Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:22® osprey
osprey

mvincik> Nenavštívil. A asi hned tak nenavštívím.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:13® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

breca> Já vím. Ale to je realita.

Ve chvíli, kdy by šlo do tuhého, nemám šanci ta svoje procenta obhájit. Jsou to jen dojmy.

Ale funguje mi to i s těmi dojmy:-))

Pondělí 2. ledna 2012 ve 20:11® osprey
osprey

mirek66> Samozřejmě, že chodím k vodě. Ale nechytám kapry.

Věnuju jim pár chvilek s feederem a plavanou v létě. Ale jinak se o ně moc nestarám – je to příliš statická rybařina.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:22® osprey
osprey

breca> Jsou úseky, kde se ta ryba pohybuje. Když tam nejsou výrazné morfologické prvky, je rozptýlená a minimálně v dobách aktivity přejíždí.

Protože tyhle informace získávám nepřímo, je to všechno diskutabilní. Takový vědec nemůže napsat 90% na základě toho, že se mu to tak jeví.

Musel by vypracovat metodiku, otestovat ji, provést patřičná měření a výpočty…

Já si tady napíšu 90% a jediné, čím je ten údaj garantován jsou moje subjektivní pocity, což je dost málo.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 12:52® osprey
osprey

breca> Samozřejmě, najít je to naprosto nejdůležitější. U nás je teď 90% řeky ve stavu, kdy nedostaneš záběr, ani kdybys krmil čímkoli. Podle mě tam prostě ryby nejsou, protože tam, kde o nich vím, často ani krmit nepotřebuju.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 12:15® osprey
osprey

breca> V létě světlejší, v zimě tmavší. Jsou lidi, co v zimě přísahají na černé ploticové krmení, já, co si pamatuju, jsem v zimě udělal největší terno s pytlíkem temně rudého krmení polské provenience, které jsem pak už v životě nesehnal.

Sobota 31. prosince 2011 v 19:20® osprey
osprey

Tak. Všude jsem dal tématická péefka, jen tady zatím ne. Je to proto, že vy, milí přátelé vláčkaři, dostanete úplně čerstvou rybu chycenou před třemi hodinami.

Přeju všem, abychom ještě dlouho měli vody, kam se dá chodit za rybami a ne jen na procházku.

foto/diskuze/privlac/2011/th-img46628.jpg
Sobota 31. prosince 2011 v 19:14® osprey
osprey

Scanix> Díky, přeju, Petře, totéž.

Sobota 31. prosince 2011 v 19:13® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 31.12. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Asi ve čtvrt na tři odpoledne jsem měl ocit, že mám povinnosti splněny do té míry, abych mohl vyběhnout na chvíli k vodě.

Musím říct, že by to asi dnes byl dobrý den, ale času mi do soumraku moc nezbylo. Přesto jsem si zachytal nad očekávání slušně, snad i proto, že to byla jedna z mála letošních vycházek, kdy jsem šel cíleně po malých rybách.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46626.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46627.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 31. prosince 2011 ve 14:00® osprey
    osprey

morcák> Proč nejde vyměnit pružina? Hoď sem fotku konkrétního navijáku s tím, co přesně je rozbité. Je tu pár šikovných lidiček, určitě se k tomu někdo vyjádří.

No a jinak – k multíku to chce i prut, takže investice bude vyšší. Ale na jerkování to má smysl, o tom žádná.

Sobota 31. prosince 2011 ve 13:50® osprey
    osprey

morcák> Pružinka se dá vyměnit. Pokud střeva šlapou, tak to není taková tragédie.

Samozřejmě na jerkování je multík fajn. Hlavně se neptej jaký, na tohle téma se vedou bouřlivé spory.:-))

Sobota 31. prosince 2011 ve 13:48® osprey
    osprey

Přeju všem feedrařům a feedrařkám ohnuté špice, permanentní cukaturu a občas i napnelismus v průběhu celého roku 2012.

foto/diskuze/feeder/2011/th-img46591.jpg
    Sobota 31. prosince 2011 ve 13:45® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Kaprařům vše nej do roku 2012. Ať vám nezrezaví lešení, nezplesniví koule a kapři vás nenechají celý ten rok prochrápat na lehátku:-))

foto/diskuze/kaprarina/2011/th-img46589.jpg
    Sobota 31. prosince 2011 ve 13:42® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

Všem sumcařům přeju v příštím roce pořádný fousy:-))

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img46588.jpg
    Sobota 31. prosince 2011 ve 13:40® osprey
    osprey

mirek66> Je nás tu víc. Kdybys něco potřeboval hodně rychle, napiš mi osobku. Ona když se rozsvítí v rohu ta obálčička, tak človek, pokud je přihlášen, reaguje prakticky hned.

Sobota 31. prosince 2011 ve 13:27® osprey
    osprey

PetrFoox> To bys mi toho musel říct daleko víc. Ten Diamond Feeder, co jsem viděl já, byl do 100 g a přišel mi na menší rybu zbytečně hrubý. Ale zase mu to dává možnosti delších hodů, lovu na řece v proudu a tak.

Tam jde o konkrétní možnosti a situace. Neexistuje jiná možnost než ta, že si to osaháš přímo v praxi a pak si zkusíš třeba kamarádův prut a ujasníš si, co bys konkrétně chtěl. Chytat se nechá s většinou prutů a docela dobře. Časem ale zjistíš, že s některými se ti chytá líp. V mnoha případech je to ryze individuální, takže dej opravdu hlavně na svoje pocity a na síti konzultuj spíš konkrétní problémy, na které narazíš. Jinak se ti může stát, že ti tři lidi doporučí s nejlepším vědomím a svědomím každý něco úplně jiného. A pokud stojíš přímo o moje názory a pohled na věc, tak někdy v září jsem sem dával článek o výběru feederového prutu.

Sobota 31. prosince 2011 ve 13:19® osprey
    osprey

Milý chytejáci, přeju všechno nej do Nového roku a ať se tu ve zdraví potkáváme.

foto/diskuze/vseobecna/2011/th-img46586.jpg
    Sobota 31. prosince 2011 ve 13:07® osprey
    osprey

benn> Jsou i mola, vlnolamy nebo ochranné hráze, kde nekotví nic.

Každopádně je těžké v tomhle radit. Každé místo je jiné a člověk holt musí chytat tak, aby to nějak zvládal.

Sobota 31. prosince 2011 ve 13:05® osprey
    osprey

PetrFoox> Použitelný prut. Zdál se mi být dost bytelný. Jestli je to to pravé pro tvoje chytání, to ti nepovím, protože nevím kde, jak a co chytáš. Ale za ty roky, co s feederem chytám, jsem zjistil, že většina majitelů je se svými pruty spokojena. A když není, přesně ví, co jim na tom prutu vadí, takže příště už koupí takový, který jim vyhovuje téměř ideálně.

Sobota 31. prosince 2011 ve 13:00® osprey
    osprey
    Diskuze: Plavaná

Nechť všichni plavačkáři mají v příštím roce dost času sledovat anténky svých splávků a zhusta je vidí nořit se pod hladinu, zvedat se či rozjíždět.

foto/diskuze/plavana/2011/th-img46585.jpg