chodím se dívat do vody.
- Pondělí 9. ledna 2012 ve 21:09® osprey
TondaN> Je to lužní les, takže nějaká nížina – Polabí, jižní Morava. Pokud je tam jen pár úkrytů v podobě těch padlých stromů, tak dejme tomu.
Ale to válení sumce ve sněhu se mi fakt nelíbí. Tohle bych udělal jen s rybou, co by šla do kuchyně a spíš vůbec, protože to pak inspiruje druhé.
- Pondělí 9. ledna 2012 ve 20:39® osprey
TondaN> A kde je chytají? To je dost důležité.
Ne, že by to nešlo, ale tam, kde bydlím, mi to přijde tak obtížně realizovatelné, že radši půjdu na tlouště.