Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 15. prosince 2011 v 19:57® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
David Havlíček> Aukro na chytej.cz, Aktuální nabídka na Aukru
- Čtvrtek 15. prosince 2011 v 19:52® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
cormaxx> Mě by se ta stará líbila víc.
- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:42® osprey
cormaxx> Je levnější než staré. Ale staré mi přijde lepší (nejen designově).
- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:00® osprey
skwor> Nedávno jsem koukal na ruské video (hledal jsem, co sem vložit) a tam byla krásná hláška: Oj, eto okuň gigant. Dva raza bolše marmyšky!
- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 13:36® osprey
- Diskuze: Muškaření
hraji> To je tím, že lidi si problémy uměle vytvářejí.

- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 13:30® osprey
džigit> No co, loňští okounci už se regulérně chytají a leckdo se tím i chlubí nebo radí jak na ně.
Je třeba přitvrdit a dát okoštovat ocel i těm malým, aby si nemysleli, že svět je peříčko.
K tomu se nadělají pruty s odhozovkou 0.2 – 1.1 g, adekvátní vlasce a navijáky a nakonec to ještě bude dobré pro ekonomiku. Normální vláčák má dneska každý

- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 13:20® osprey
- Diskuze: Muškaření
hraji> Na pstruhovce prostě 30.11. končíš s lovem a povolenku odevzdáš na konci roku, bo je roční. U nás s tím není problém.
- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 13:18® osprey
sethy> Ano, všichni chytají UL. Svým způsobem je to smutné.
Ale prý se plánuje ještě ULMM (ultramikromrdky). Lze s nimi úspěšně vláčet i tohoroční potěr.
- Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 13:15® osprey
- Diskuze: Feeder
Dawee> Já používám to tavné lepidlo. Nedrží to bůhvíjak, ale je tu možnost opětovné výměny.
- Středa 14. prosince 2011 v 15:14® osprey
- Diskuze: Plavaná
mannice> Umožňuje ti vidět, že se s nástrahou manipuluje. V podstatě nevidíš ani zdaleka tolik pohyb háčku jako nadlehčení toho záběrového broku. Co to dělá se splávkem závisí na umístění broku, na tom, jestli je ve sloupci nebo na dně a na tom, co s ním ryba dělá.
Někdy může i ovlivnit pohyb nástrahy – např. rohlík má tendenci se vznášet a ten brok mu v tom brání.
Primární je ovšem najít ryby

- Středa 14. prosince 2011 ve 14:36® osprey
sethy> A ještě jedna věc – pokud to máš na návazce, tak trubičku lehce namáčkni, z kruhu se stane ovál a vystačíš s měnším průměrem. Já dávám průměr 0.8 mm do trubičky 1,4 mm. Normálně by to nešlo, ale s tím namáčknutím to není problém. Tobě by tím pádem na tu 1,3 mm stačila trubička kolem 2.4 mm. I když je tam jiná síla stěny, takže za chování při deformaci neručím. Ale těch 2,4 mm se určitě bude shánět líp.
- Středa 14. prosince 2011 ve 14:32® osprey
mannice> Splávek reaguje na změnu vyvážení. Měla by být vidět už změna polohy prvního broku, který je nejblíž k háčku.
O jeho umístění se dá dalekosáhle dikutovat. Viděl jsem závodnickou plavačkářskou praxi, ale dělám to většinou jinak (ani hůř, ani líp – jinak). Je to dáno tím, co, kde, jak a na co chytám. S kým jsem se v této otázce dokonale shodnul, byl Petr Křížek – Sander.
- Středa 14. prosince 2011 v 11:21® osprey
sethy> Cormoran má v tom programu Blacksafe i velmi široké a masivní trubičky. Dokonce i takové, jaké požaduješ. Viděl jsem je na vlastní oči a jevily se mi dost dobře.
Horší je, že po obchodech to asi moc nebude – okruh potenciálních kupců je velmi omezený.
- Úterý 13. prosince 2011 ve 20:30® osprey
Segoves> Jo, je to tak. Dneska lidi vláčejí s čtrnáctkou, osmnáctkou, pletenkami a kolikrát jsou dvě třetiny náplně cívky podvin – ty si počítáš gramy, výrobci neví, kde by je ušetřili a udělat naviják s cívkou, kam není nutné namotat bůhvíkolik metrů vlasce, aby sis tam nakonec dal potřebný návin, to se nějak moc nenosí.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:51® osprey
mvincik> U plavané ručně, u feederu jak kdy. Já jsem hrozně rafinovanej a nevypočitatelnej.
Anebo jsem nestálá labilní povaha. Můžeš si vybrat.

- Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:48® osprey
- Diskuze: Kaprařina
RuSaKsRo> Na spoustě revírů kapři boilies jako takové znají, takže pokud máš kvalitní, stačí i relativně střídmé zakrmení.
Samozřejmě se dají dělat i masové kampaně s prokrmenými tisíci korun na osobu a den a něco v tom duchu asi budou závody.
Já jezdím jednou ročně si zachytat na soukromák a kilový pytlík mi na den bohatě stačí.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:44® osprey
Segoves> Zauber 2000 by ti byl těžký? Ještě by se dala v té velikosti Arctica. Trochu bys ušetřil.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:42® osprey
vlado9965> Jo, dá se to. Kdybych já měl takový, když jsem začínal…
Ale záleží i na velikosti ryb, síle proudu apod. Prut jako takový je celkem v pohodě.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 21:57® osprey
Segoves> Výběr cajku je vždy o pocitech a možnostech majitele.
Ono je dost navijáků kolem tisícovky, které jsou na lehčí přívlač bez problémů použitelné. Ale které jsou z nich nejlepší, to nevím. Moc navijáků nekupuju, třeba dneska jsem asi půl hodiny koupal špunt se Shimanem z roku 1992.
Ze zvědavosti jsem teď nedávno točil navijákem čínské firmy Viva (prodává se to taky jako Dragon Destiny). Za cca 1100 nebo 1200 Kč jsem na tom neviděl chybu. Je otázka, co by to dělalo po půl roce intenzivnější vláčky.
Myslím, že na pidi nástrahy můžeš i něco z téhle kategorie. Ale problém je zhruba v tom, že když vezmeš Zaubera, tak víš, že bez problémů odchytáš pár let. U spousty navijáků to jisté nemáš.
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:39® osprey
sus1> Ono jde vždycky o to, jak to člověk pojme. Když přijedeš na Nové Mlýny, ale třeba i na Orlík, tak jsou dva litry nic.
Na Blanici jsou místa, která litrem překrmím, zejména v dobách, kdy jsou ryby líné se pohnout.