Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 30. listopadu 2011 v 11:45® osprey
- Diskuze: Muškaření
Mates(původní)> Proboha, samozřejmě, že je tam mám. Jak můžeš tvrdit, že ne?
Proto mě to baví. Já nymfu nezatracuju, jen jsem napsal, jakému druhu muškařiny dávám přednost.
- Středa 30. listopadu 2011 v 11:18® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Vendelín> Tak to taky má být. Otázka se má objevit až u vody. Když člověk teoretizuje už u stolu, tak nakonec k té řece přijde a vidí, že vlastně potřebuje vědět něco úplně jiného.
A krom toho je důležitý ten proces poznávání. Je to vlastně rybářův vývoj. Když to přeskočíš, není to dobře. Viděl jsem namachrované dvanáctileté kluky, které tatínek tahal po soukromácích a 10 kg kapr je pro ně chcípák, byli ve Švédsku a chytili třicet štik za den, ale na normální vodě jsou skoro v pytli – neorientují se, nebaví je to, ryby jim přijdou nezajímavé a malé, voda vychytaná…
- Středa 30. listopadu 2011 v 11:02® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Vendelín> Ono je to těžký – teď mi zas někdo brečel do osobky, že vláčí zásadně s lehkým cajkem a že mu na to vzala metrovka a vydrbala s ním. A kdeže je jako chyba…
On si to prostě člověk musí přebrat, co vlastně chce. Okoun se dá chytat s prutem do 5 g, ale jsou místa a situace, kdy potřebuješ prut pomalu jak na štiky – např. když potřebuješ házet hrubě přes 50 m.
Takový prut do 20 g je hodně univerzální a pro začátek je celkem fajn. Od něj se pak vychýlíš na nějakou stranu podle toho, co ti bude bližší.
- Středa 30. listopadu 2011 v 10:56® osprey
Mates(původní)> Dobře, ale budeš mi na té louce dělat kolečka, ju?

- Středa 30. listopadu 2011 v 10:42® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Alov> Jestli myslíš moje braní ryb, tak já je nežeru jako chleba. Ale občas mám chuť a něco domů přitáhnu.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 21:22® osprey
sus1> Mám. A mám v něm spoustu ryb – dva roky starý rybičky z výlovu. Celou tu dobu si říkám, že zkusím feeder na mrtvolu nebo zajdu na mníky a nějak se k tomu nemůžu dokopat.
Už jsem jim chtěl i vykopat hrobeček (masovej). Ale lenost zvítězila. Snad se letos ještě vykopu.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 21:14® osprey
sus1> Osprey je jen nechce brát na kýble. Když je okoun pěknej, stačí mu jeden a druhej pro ženu, aby se využila plocha pánve. To je ten fór.
Prostě si vezmu na večeři – a ne do zásoby na zimu a pro sousedy a pro kdekoho.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 21:07® osprey
Mates(původní)> Ale já to vím, jenže když už se tam někam na pstruhovku dokopu, chci si i zaházet. Mimochodem – při poslední návštěvě jsem už zase dojel k vodě v botaskách, takže házení bylo i nutností. Holt jsem muškař na baterky.
A prostě jsme si s nymfou vzájemně nějak nepadli do oka, no

- Úterý 29. listopadu 2011 ve 21:00® osprey
olda> Tak teď budeš muset mít klávesnici dvě hodiny vzhůru nohama. Aby to tam nezateklo a něco nezkratovalo

Víš sám, jak to je. Člověk je mladej, pak je starší a nakonec je důchodce. Někdo se během té doby vyvíjí, někdo umře stejně blbej jako se narodil.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 20:52® osprey
olda> Jasně. Ukaž tašku!

