Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:08® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
ssg.Jimmy Wild> Já nejsem škodolibý. Ona je to svým způsobem smutná událost a 13 ze 14 aktérů je v tom víceméně nevinně.
Chápu potřebu vlastnit výjimečný výrobek, zvlášť když na to člověk má.
Moje chytání s multiplikátory, které v zásadě nepotřebuju, je něco podobného jako snaha o vlastnictví vozu, jehož kvality vysoce převyšují úroveň vlastností potřebnou k přepravě člověka z místa A do místa B.
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 13:57® osprey
- Diskuze: Kaprařina
ssg.Jimmy Wild> Což to jo, proto taky fotím většinu ryb ve vodě – navíc tam by ani nic jiného rozumného dělat nedalo.
Jde o kvalitu fotky. To, co vzniklo je takový běžný cvak. Já ho někde využiju (dal jsem ho do Z lovu), živí mě to. Ale spousta lidí si takový snímek odpustí. Nemají tu potřebu ho dělat a nedivím se jim.
Takže prostě respektuju thundarrův postoj nefotit, když nevidí důvod. Rozhodně lepší než fotit za každou cenu.
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 13:26® osprey
Taková malá perlička:
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:42® osprey
sus1> U nás se není čeho bát. A najdou se i lidi, co to zneužívají.
Pro mě jsou současná pravidla dostatečně benevolentní na to, abych si zachytal.
Sežeru zlomek toho, co chytím a kolik toho popíchám, na tom mi už poslední dobou moc nesejde. Radši míň než víc.
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:10® osprey
sus1> Vláčet po jaru je eklhaft. Když si představím lidi, po jejichž bok bych se v takovém případě zařadil, tak snad ani ne.
Dočkám v klidu pstruhového zahájení a mezitím budu běhat kolem vody s matchkou. Ono to má taky něco do sebe a už se na to těším.
- Pondělí 5. prosince 2011 v 11:46® osprey
mannice> Přívlač, feederovat můžeš celé jaro.
- Pondělí 5. prosince 2011 v 11:36® osprey
- Diskuze: Feeder
rákosník> Podívej, dvě setiny milimetru, to je nic. Používám Nanofil 0.12 mm. Když pominu nějaké to mlžení ohledně průměru, tak to je 6× větší průměr, tj. plocha řezu je 36× větší. Občas musím kousek uříznout, protože je to odřené o kameny.
Ty 0.02 mm, to je de facto pramínek té dvanáctky. To předřeš o první kámen, budeš s bát s tím hodit těžší krmelec, budeš chytat s co nejměkčím prutem a povolenou brzdou, protože je to neprůtažné a každý větší výpad slušné ryby ti to nejspíš upálí. A co se týče životnosti, nedělám si iluze.
Osmička odvede prakticky stejnou práci, ale odpadne ti naprostá většina problémů. S tou si dovedu představit reálný lov a výdrž sezónu nebo i víc.
- Pondělí 5. prosince 2011 v 11:28® osprey
- Diskuze: Kaprařina
ssg.Jimmy Wild> Tohle každý vnímá jinak. Vůbec bych to neřešil. Třeba jak jsme byli spolu, tak jsem rybu fotil – ale žádná práce se světlem, omezená možnost něco komponovat, v podstatě jen pár cvaknutí ještě ve vodě.
Tohle bylo skoro na hraně, abych vůbec ten foťák tahal z brašny. Každý má tyhle hranice jinde.
- Neděle 4. prosince 2011 ve 23:47® osprey
Prichy> Neboj, fotku máš připravenou.
mvincik> Běhal jsem kolem té vody skoro 20 let, takže by bylo smutné nevědět, kde by teď ta ryba měla být…
No a už zas neprší.
- Neděle 4. prosince 2011 ve 22:51® osprey
Prší! Nevím po jak dlouhé době konečně slušně prší. Zaplať pánbůh za ty dary, rybám už v řece osychaly hřbety.
Jen aby nepřestalo…
- Neděle 4. prosince 2011 ve 22:42® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
džigit> Smazal jsem to asi na 8 místech, teď i na tom, co jsi uvedl. Když to ještě někde uvidíš, písni mi.
- Neděle 4. prosince 2011 ve 22:40® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 4. 12. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
Musel jsem se ujistit, že ještě vím, jak vypadá štika…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 4. prosince 2011 v 19:34® osprey
zrybenec> Připomíná mi to Apocalypticu. Ne nějaký konkrétní kus, ale prostě stylem. Zkus si od nich něco poslechnout. Kdyby nic jiného, hrajou podobně.
- Neděle 4. prosince 2011 v 18:53® osprey
- Diskuze: Muškaření
1Mara> Pera z volavky se volně nacházejí po krajině. Jedno mám doma pro případ, že bych ho potřeboval. Kdybys o něj strašně stál, tak mi napiš osobku a domluvíme se. Já dokážu žít i bez něj a časem někde určitě potkám jiné.
- Neděle 4. prosince 2011 v 18:27® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
fishman123> Já bych se snažil umístit zátěž na spodku nástrahy, kousek pod jejím těžištěm, v podstatě co nejblíž k ose, podle níž nástraha kmitá. Když to bude na koncích, bude to zpomalovat kmitání nástrahy.
- Sobota 3. prosince 2011 ve 22:18® osprey
- Diskuze: Muškaření
tulbum> Zvykneš si ty. Momentálně už se ti daří překračovat hranice slušného chování a pokud se to nezmění, asi budeme muset sáhnout k nějakým represím.
Ani mi nepiš, jak moc jimi pohrdáš a spíš se zkus zamyslet nad tím, jak se tu prezentuješ.
- Sobota 3. prosince 2011 v 18:11® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
spike-cz> Nebude součástí toho hřiště velká hluboká jáma?
Společnost prý bude muset řešit problém stárnutí populace, třeba s Strakonice odhodlaly učinit v tomto ohledu radikální krok.
Tady v okolí zase proběhlo několik revitalizačních akcí. Marně jsem se snažil objevit nějaký přínos pro přírodu. Prostě bylo třeba dostat se k dotačním prachům.
- Sobota 3. prosince 2011 v 17:46® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
RuSaKsRo> Někdy to dělají, hlavně tam, kde mají už nějaké zkušenosti. Pro zajímavost – z posledních 10 štik na prutu mi 8 spadlo a nebyly to malé ryby. Ale berou to opatrně a prostě mi krátce po záseku padají. Do jisté míry pomohlo zmenšení nástrahy a pohrávání s barvami.
Prostě je to provozní problém, který se řeší za pochodu – zkoušíš cokoli, aby to bylo lepší.
- Sobota 3. prosince 2011 v 17:42® osprey
- Diskuze: Feeder
JirkaF> Nanofil o průměru 0.02 mm bych nedoporučil jako kmen na žádné běžné chytání a to přesto, že po cca měsíčních zkušenostech považuji Nanofil za povedený produkt. Možná by to bylo v tomhle průměru zajímavé na návazce, ale nezkoušel jsem.
Je to strašně slabé – bude to extrémně náchylné na oděr, obtížně to ustojí rázy při výpadech ryby apod.
Ještě u 0.06 bych váhal, ale dejme tomu, 0.08 mm už by mohlo být v pohodě.
- Pátek 2. prosince 2011 v 18:50® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Bigpista> Teče málo vody, je čistá a bez listí. Jestli něco chytneš, to je na tobě. Ryby určitě nevymřely.