Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 7. ledna 2012 ve 21:12® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> Já plánuju. Koupil jsem povolenku pstruhovou a mimopstruhovou. Takže půjdu na pstruhy a taky někam mimo.
Pro začátek to musí stačit, nerad bych to plánování přehnal

- Sobota 7. ledna 2012 v 19:54® osprey
hraji> Já myslím, že u Poláků se nechá vybrat. Neříkám, že mají všechno super, ale relativně levně nabízejí celkem použitelný cajk.
Akorát bych si u nich asi nikdy nekoupil nic pro extrémní namáhání.
- Sobota 7. ledna 2012 v 19:35® osprey
Kouba72> Podobný měl od Mikada kolega Sander a docela si ho pochvaloval. Měl by být lehčí než to Imperium.
Osobně jsem Mikado nikdy neměl.
Ze zdejších návštěvníků má Mikado, myslím, spike.
- Sobota 7. ledna 2012 v 19:22® osprey
Kouba72> Rozhoduj se spíš podle svého pocitu. Ten prut se musí líbit tobě. Z naší strany je důležité, že jsme ho neodsoudili, takže rozhodně o něm můžeš uvažovat. Ale měl by se ti líbit a měl bys z něj mít dobrý pocit.
- Sobota 7. ledna 2012 v 19:15® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
chosebaits> Ty ryby tam jsou každý rok, ale obvykle takhle v zimě tahám tlouště. Možná jsou ještě v mělčí vodě, protože je pořád relativně teplo. Velké plotice jsem zvyklý chytávat spíš později (únor, březen), ale ona je letos ta zima divná.
Tloušti poslední dva tři roky nějak mizí. Nevím proč, možná je to i tím, že jsou snadněji ulovitelní a přibývá plavačkářů a feedrařů – i teď v zimě. On ten velký tloušťák přece jen chvilku roste.
- Sobota 7. ledna 2012 v 19:09® osprey
Kouba72> Mě se to Imperium v tebou udávaných parametrech docela líbilo. Trošku těžší a bytelně působící prut, se kterým by se mi chytalo docela dobře a nebál bych se o něj.
- Sobota 7. ledna 2012 v 18:04® osprey
Kouba72> Použitelný. Ale to se dá říct o většině prutů.
Mě se celkem líbil Mach 1 XT. Psal jsem o něm na jaře 2010 v tomhle článku:
- Sobota 7. ledna 2012 v 17:52® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 7.1. 2011 | Způsob lovu: Plavaná
Byl jsem si dnes pro papíry. No a když už jsem je měl, dojel jsem je vyzkoušet k vodě, jestli fungují, abych je mohl případně reklamovat.
Počasí se horšilo minutu od minuty a ryby jsou na to u nás háklivé, takže statečně nebraly. Musel jsem tedy zajít na místo, kde by měly brát, i když je hodně zle a tak jsem vytáhl tři krásné plotice mezi 30 a 35 cm. Tímto zdravím kolegu nnnapa, jemuž jest tato ryba vzácnou

Vítr mezitím zesílil, pršelo a do toho padaly vločky, že když spadly tři na sebe, vznikl malý sněhulák. Tak jsem se na to vybodl a jel domů.
Dávám sem foto své první letošní ryby. Je velmi symbolické… Pro neznalé upozorňuju, že od kormorána to není. I jiné potvůrky mají hlad a do Tesca je nepustí.
Tento příspěvek byl editován 7.1.2012 18:53:14 uživatelem osprey.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 7. ledna 2012 v 11:52® osprey
timbab> Měl jsem v ruce tu starší červenou verzi. Není to tak tupé, jak by sis představoval při přečtení toho čísla 140 g. Leckterá stovka je kolíkovatější.
A prut je to dobrý, o tom žádná.
- Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 20:05® osprey
- Diskuze: Sumcařina
alf.richtert> Hele, štiky si pamatujou, na co jsem je vyndal loni a letos se po tom ani neotočí. Sumce na vábničku nechytám, ale jestli fungujou stejně, tak buď budeš muset hledat a hledat.
To už tu chlapi psali, jak jsou občas záběry od sumců tak jemné, že se to ani sekat nedá.
- Čtvrtek 5. ledna 2012 ve 12:23® osprey
alf.richtert> Ryby si postupně zvykají na všechno. Nejsi holt první, kdo tam vábí…
- Středa 4. ledna 2012 ve 13:36® osprey
hraji> Osobně si myslím, že by stačilo udělat nadaci s Petrovým jménem a vést ji dlouhodobě.
Ale vyžaduje to hromadu práce a jmenovitě já už toho mám plný brejle. Prozatím jsem ze svého života vyškrtl slova televize, hospoda, kultura a velkou část přátel. Dál už jít nechci.
- Středa 4. ledna 2012 ve 13:30® osprey
TOMMY CATFISH> Zarobíš, pojedeš. Není kam pospíchat. Všichni by dneska chtěli všechno hned a ono to nejde.
Mě láká sever – Skandinávie.
No a budeš se divit, moc rád jezdím na Slovensko. Jenom si tam zatím neberu pruty, protože jezdím s rodinou a chci trávit čas s nimi. Ale slovenských řek jsem viděl hromadu a moc se mi líbí. Jednou to bude i s prutem.
- Středa 4. ledna 2012 ve 12:22® osprey
TOMMY CATFISH> Raz sa dostaneš.

Já rybařil asi 18 let, než jsem si poprvé nahodil v zahraničí.
- Středa 4. ledna 2012 ve 12:04® osprey
Scanix> V pohodě, třeba je můj názor špatný. Ale je to můj názor

- Středa 4. ledna 2012 v 11:12® osprey
Scanix> Osobně netoužím moc po tom lézt paní Křížkové na oči a hrabat se ve věcech jejího syna. Ona jeho smrt dost těžce nese a dělat z toho mediální záležitost mi přijde vůči ní poměrně kruté.
Taky vím, že pro poruchu harddisku Petr o velkou část snímků přišel (žádal mě o některé, které mi dal, když jsem ještě pracoval pro Kajmana). Zůstat mohly fotky z posledních cca dvou let.
Jestli chce někdo přispět na boj proti rakovině, nic mu v tom nebrání.
- Úterý 3. ledna 2012 ve 22:13® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
hana> On je problém v tom, že člověk neví co doporučit. Představ si problém, že sem napíšeš: Chci auto, poraďte mi. S těmi rybami je to stejně těžké.
Vem si třeba nabídku CK Pepa. Je tam hromada zájezdů od levných po drahé, od nenáročných po expediční záležitosti, od snadného chytání menších ryb až po náročný lov trofejních kusů.
Jak má člověk vědět, co přesně by tazatel rád?
Tento příspěvek byl editován 4.1.2012 12:13:52 uživatelem osprey. - Úterý 3. ledna 2012 v 11:15® osprey
Bigpista> Asi tak, když kecám, nedělám

- Úterý 3. ledna 2012 v 10:24® osprey
max welll> Morfologie terénu a tedy i dna (v tvém odkazu by to souviselo s geomorfologií) je běžně užívaný termín. Nekrníš nám v tom zahraničí?

- Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:32® osprey
mvincik> Záleží na tom? Důvodů je hromada.