Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 22:10® osprey
osprey

Kazan> Poslední dvě vycházky jsem nanofil zkoušel, uvažuju o něm do jednoho z dalších Duelů. Samozřejmě nezjistím nic převratného, ale můžu už potvrdit, že to, co se tu o něm napsalo, je pravda. Pochytáno i něco ryb různých druhů a velikostí.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 21:59® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 20.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Udělal jsem si dnes radost a po dlouhé době vyrazil na větší rybářskou vycházku. Hodně jsem najezdil, nachodil, mnohé viděl a bezrybka nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46000.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46001.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46002.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46003.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 20. listopadu 2011 v 0:42® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Noodling> Mě přijde ta váha jako miniatura. Decimálku jsme doma měli, respektive rodiče ji pořád mají. Nesedí mi k té na obrázku.

Ryba je pak relativně malá a může mít tak velké oči. Třicetikilový kapr má úplně jiný kukuč.

Neděle 20. listopadu 2011 v 0:23® osprey
    osprey

Noodling> Je to divné. Ryba má moc velké vykulené oči, chybí lepší srovnání velikostí – viděl jsem docela pěknou třiceticentime­trovou decimálku a tady je ta váha docela šikovně oddělena od pozadí.

Nedokážu říct, jestli je fotka pravá nebo nějak zmanipulovaná, ale nesedí mi.

Sobota 19. listopadu 2011 v 19:51® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

drozďák> Možná jsem se špatně vyjádřil, ale prostě jsem rád, že se Piranha dokázal posunout na úroveň, kdy ho dokážete vnímat i pozitivně. Jistě při tom urazil kus cesty a prostě jsem mu chtěl udělat trochu radost:-))

Sobota 19. listopadu 2011 v 19:40® osprey
    osprey

Scanix> Na Alandech jsem pochopil proč dělají to, co dělají. Naše vody jsou příliš bezvýznamné na to, aby se o ně výrobci starali. A co nepoberem na woby, dochytáme gumama:-))

Sobota 19. listopadu 2011 v 18:43® osprey
    osprey

chosebaits> S knedlíkem taky nebyl.:-))

Posledního jsem měl loni touhle dobou, letos jsem zatím pouštěl. A tak jsem si řekl dost:-))

Sobota 19. listopadu 2011 v 18:26® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Adam55> Jistě, jsem rád, že to tak bereš.

Sobota 19. listopadu 2011 v 18:24® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Překopávám svoji rybařinu. Hledám nová místa a učím se nové věci. V rámci toho jsem si mimo jiné ulovil večeři (kousek přes pade a dost nafouklý z té hloubky, navíc letos první sežraný). Nic jiného jsem nefotil, nechtělo se mi a nebylo světlo.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45956.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Pátek 18. listopadu 2011 v 19:44® osprey
      osprey

Piranha> Lidstvo se skládá z jednotlivců. Jednotlivec je důležitý. Zvlášť pak, když je tím jednotlivcem člověk sám.:-)

Pátek 18. listopadu 2011 v 19:41® osprey
      osprey

Raf> No, ty jsi vyšší, takže máš větší rezervu:-))

Ale začátek na břehu asi nebude od věci a navíc pokud bys s ním měl brodit, musí mít dítko nějaké ty „koňokilometry“ za sebou, aby se tam nahoře o sebe postaralo.

Pátek 18. listopadu 2011 v 19:40® osprey
      osprey

Adam55> To není tak jednoduché. V zásadě má. Jak ti funguje tvoje voda, to si ale budeš muset vyzkoušet sám. Já tu taky mám jen pár míst, o kterých vím, že tam ta ryba je. U zbytku bych musel hledat a zkoušet.

Absolutní návody nejsou.

Pátek 18. listopadu 2011 v 19:23® osprey
      osprey

Piranha> Koukám, že jsi brán na milost.:-))

Gratuluju, protože je k čemu. Však sám víš, že to nebyla lehká cesta.

Pátek 18. listopadu 2011 v 19:21® osprey
      osprey

Adam55> Zkus paternoster (krmítko na pevném postranním přívěsu), kmen podle prutu, ale tak 0.16 mm maximálně a návazec k háčku kolem 0.10 mm. Je teda otázka, co máš za prut, abys to neurážel. Háček podle velikosti sousta. To, cos používal, je v podstatě OK. Co nejjemnější špičku prutu, dobře vypnout vlasec. A délku návazce vyzkoušet, má vliv na dobírání a záleží na spoustě věcí. Zkus 25 cm, 50 cm a 80 cm a podívej se, jestli vidíš rozdíly.

Pátek 18. listopadu 2011 v 19:13® osprey
      osprey

Raf> Nepřeháněl bych to. Kdysi jsem brodil s ročním synem za krkem a najednou jsem se sunul do nějaké díry ani jsem nevěděl jak. Namočil jsem mu jenom nožičky, ale ten pocit si pamatuju i po osmnácti letech.

Pátek 18. listopadu 2011 v 18:49® osprey
      osprey

mannice> Tak si na ten revír dojeď, plave jich tam dost.

Pátek 18. listopadu 2011 v 18:48® osprey
      osprey

Adam55> Návazec 0.18 mm je u feederu na kapry v létě a pro někoho i to je moc. Píšeš, že drknutí bylo – no a to drknutí je všechno, co ti ty ryby dají.

Budeš si s tím muset pohrát a rozhodně počítej s tím, že 0.12 mm je teď víceméně strop. Jen málokde si budeš moct dovolit víc a ryby to budou akceptovat.

Pátek 18. listopadu 2011 v 18:07® osprey
      osprey

Adam55> Spíš tam nebyly. Já taky žádný vymyšlenosti na háček nedávám a pokud tam ryby jsou a jsou aspoň trochu aktivní, tak aspoň tahají.

Je to i otázka jemnosti sestavy.

Pátek 18. listopadu 2011 v 15:17® osprey
      osprey

Adam55> Důvodů může být celá řada. Jsou ryby v těch místech jiné roky? Myslím v tuhle roční dobu.

Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 21:22® osprey
      osprey

Futureriver> Hodně z nich si je velmi podobných. Váhu neřeš, nevláčíš s tím a během zdolávání ti ruka neupadne.

Co se týče výběru konkrétního kusu, ono je to dělané vesměs hodně podobně v pár fabrikách na východě. Rozdíly se projeví hlavně až během praxe, na krámu se ty mašinky točí skoro stejně.

Takže si vyber co se ti líbí nebo co se osvědčilo známým. Ty rozdíly nejsou tak velké, abys o něco zásadního přišel. Víc ti ale neporadím – baitrunnery nevlastním. Měl jsem jeden čas něco půjčeného, ale prostě tenhle typ navijáku nevyužiju.