Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 20. prosince 2011 v 17:48® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 20.12. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Nějak jsem dneska nedokázal sedět a dělat. Asi v jednu odpoledne jsem vzal prut mikromrdkáč a jel se projet k řece a zpátky. Bylo hezky, ale zima.

Jeden záběr, ale rybka povedená, hádal bych tak dvaapadesát.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46405.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 20. prosince 2011 v 17:45® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

Perry> Krása. Dal jsem to do videí, aby to hned tak nezapadlo.

Srneček> Tu konstrukci jim evidentně cíleně postavili. Kromě té kliky je za tím hromada práce.

Pondělí 19. prosince 2011 v 19:21® osprey
    osprey

troutkiller> Byl jsem se na kolegu Flipa podívat, páč jsem mu tu věc doporučil. Mě to chlupatí a nepraská o nic víc než jiné pletenky podobného průměru.

Je taky třeba hlídat uzly. A třeba do osmičky už bych se moc nehrnul.

Ono si na to stěžuje víc lidí. A jiní to zas chválí. Takže problém může být i v kvalitě jednotlivých šarží.

Pondělí 19. prosince 2011 v 18:09® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

bubu> Pokusím se oprášit své bídné znalosti – mokrej Kočí?

Prosím případně vyvést z omylu, nekamenovat:-))

Pondělí 19. prosince 2011 v 0:03® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: poslední dobou | Způsob lovu: Přívlač

Zjistil jsem, že fakt není dobré jezdit teď na ryby ve tři odpoledne, ale z jakéhosi nepochopitelného důvodu to vytrvale dělám. Výsledky jsou samozřejmě naprosto bombastické a je čím dál těžší donutit se vytáhnout foťák. Nicméně, abych zanechal stopu v této síni slávy, dvakrát jsem to udělal.

Ale kromě té bídy na obrázcích mají ty občasné útěky k vodě i jistý informační přínos – řeka je hrozně ukecaná.:-))

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46394.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46395.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Neděle 18. prosince 2011 ve 23:53® osprey
      osprey

Kazan> Je to i o síle trubiček. Pokud tam nechceš nic mít, važ lanka uzlem. Mnohá se dají docela dobře.

Jinak trubičky mačkám kleštěmi od Rapaly a to tou rovnou částí blízko osy, aby to bylo fakt fest. Trubičky používám mosazné černěné, ne takové ty stříbrné, ty se snadno deformují, moc nevydrží a jsou moc nápadné.

Neděle 18. prosince 2011 v 19:35® osprey
      osprey

ladamaj> Já to teda neřeknu, co jsem dneska odnes. A ryba to nebyla, i když jsem jednu chytil.

A neřeknu a neřeknu! :-))

Neděle 18. prosince 2011 v 19:31® osprey
      osprey
      Diskuze: Plavaná

svery> K svátku? Jako Miroslav ho mám v březnu, i když ho prakticky neslavím. A jiné svátky už vůbec neslavím.

Neděle 18. prosince 2011 ve 12:52® osprey
      osprey

mvincik> Byl vychytaný a měl přirozený talent a cit pro vodu. Já si tyhle věci cením víc než to, že zblázníš ryby krmením. Když se podíváš na stále ještě aktuální hlavní video, tak vidíš, jak se zejména ty mladší ročníky začnou nad kusem žrádla chovat.

Samozřejmě třeba cílený lov cejna je bez krmení hodně problematický. Ale to už jsme někde jinde.

Neděle 18. prosince 2011 ve 12:24® osprey
      osprey

svery> Já jsem nikdy v žádných plavačkových závodech nezvítězil. Ani jsem na žádných nebyl. Takže jsi větší odborník než já a radu ode mě nečekej.

Chytám jinak než závodníci a moje rady by ti v takových podmínkách byly k ničemu. A jenom čtu, cos tu napsal a ztrácím jakýkoli zájem tu vodu i jenom navštívit. Jediný, s kým jsem si ve svém pohledu na plavanou rozuměl, byl kolega Sander. Chytal stejně jako já, ale uměl to ještě líp.

Neděle 18. prosince 2011 ve 12:17® osprey
      osprey

timbab> Neboj, ti, co podsekávat chtějí, ti to dělají už dávno.

Neděle 18. prosince 2011 ve 12:16® osprey
      osprey
      Diskuze: Kaprařina

Noodling> To by ses divil, jen to není třeba vidět na webu.

Jinak se nedivím, že kucí musejí tu energii, kterou v létě vynaloží na překládání pytlů a barelů teď v zimě někde ventilovat:-D

Neděle 18. prosince 2011 ve 12:12® osprey
      osprey

timbab> Donutil jsi mě podívat se a jak se zdá, už to opravdu zmizelo. Ale i na závodech se počítá ryba zaseklá v hlavové části.

Každopádně, jestli to tam není, tak v létě plandu s pořádným trojhákem a všichni hurá na kapry, amury a tolstolobiky. :-((

Že by byl tenhle nejúčinnější způsob lovu tolstojů konečně zlegalizován?

Neděle 18. prosince 2011 ve 12:05® osprey
      osprey

troutkiller> Nebyl to úplně super rok, ale něco se dalo. Nevěš hlavu. Zbyly tam ryby a to, že je momentálně neumíme chytit, to fakt neznamená, že nejsou.

Nevím, jestli ti tohle utěšování z mé strany v té depce pomůže, ale bojuju s tím taky.

Neděle 18. prosince 2011 v 11:49® osprey
      osprey
      Diskuze: Feeder

PetrFoox> Ono je to víceméně jedno. Já začal tak, že jsem prostě jeden feeder koupil, pak jsem ho jeden čas málem vyhodil z okna, ale nakonec jsem pochopil co a jak.

Ten první klacek jsem po čase prodal a koupil si takové, které mi vyhovují – na základě toho, co jsem pochopil při lovu s tím prvním prutem.

Neděle 18. prosince 2011 v 11:46® osprey
      osprey

Scanix> Dravci normálně jsou, normálně se chytají a je akorát o hodně těžší dostat záběr, což je v prosinci OK.

Víc osobka.

Pro ostatní pleskače po ramenou – podseklé ryby se neberou, je to i v řádu.

Sobota 17. prosince 2011 v 15:00® osprey
      osprey
      Diskuze: Kaprařina

Noodling> Já su tak šťastné, že su ten vláčkař…

Pátek 16. prosince 2011 ve 12:09® osprey
      osprey

sethy> U 1.3 mm bych se nebál. Pokud se to nezkroutí jako péro z gauče, tak to bude v pohodě. Na adekvátní nástrahy samozřejmě.

Pátek 16. prosince 2011 v 11:56® osprey
      osprey

sethy> Já vím, že je dělají, měl jsem doma, ale vrátil. Já ty naše šedesátky s fluorocarbonem 0.80 mm vytánu jak nic, takže 1.4 mm mi stačí.

Zkušenosti s tím mám dobré. Je to nějaká mosaz či co a drží to líp než takové ty stříbrné trubičky, které jsou bůhví z čeho.

Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 22:09® osprey
      osprey

džigit> Měl to dvojmo, upravil jsem to. Můžeš si na to konto ještě jedno dát:-))