Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 23. prosince 2011 ve 14:39® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

P.R.E.D.A.T.O.R> S tou chytám teď.

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 23:42® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

mannice> Do topsetu se toho moc nevejde. Ale pak to rychle naskakuje. Proto jsem hrajimu popřál tu 17 m. To už je slušné potrubí:-))

Vikingové taky slopali z rohu. Kdyby si tu děličku ohnul, mohl by si připadat jako přeborník v téhle discilíně:-))

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 20:50® osprey
osprey

hraji> A co si tak napsat o tolik Balantinky, co by se do sedmnáctimetrové děličky vešlo? :-))

Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 20:14® osprey
osprey

RuSaKsRo> Asi by bylo lepší použít výraz oboustranně ujímaná – označení DT (tuším že double tapered). Já s takovou začínal a dělalo to hodně lidí.

Čtvrtek 22. prosince 2011 v 15:00® osprey
osprey

RuSaKsRo> Něco jako ani plovoucí, ani potápivá – v podstatě sama neklesá, ale snadno se nechá zatáhnout pod vodu.

Přesněji ti to napíše někdo, kdo s ní chytá. Já ji nemám.

Čtvrtek 22. prosince 2011 v 0:13® osprey
osprey

sus1> Dobré ráno, kolego ve zbrani. Taky pracuju:-))

Středa 21. prosince 2011 ve 22:59® osprey
osprey

brčkař> Já jsem na tom podobně. Není přece důležité, kolik zvířat vytáhneš za hubu z vody, ale co ti ten pobyt u ní dá.

Pro mě je plavaná způsob, jak chytit na jemný cajk pěkné ryby některých druhů. Další lidi si najdou jiný pohled. Respektuju i hrajiho závodění, protože je to super člověk, který to dělá srdcem a věřím, že o kus plechu, který by si někde doma strčil do vitríny, mu zas až tak nejde.

Středa 21. prosince 2011 ve 22:55® osprey
osprey

David Havlíček> Já se k poděkování připojuji a ty sám jistě víš, co to pro mě znamená. Co jsem tady, tak sním o tom, že svůj konkurenční boj budeme řešit na poli byznysu a v zásadních věcech týkajících se nás všech, co rybaříme, budeme spolupracovat.

Tohle je pro mě takový malý splněný sen.

Navíc tím, že jste se dokázali dohodnout, dáváte příklad i těm ostatním, že to jde a že jsou cíle, u nichž nějaká dílčí řevnivost musí jít stranou. Bylo by fajn, kdyby si z toho ministerstva vzala příklad.

Středa 21. prosince 2011 v 11:23® osprey
osprey

Segoves> Obvyklá je povolenka zdarma.

Ale věř, že se to nevyplatí. Dělal jsem to dva roky a už bych nechtěl.

Středa 21. prosince 2011 v 11:22® osprey
osprey

mannice> Pod vodou sníh není…

Jestli výrazně přituhlo a teplota šla rapidně dolů, budeš to mít blbé. Sám fakt, že leží sníh, pokud jsou podmínky jinak stabilní, ničemu nevadí.

Středa 21. prosince 2011 v 11:10® osprey
osprey

Já chytal v životě v ČB asi dvacetkrát a mám dvě kontroly. Do toho jsem několik těch vycházek odchytal s lidmi, co měli placku v kapse.

To na jiných revírech nemám kontrolu od doby, co jsem v roce 91 přijel poprvé do jižních Čech.

Středa 21. prosince 2011 v 11:01® osprey
osprey

Bigpista> Hele, neřeš to. Jsou i lidi, co jsou na tom hůř. I když toho času nemám tolik, tak si můžu vybrat zcela svobodně, kdy k té vodě půjdu. To je taky cenné. Není to tak, že se člověk těší na víkend a on mu pak proprší. Já víkendy nemám, ale můžu se tím pádem urvat v podstatě kdykoli.

Středa 21. prosince 2011 v 10:47® osprey
osprey

džigit> Mazal jsem já. Zadavateli to ujelo, pustil to dvakrát – možná chtěl opravit tu chybu s „O -o“. To smazané fórum bylo úplně prázdné, o nic jste nepřišli.

Středa 21. prosince 2011 v 10:46® osprey
osprey

mvincik> Já bych to za sebe tak skvěle neviděl. Ty doby, kdy jsem mohl u vody procourat celé dny, jsou nenávratně pryč.

Středa 21. prosince 2011 v 10:37® osprey
osprey

mannice> Duhák je všežravec. Oni i potočáci a lipani v klidu dlabou rohlík. Speciálně v zimě, když je hlad. Tuhle jsem plísnil kamaráda, proč se nesebere a nevypadne, když mu na to jdou. Jeden je náhoda, dva varování…

Jestli sem dáš fotky lipanů a potočáků chycených na plavanou, slízneš to taky:-))

Středa 21. prosince 2011 v 10:33® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Srneček> Je to umělá konstrukce a jsou na ní přivázaný větve. Sumec se rád vytírá na kořenech, pod převislými břehy a tak. V tom jezeru asi moc takových fleků není a tak ho vyrobili. Možná využili nějakou existující konstrukci.

Docela rád bych točil podobné věci, ale nevydělalo by si to u nás ani na techniku a přitom jsou to dny práce.

Středa 21. prosince 2011 v 10:29® osprey
osprey

Segoves> V zimě se chytají, ale ne na vláčku. Kdybych si vzal plavačku, tak ti jich pár bez problémů vyfotím, akorát buď budu muset dost chodit nebo dojet někam, kde ještě jsou.

U vláčky je to trochu o náhodě. Nedá se říct, že jdu na ně. Lepší by byla moucha, ale v té nejsem tak dobrý, abych se s ní teď trápil u vody.

Fugas>Díky.

Úterý 20. prosince 2011 v 19:49® osprey
osprey

jižan> Jo, cením si ho. Trochu náhoda, ale každý rok touhle dobou nějaký takový vezme.

Úterý 20. prosince 2011 v 18:55® osprey
osprey

mannice> Hlavní je najít ryby. Pak jde o to kde jsou a jaké ryby to jsou a nakonec přijde na řadu to přemlouvání k záběru. Tloušť ti i teď vezme proplouvající nástrahu ve sloupci, cejn ne. Plotice může trvat na miniaturních soustech, kapr bude žrát jen malou část dne.

Ověřil jsem si, že důležitější je ryba než technické věci. Oni by si taky naši předkové jinak ani nezachytali.

Úterý 20. prosince 2011 v 17:52® osprey
osprey

Segoves> To už udělali víckrát, pamatuju nejmíň tři případy. Hodně ryb tam vydrží. Akorát se snáz najdou a tak je proberou rybáři.