Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 22. listopadu 2011 v 10:28® osprey
osprey

sethy> Frekvence vad bude nahodilá a může záviset i na výrobní šarži. Jak jsi psal, že bude třeba zjistit, které průměry jsou dobré, tak i na tom může něco být.

Já hlásím, že dvanáctka ze špulky je OK.

Úterý 22. listopadu 2011 v 10:13® osprey
osprey

sethy> Kdysi jsem četl, že při výrobě vlákna se občas vyskytují chyby. Při navíjení krátkých návinů (např. 125 m) se vlákno speciálně kontroluje a chybné úseky se vyřazují. Když se to navíjí po kilometrech, tak se to logicky dělat nedá. Kdysi se z tohoto důvodu považovala Fireline na malých cívkách za kvalitnější než z navíječky. Třeba to ani nebyla pravda, ale říkalo se to.

Vůbec nevím, jestli je to tak nebo ne. Docela dobře je možné, že šířím fámu. Ale bylo by to vysvětlení, proč něco drží a něco ne.

Úterý 22. listopadu 2011 v 10:07® osprey
osprey

hraji> Jo, máš pravdu. V osm na net radši nelezu. Ale vzhledem k tomu, že jsem do půl jedné cosi psal, mám na ty pomalé ranní starty nárok.:-))

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:34® osprey
osprey

olda> Bojím se, že pokud byla Powerka v pořádku, tak ta Daiwa nebude lepší anebo ne o moc.

Spíš jsi narazil na vlastnost všech pletenek – poměrně nízkou oděruvzdornost. Stačí hrana nějakého kamene, cukneš tam, cukneš zpátky a je po pletence.

Já dával na feederu na říční kapry návazce z pletenky na 4 – 8 kg a ztratil jsem na kamenitém dně víc ryb než s návazcem z vlasce 0.18 mm, který má kolem 3 kg.

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 20:30® osprey
osprey

Kazan> Tady se chytá hodně a je tu dost chlapů, co to opravdu umí. Proti mnoha jiným regionům je tu ten rybářský tlak dost velký – i třeba počtem šikovných vláčkařů.

Pondělí 21. listopadu 2011 v 19:12® osprey
osprey

Kazan> Já na řece asi dva měsíce nebyl.

Snažil jsem se to nepopíchat, kdybys náhodou přijel:-))

Pondělí 21. listopadu 2011 v 18:50® osprey
osprey

Kazan> Ono záleží i na tom, kde jsi a co a jak taháš. Já holt ten dojem nezískal – třeba jsi to všechno stačil popíchat:-))

Pondělí 21. listopadu 2011 v 18:47® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

jarysek> Myslím, že současná cena toho Stradica odpovídá. Podle mě za ty cca 3500 Kč stojí. Jsou lidi, co s ním vláčejí i sumce a docela to zvládá. Alternativou by mohl být ten Zauber, ten vydrží taky dost.

Pondělí 21. listopadu 2011 v 18:03® osprey
osprey

jarysek> Je otázka, co do toho chceš investovat. Vláčecí naviják ve velikosti 4000 nebo dokonce 5000 je výborná volba a jestli to bude Stradic nebo Arctica, to už záleží na spoustě okolností a rozhoduješ o tom ty.

Pondělí 21. listopadu 2011 v 17:29® osprey
osprey

jarysek> Ten Stradic není špatná volba. Možná ho je trochu na ten feeder škoda (až ho uvidíš upatlaný od futra, pochopíš). Teď je za slušnou cenu na Tropic Liberec.

Pondělí 21. listopadu 2011 v 15:46® osprey
osprey

Kazan> Uprásknout se nechá kdeco. Letos jsem na bolenech při pokusech o maximálně dlouhé hody ustřelil nástrahu 3×. S vlascem je to o trochu těžší, ale s pletenkou je to jak nic. Upálil jsem i na 11 kg. Jako prd.

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 13:29® osprey
osprey

sethy> Má ji třeba kolega Prutos – pokud se ještě letos uvidíte. Ve 40 librách, tuším.

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 12:30® osprey
osprey

sethy> Tournament je měkčí, hustěji splétaná (to je spíš můj pocit) a průměr víc odpovídá uvedenému. Power Pro by mohla být odolnější (tužší a při stejné nosnosti o trošku větší průměr). Já jsem s Daiwou dost spokojený a zatím nevidím šňůru, která by ji zřetelně překonala, snad v jistých ohledech Nanofil – ale s ním mám odchytané dvě vycházky.

Obě ty šňůry jsou velmi dobré a rozdíl není nijak dramatický, spíš by ses mohl rozhodovat na základě vlastního dojmu – která by tí víc sedla.

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 12:24® osprey
osprey

BigMike> V akci teď snad ještě je Ryobi Arctica cca za 2 litry. Jako majitel Zaubera bys věděl plus minus, do čeho jdeš.

Jako majitel kdečeho bych ji klidně mohl mít. Neurazila by mě a myslím, že bych s ní pár spokojených let odchytal. Ostatně dodnes používám třeba Red Arca.

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 12:21® osprey
osprey

David Havlíček> V posledních letech jsem slyšel, že se štika poměrně intenzivně vysazuje. Loni jsem se do jedné takové oblasti asi i dostal a chytil pár kudel. Letos těch vycházek není zase tolik.

Pondělí 21. listopadu 2011 ve 12:02® osprey
osprey

David Havlíček> Neřekl bych. Kdybys viděl, kolik jsem toho prošel, tak bys čekal, že toho pochytám víc. Jak píšou chlapi v přívlači, něco je špatně.

Mě trápil spíš jiný problém – nepotkávám okouní dorost. Takové ty patnáctky, dvacítky, co ti přijedou za nástrahou.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 22:52® osprey
osprey

BigMike> Já nějakého toho mníka zkusím. Ale nepůjdu si sednout na ten top flek, co je letos najednou prázdný. Počkám aspoň rok, bo bych si připadal jak hyena.

Ale někdy v týdnu se navečer k vodě podívám, třeba budu mít štěstí.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 22:44® osprey
osprey

mannice> Měl jsem lepší, ale už je nedokážu sehnat. Tenhle je taky dobrý a je běžně na krámu. Ale hlavně to byla jediná malá realistická guma, co jsem měl.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 22:29® osprey
osprey

mannice> Být lepší světlo, byly by i další zajímavé fotky…

Neděle 20. listopadu 2011 ve 22:14® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

thundarr> Každá ryba stojí za fotku. Horší je, když nejsou podmínky na focení.

Třeba takový pěkně vypadající šedesátník je ryba, která budí naději – můžeš si ho představit, jak bude vypadat za pár let.