Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 14. listopadu 2011 ve 20:06® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Zajímavé. Během těch dvou minut se to pozvolna rozpadá nebo je to dáno tím, že tak bleskově přijde záběr:-))

Pondělí 14. listopadu 2011 ve 20:05® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

drozďák> Nepřu se. V tomto případě už jsem svůj postoj vysvětlil. Rozhodla žádost jednoho z aktérů. Zodpovědnost za své rozhodnutí unesu. Ostatně, co mi zbývá…

Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:41® osprey
osprey

hraji> Díky. Mě se zdálo, že jsi toho měl rozmícháno docela dost.

Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:40® osprey
osprey

Piranha> Člověk ve své omezenosti dělá co může. Když to holt udělám blbě, musíš se připomenout.

Kolikrát mám na monitoru otevřená tři okna, skáču z jednoho do druhého a občas přitom udělám kravinu. Pokud je to v něčem, co mám rozdělané, většinou na to přijdu.

Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:30® osprey
osprey

Piranha> Pak jsem asi smazal jiný, protože po tvojí žádosti jsem ti nějaký příspěvek smazal. Víc si už bohužel nepamatuju.

Příště, když to pohnojím, napiš mi znovu.

Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:17® osprey
osprey

hraji> Jo, tak to je. Mě baví hledat aktivní ryby a pokud možno větší. To se dá ale hlavně na proudnější vodě. Chytám tak hlavně v předjaří, kdy jsou ryby hladové a pokud k nim něco připlave, ochotně to slupnou.

Na stojáku je to bez krmení o dost těžší a chytí se většinou o tolik míň ryb, že si člověk po pár zkušenostech zakrmí čímkoli. Strouhanka s hlínou není problém.

Kdysi jsem jezdíval třeba s pěti velkými vařenými brambory v kapse. Na dva kapry za večer to v pohodě stačilo. Nakrájel jsem je na kostičky, poházel na dvou místech u nějakého keře a střídal je podle toho, kde jsem viděl nějakou aktivitu.

Mimochodem, ta pasta, co jsi níže ukazoval, to funguje jako vnadicí směs, přísada do krmení nebo se to dává i na háček?

Pondělí 14. listopadu 2011 v 18:50® osprey
osprey

hraji> A jakou vnadicí směs používáš? :-))

Já nejradši žádnou. Ale občas holt musím, jinak bych si nezachytal.

Pondělí 14. listopadu 2011 v 18:47® osprey
osprey

Doudleban> Jak jsem už napsal – kdybych nebyl požádán, nechal bych to plavat. S ohledem na to, že jsem požádán byl a příspěvky skutečně nebyly ke cti ani autorům, ani serveru, žádosti jsem vyhověl.

Až mě o něco požádáš, taky se ti budu snažit vyhovět, pokud to bude možné.

Pondělí 14. listopadu 2011 v 18:23® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

thundarr> Možná, že uspěješ. Slyšel jsem, že poslední dobu se nějaké pěkné ryby vytahaly, dokonce se někde tady ja jihu, snad na Hněvkovicích chytil před nedávnem kapr 106 cm.

Tak nějakého takového taky vyfoť. Držím palce.

Pondělí 14. listopadu 2011 v 18:21® osprey
osprey

Mates(původní)> Nemyslím si, že je třeba, aby tu na sebe dva uznávaní vzdělaní chlapi, co už něco zažili, kydali veřejně špínu. Myslím si, že ani oni o to nestojí, i když se třeba nechali k něčemu takovému strhnout. Buko mě navíc o to požádal a myslím, že to bylo rozumné přání. Mazal jsem až na základě jeho žádosti.

Alivio to napsal přesně tak, jak to cítím. Snad ti takovéhle zdůvodnění postačí.

Pondělí 14. listopadu 2011 ve 13:47® osprey
osprey

hraji> Plavaná zajímá spoustu lidí, jenže ti sem prostě nepřispívají. Já osobně jsem ti velmi vděčný, že se občas pokusíš tuto rubriku trochu oživit.

Možná plavané ubližuje i to, že se všude prezentuje jako závodní technika, kdy se chytá s dlouhými jemnými a drahými pruty, šíleně se krmí a plní se vezírky drobnými rybami. Ve chvíli, kdy dojde na toto, tak i já odcházím, pro mě je to něco jako těžba ryb.

Ale taková zimní šloulačka, lov pod jezem na řasy, chytání línů mezi stulíky, to je nehynoucí klasika. Já plavanou miluju, jen na ni mít víc času. Takhle koupu špunt hlavně v zimě, zhruba od ledna do března.

Pondělí 14. listopadu 2011 ve 13:39® osprey
osprey

Buko> Na tvou žádost jsem opravdu vaše poslední příspěvky smazal. Nejsou vás hodny.

Osobní zprávy tu fungují spolehlivě, kdyžtak to dořešte po nich.

Pondělí 14. listopadu 2011 ve 13:33® osprey
osprey

All Armor> Mnohé dlouhé chvějivky by ti posloužily. Já občas chytávám se starým Jaxonem Odeon. Je to prut milovaný i proklínaný, ale na lehké nástrahy prezentované na menší vzdálenost štikám v závěru roku je dobrý.

V létě mi z něj ryby padaly, touhle dobou nikdy. Dávno se už nedělá, ale jsou podobné.

To, co ti poslal sethy, je hodně dobrý proutek. Má ho dost lidí, i pár kamarádů, někteří na něj pějí ódy. Mě úplně nesedl, nějak si nerozumím s jeho akcí či co.

Pondělí 14. listopadu 2011 ve 13:29® osprey
osprey

1Mara> Všechno má své místo a čas. Dozvíš se to a dozvíš se i jiné věci.

Neděle 13. listopadu 2011 v 15:16® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Já ti nevím, vezli mě takoví týpci autem podle té vody, pak mě vysadili u nějakého jezu, chvilku jsme házeli a cestou zpátky už byla taková tma, že už jsem z té řeky skoro nic neviděl:-))

Neděle 13. listopadu 2011 v 15:13® osprey
osprey

1Mara> olda> Jo, to jsem celej já.:-))

Sobota 12. listopadu 2011 ve 23:20® osprey
osprey

hecht> To jo, redaktor je nedává otočené o devadesát stupňů:-))

Mimochodem, nedopadly ty moje fotky nijak valně. Neřekl bych, že jsou zmršené, ale mohlo to být lepší.

Sobota 12. listopadu 2011 ve 21:50® osprey
osprey

Prutos> Ta story je ještě lepší:-))

Sobota 12. listopadu 2011 ve 21:49® osprey
osprey

BoBo-Falknow> To dělám já. Poflakuju se asi o 600 km blíž:-))

A jednou jsem už viděl Ohři:-))

Sobota 12. listopadu 2011 ve 21:44® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 12.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Na Orlíku dnes proběhl malý srázek vláčejících kajakářů. Na koho nezbyl kajak, brázdil vodu v jiných neckách. Motal jsem se kolem a stálo to za to. Povozil jsem se, pokecal s milými lidmi a odpoledne si užil i trochu sluníčka. Rybářsky to bylo slabší. Chytil jsem jen dva okouny, což bylo lepší než nic a v porovnání s ostatními to byl takový průměr – tj. byli na tom lidi líp i hůř. Nejlíp na tom byl kolega Pepa, který chytil velmi slušnou fišku. Ale protože to byla docela pěkná story, rozvedu to časem do epické šíře na jiném místě.

PS: Na toho smáčka nevzala, ten je tam jen jako měřítko:-))

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45843.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45844.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45845.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45846.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.