Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 27. listopadu 2011 v 19:59® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Fryw> Představ si, že se díváš skrz hodně špinavé okno. A pak ti ho někdo umeje. Takový rozdíl bys zaznamenal při výměně svého náčiní za dobře zvolenou vláčecí sestavu. Nemusí být drahá, ale dobře vybraná.
Skrz to špinavé okno vidíš víceméně to samé, ale není to stejný pohled. A podobné to je s tou vláčkou.
- Neděle 27. listopadu 2011 v 19:53® osprey
- Diskuze: Muškaření
BoBo-Falknow> Máš pravdu, ale z mé strany to není despekt. Muškařím párkrát za rok a když už to dělám, chci mít prostě plný pocit z té techniky.
Je jasné, že když se budu za každou cenu snažit chytat na sucho, v 80% případů si nezachytám nebo ne ty nejzajímavější ryby.
Příspěvek, na který reaguješ, jsem napsal během diskuze o potřebě dobré šňůry. Já ji prostě chci nebo potřebuju, protože když už náhodou muškařím, chci si užít i to házení. Nic víc za tím nehledej.
- Sobota 26. listopadu 2011 v 10:50® osprey
rabbit> Mě na muškařině chytil pocit z házení – dynamika prutu a té pohybující se smyčky. Mít viset kus šňůry od koncového očka a jen přehazovat, to mě při vší úctě ke kolegům, co tak chytají, neoslovilo.
A klidně napíšu, že umím a nachytám víceméně prd. Ale užiju si to a mám z toho radost.
- Sobota 26. listopadu 2011 v 10:46® osprey
- Diskuze: Feeder
čabi> On je feeder a feeder, váš to sám. Holt to není vždycky lehký proutek, krmítečko, navijáček 2500 s šestnáctkou kmenem – a to mám takovéhle sestavičky rád, bo často chytám na vodě, kterou by člověk s trochou štěstí přeplivl.
- Pátek 25. listopadu 2011 v 15:01® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
ssg.Jimmy Wild> OK.
- Pátek 25. listopadu 2011 v 15:01® osprey
- Diskuze: Kaprařina
ssg.Jimmy Wild> Ale ty ztráty tam jsou, to si buď jistý. Jedno utopení, několik pádů s různými následky, rozbitý filtr a půl hodiny za svěrákem ve snaze to torzo sundat z objektivu…
K tomu věčně všude voda a špína. Mnohý fotograf by při pohledu na to všechno zaplakal.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:58® osprey
ssg.Jimmy Wild> Jo, můžeme se sejít u vody a já ti ho na celou vycházku půjčím. Ale tenhle týden ne. Jsem dost zaneprázdněn.
Detaily po osobkách a možná si počkáš na odpověď.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:45® osprey
ssg.Jimmy Wild> Nepochopil jsi. Tady vedle mě je o zeď opřených několik multíkoprutů včetně toho padesátigramového Draka ze stejné série.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:38® osprey
ssg.Jimmy Wild> No a nechceš si to zkusit už teď?
Ale bacha – je to Dragon. Když se ti rozpadne v ruce, platíš nový díl

- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:06® osprey
- Diskuze: Sumcařina
hrdobec> Pak rána a do bivaku ti přiletí něčí noha…

- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:05® osprey
- Diskuze: Kaprařina
thundarr> Aha… Plně chápu.
Já s foťákem jezdím na lodi, i na kajaku, brodím, šplhám po skalách a tak. Občas to podle toho vypadá.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:03® osprey
ssg.Jimmy Wild> Budeš muset mít dost trpělivosti, abys do začátku zvládl gumy na 5 g hlavě. 10 g půjde daleko líp, ale na té naší říčce už je to v tuhle dobu dost velká váha nutící gumu k příliš razantnímu pohybu.
Ale ten prut je takový univerzál, dá i woby a třpytky. Mám jeho verzi do 50 g, učil jsem se s ní multíkovat.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:01® osprey
zlomiljsemprut> Sice nevím, jakou zkušenost máš na mysli, ale snažím se, aby to, co říkám, vycházelo z toho, co opravdu vím. Tvůj článek jsem četl, pan Bursa rybář není. Psal jsem si s ním před časem. Kdyby to mělo vyjít u nás, taktně bych tě na těch pár vět upozornil.
Dál to můžeme řešit po osobkách, ale myslím, že to není třeba – jen pokud bys opravdu chtěl.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 13:56® osprey
All Armor> Prut už má, to už neovlivníme.
A já na mizernou šňůru chytal roky, takže když jsem se konečně vzmohl na pořádnou, byl jsem unešen a pro pocit z lovu považuji dobrou (ne špičkovou nebo nejdražší, jen dobrou) šňůru za důležitou věc.
Chytám muškařinu na sucho – kvůli pocitu z házení a záběrům. Krátkou nymfu chytám jen když je nejhůř a dokážu to i s přívlačákem (třímetrová chvějivka, normální goldík s hlavou 0.2 – 0.5 g). Kvůli ní bych si muškařinu asi ani nekoupil.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 13:48® osprey
zlomiljsemprut> Spoustu věcí se ti tam nepodařilo formulovat právě šťastně a pan Bursa, co tomu na hobby i-dnes velí není rybář. To je celé.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 13:47® osprey
ssg.Jimmy Wild> Tohle je použitelné – s ohledem na cenu. V téhle cenové relaci najdeš i bytelnější, ale zase na druhou stranu těžší pruty. Mít víc peněz, bylo by ideální jít do nějakého Fenwicku, St. Croix apod.
- Pátek 25. listopadu 2011 ve 13:41® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Prichy> Osobka. Když nebudeš panikařit, tak možná i dobře

- Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 19:22® osprey
Bigpista> Jako první prut by to mohlo být v pohodě. Na šňůře zas moc nešetři a nech si poradit, aby byla poddajná, dobře procházela očky a něco vydržela. Pokud nebudeš chytat nějaké extra ryby, dá se do jisté míry ušetřit na navijáku. Když jsem začínal, měl jsem tam kolečko od Tokozu za 14 korun, ani to nebyl muškařský naviják. Ale protože při těch čudlách, co jsem tahal, fungoval jen jako zásobník šňůry, dalo se i s ním. Takový extrém ti nedoporučuju, ale kolem tisícovky se dá rozumných koleček pár potkat.
Podívej se někdy, s čím chytával Petr Křížek (Sander). A jak mu to šlo.
- Středa 23. listopadu 2011 v 18:59® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Nerodia> Nezdá se ti být pozdě? Vltava je dost hluboká, aby se měli všichni korýši nazimu kam zašít.Na Orlíku vídám raky většinou tak do října, pak už je to náhoda. Jsou prostě dost hluboko.
Četl jsem, že za letních večerů pobíhali kdysi krabi v Děčíně na březích Labe. Jenom je to už hezky dlouho.
- Středa 23. listopadu 2011 v 17:05® osprey
kubas> Já to neřeším, reaguju jen na názor, že je to začátečník.
Je zcela v kompetencích autora a majitele serveru, jaký článek vydají na hobby i-dnes. K jeho úrovni a k tomu, komu je určen, jsem se přece nevyjadřoval.