Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 31. října 2011 v 16:01® osprey
osprey

skwor> Ačkoli jednám v rozporu s Příchyho zájmy, v zájmu nestrannosti ti jako zajímavou alternativu Orky doporučím podívat se na gumu Dragon Hitman (zde v Galerii). Netvrdím, že je to ono, ale mohlo by to splnit některá tvá očekávání. Ocásek je hodně jemný. Na léto a do řeky snad až moc. Ale kde je létu konec…

Pondělí 31. října 2011 v 11:12® osprey
osprey

mirmen> Zdravím. Radost tě tu vidět.

S Byronem vláčím taky, akorát mám picker Brown, což je starší řada toho, co používáš ty. Poslední dobou si ale UL nechávám na prosinec, takže mě to teprve čeká.

Pondělí 31. října 2011 v 11:10® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

RuSaKsRo> Pokud jim červ přijde zajímavější…

Já jsem si našel flek, kde vnadím kukuřicí a berou mi na kukuřici. Dokonce nechtějí pelety, rohlíkáče a jiné šílenosti.

Na červy tam nechytám, žerou je malé ryby.

Pondělí 31. října 2011 v 11:08® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

amur55> Už jako malého mě učili toto:

Nemluv.

Když už mluvíš, nepiš.

Když už píšeš, nepodepisuj.

A když už podepíšeš, tak se nediv.

Co dělat… Podepsals.

Pondělí 31. října 2011 v 11:03® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 29.10. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

O víkendu jsem se pokusil vyřešit akutní potřebu snímku nějaké lepší české štiky návštěvou komerčního revíru. Byla to malá, ale samozřejmě velmi těžká voda (z Temelína si pro ni jezdí na chlazení reaktorů).

Před dvanácti lety tam vypustili štiku kolem 75 cm a dodnes se neví, že by ji někdo ulovil. Odhadl jsem její délku na metr a půl, náležitě se vyzbrojil a strávil den házením. Něco jsem pochytal, ale holt je to těžká voda…

Největší ryba na obrázku. Pro tu jsem tam teda nejel:-))

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45695.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 31. října 2011 v 10:58® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: někdy v říjnu | Způsob lovu: Přívlač

Občas se po ránu chodím vyvětrat. Sem tam něco chytím.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45693.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45694.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Neděle 30. října 2011 v 10:19® osprey
      osprey
      Diskuze: Kaprařina

Fryw> Ne, že by touž teď nešlo, ale ulož si tenhle poznatek spíš do příští sezóny.

Neděle 30. října 2011 v 10:10® osprey
      osprey

Nerodia> Článek by se ještě jeden udělat dal. Bylo by dobré, kdyby na rozdíl od předešlého dosáhl do hlavní kategorie (pak bys za něj i něco dostal). Na to by bylo třeba dostat tam co nejvíc informací, hodně fotek a tak. Vzpomínám, že posledně jsem ti tam dával i nějaké svoje, bohužel, nové nemám. Není čas.

Sobota 29. října 2011 ve 20:36® osprey
      osprey

1Mara> Spousta lidí bagruje na výlovech nástražní rybky, někteří je i prodávají dál.

My jsme tady se svým přístupem jen taková hromádka anomálních idnividuí:-))

Sobota 29. října 2011 ve 20:34® osprey
      osprey

Nerodia> Nepřehlédnu. U nás (= okolí mého bydliště) v rybnících, jejichž výlovy jsem viděl, raci nejsou. Ulovil jsem porůznu raky do ruky na tekoucích vodách a jednoho na prut.

Zatím jsem držel tři druhy – říčního, kamenáče a pruhovaného. Ten je relativně hojný na Orlíku, žerou ho tam okouni.

Sobota 29. října 2011 v 19:22® osprey
      osprey

Nerodia> Chodíval jsem na výlovy poměrně často, letos jsem byl na jednom. Raka jsem na výlovu nikdy neviděl. To neznamená že v rybnících nejsou, ale že jsou jen v málokterém.

Sobota 29. října 2011 v 19:08® osprey
      osprey

Znám osobně lidi, co měli přes 400 kg a slyšel jsem o případech, kdy si šikovní jedinci odnesli přes 50 kg za den. Napsat se jim to asi nechtělo. A zase vím o lidech, co když se nudí, tak si vymýšlejí zápisy do sumáře a mají tam ryby, které v životě nechytili.

Postupně ztrácím k oficiálním statistikám důvěru, i když s nimi pořád rád operuju, protože aspoň přibližná čísla to jsou.

Pátek 28. října 2011 ve 21:40® osprey
      osprey

svery> Má ji Char. Nestěžuje si. Jenom mu teď možná přijde léto, že kdyby počkal, měl by ji o litr levněji.

Pátek 28. října 2011 ve 13:28® osprey
      osprey

kety.vydra> Kdybych bydlel vedle někoho jako je kolega hering, trávil bych prací pro ryby a revíry možná dost času.

U nás si lidi zvládnou své kapry nasypat do řeky i pochytat sami. Zjistil jsem, že u toho opravdu nejsem potřeba.

Pátek 28. října 2011 v 11:55® osprey
      osprey

kety.vydra> Já viděl takových, co u vody nemají co dělat… Neříkám, že vždy v akci.

Realita je smutná, šance na zlepšení v nedohlednu. Stávající stav mnoha lidem v zásadě vyhovuje. Ti, kterým nevyhovuje, jen neškodně plkají na síti – viz my. Byla doba, kdy jsem se fakt snažil něco dělat. Není s kým, není proč, není pro koho a už není ani chuť.

Čtvrtek 27. října 2011 v 11:30® osprey
      osprey

ssg.Jimmy Wild> Pro někoho to ovšem znamená jen to, že rybu kopne do vody celou a bez toho, že by na ni předtím šlápl.

Čtvrtek 27. října 2011 v 11:14® osprey
      osprey

All Armor> Přesně tak. A jsou dny, kdy rozhoduje jen dálka a rychlost. Snad se ti boleni mimo obvyklý „dostřel“ rybářů cítí bezpečnější.

Čtvrtek 27. října 2011 v 10:10® osprey
      osprey

All Armor> Já tady řešil to, že někdo to chce na boleny. Jestli si vzpomínáš, tak jsem tu v létě psal, že i pro mě jsou dlouhé hody důležité. Pokud bude mít třímetrový prut, rychlý naviják a navíjet jako o život, udrží to nahoře a bude atakovat vzdálenost 70 m.

Čtvrtek 27. října 2011 v 10:01® osprey
      osprey

kety.vydra> A v čem do tebe? Já tady hlásám, že rybí děti se nechytají. Ale jak v tom chceš lidem zabránit?

Když chytám na přehradě ze břehu na gumy okouny, tak přesně tahle candátí sorta se do toho plete. Jsou to aktivní mladé ryby, které potřebují žrát – tak žerou. Já jich chytám málo a v mělčinách, takže je bez problémů pouštím. Kdybych začal chytat z lodi a na hloubce třeba 20 m, musel bych řešit, jak se jim vyhnout.

Jinak u nás tohle nenajdeš, tady je lidi berou bez mrknutí oka.

Čtvrtek 27. října 2011 v 9:57® osprey
      osprey

1Mara> Prosím tě, pošli mi pár těch housek. :-D