- Úterý 29. listopadu 2011 ve 20:15® osprey
skwor> Spousta lidí zabíjí, zabíjí a zabíjí… Když to jeden veřejně přizná, nebudu vyšilovat.
Mě vadí to, že se dnes zabíjí do takové míry, že počet ryb na vodách v mém okolí je mírně řečeno neuspokojivý.
Ale napřed asi bude muset být ještě o hodně hůř, aby lidi pochopili, že tudy cesta nevede.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 20:08® osprey
mvincik> Je to ryba na sklonku života, to by mi ani tak nevadilo. Mě vadí ty kýble odnesených třicítek. Jenže jak jsem se díval na předchozí aktivity autora, mám takový dojem, že ani to by mu nedělalo problém.
Ale kritizvat nehodlám, několik okounů jsem si letos taky vzal.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 12:33® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Bigpista> Okouni jsou klasika. Tloušťák potěšil. Na plavanou nebo na feeder by to asi nebyl problém, ale uvláčená padesátka není každý den.
- Úterý 29. listopadu 2011 ve 12:08® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 28.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
No a ještě jeden zápis – potřeboval jsem něco u vody vyzkoušet a hlavně nafotit. Včera bylo ukázkové počasí, tak jsem vyzkoušel, nafotil a dokonce i něco chytil.
Potěšil mě uvláčený tloušť rovných padesát. Každoročně touhle dobou nějakého pěkného chytím. Neberou masově, ale často jsou to ti velcí. Letos jsem ani nedoufal, že nějakého trefím – chybějí prutohodiny.
Tento příspěvek byl editován 29.11.2011 12:09:32 uživatelem osprey.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 29. listopadu 2011 ve 12:01® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
Po nedávné smutné zkušenosti jsem se rozhodl do konce roku setkat s většinou dobrých přátel. S některými jsem se potkal u vody, jiným aspoň zavolal. Tohle jsou obrázky z jednoho víkendového setkání.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 29. listopadu 2011 v 11:11® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
František Helm> Je to velká voda, ale teď je malý průtok, tak se ti nebude chytat až tak zle. Fleky budeš muset hledat, ten úsek má tak 1500 m. V létě se tam kapři chytají a určitě se nevychytají.
- Úterý 29. listopadu 2011 v 11:07® osprey
- Diskuze: Feeder
čabi> Jo, tak nějak, jenom tu osmičku dávám pod tlakem okolností. Několik velkých tloušťů a podouství mě dost vyléčilo a já primárně usiluju právě o tyto ryby. Protože se ale mnohdy tyhle ryby nekonají, skončí to pak u takovýchto UL sestav. Ona i s nimi se nechá vyndat slušná ryba, ale ne, pokud je inteligentní a ví co musí udělat, dokud je při síle.
- Pondělí 28. listopadu 2011 ve 13:16® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
František Helm> Snad jen Vltava pod Hněvkovicemi, ta drží teplotu kvůli přehradě. Jinak bych to neviděl reálně. Ty zdroje jsou malé a jestli někdo ví o nějaké takové trubce, byl by blázen, aby to sem psal.
- Pondělí 28. listopadu 2011 v 11:25® osprey
BoBo-Falknow> Nepochybuju o tom a ani ti neodporuju. Ale když jdu párkrát za rok s mušákem k vodě, chci mít pocit, že muškařím a to je v mých očích spojeno s potřebou házet. Je úplně něco jiného posadit na deset metrů na hladinu suchou mouchu a přehazovat nymfy kousek před sebou – čistě z pohledu práce s prutem a s tím spojených pocitů.
Na umění a koncentraci mi to nymfování dokonce přijde i o trochu náročnější – nepoužívám žádné indikátory a samozřejmě záběry nejsou tak jasné jako když se udělá kolečko a suchá muška je pryč.
Tento příspěvek byl editován 28.11.2011 11:26:49 uživatelem osprey. - Neděle 27. listopadu 2011 ve 20:18® osprey
BoBo-Falknow> Ta technika o tom skutečně není, občas mi nezbude než se k ní uchýlit, takže nějaký náznak osobního prožitku jsem už i na tomto poli zaznamenal. Ale nezaházíš si.