Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 25. října 2011 v 11:52® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Medvěd> Takových je…

Úterý 25. října 2011 v 11:47® osprey
osprey

džigit> Kultura je důležitá. Na to, abychom byli jenom lovci, už nám na světě nezbývá místo.

Pondělí 24. října 2011 ve 22:51® osprey
osprey

džigit> Já myslel, že reaguješ na jeho příspěvek Z lovu.

Pondělí 24. října 2011 ve 22:04® osprey
osprey

eros> Hrozně záleží, kde a jak chceš chytat. Vem si třeba nabídku CK Pepa (nemusíš s nimi jet) a podívej se, kam jezdí, jak to tam vypadá a co se tam chytá. Získáš představu. Pak jde o to, co si od toho slibuješ. Výprava na vlastní pěst má výhody i nevýhody toho, že objevuješ co a jak. Většinou je to pocitově úžasné, ale nevíš do čeho jdeš, vezeš plno krámů navíc a nechytíš toho tolik. Ale je tam ta svoboda.

Pondělí 24. října 2011 ve 21:36® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Zedtu> Já bych viděl větší rozdíl v místech výskytu ryb, jejich aktivitě, výběru příchutí apod. Až pak bych řešil montáž, i když i na té by se asi dalo něco změnit. Ale až takový kaprař nejsem. Pokud bych se měl vyjádřit jako feedraž, tak měním místa a zjemňuju.

Pondělí 24. října 2011 ve 21:32® osprey
osprey

Stavba> Vypadá, že bude daleko lítat. To je první dobrý předpoklad (i když je fakt, že to nestačí).

Pondělí 24. října 2011 ve 21:30® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

ssg.Jimmy Wild> Změř si průměr špičky a možná by nebylo od věci dokoupit jednu laminátovou feederšpic od Mivardi (levné a mají spoustu průměrů). Nebo dvě.

Jinak mi to přišlo jako dobře udělaný feeder za rozumné peníze. Je takových víc a pak už jde jenom o to si vybrat. A vybrat prut – ne slovo na papíře, obrázek na webu, povídání od kohokoli (mě nevyjímaje). Vybrat prut znamená držet ho v ruce a vědět, že tohle chci.

Pondělí 24. října 2011 ve 21:23® osprey
osprey

džigit> Čeho se děsíš, příteli můj?

I já jsem se jednou vykašlal na ryby a konečně tak získal čas podívat se na starý černobílý film od Akira Kurosawy.

Neděle 23. října 2011 ve 12:32® osprey
osprey

bigzee> Co zajímavého se s tím chytá?

Pátek 21. října 2011 v 19:59® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Jikra22> Tak dlouho se cena snižuje, až zjistíš, že se s tím nedá chytat. Třeba dá, já ty pruty na těch stránkách nikdy neviděl, ale existují určité meze. Je dost dobrých feederů kolem 1500 Kč, vybrat si nějaký konkrétní, to je spíš o tom, co komu sedne. Koukni se na nabídku Semy, Mivardi, Mikado, tam najdeš pruty za dobrou cenu a skvělé. S některými z nich zdejší návštěvníci chytají, takže až budeš mít něco konkrétního v oku, tak sem napiš a někdo ti třeba popíše své zkušenosti. Nikdy neber to nejlevnější. Zkus se pohybovat tak mezi 1200 – 1700 Kč a budeš mít prut jak malovaný.

Já třeba kupoval bazarová Shimana a taky to byla cesta jak mít za rozumnou cenu pěkný prut.

Pátek 21. října 2011 ve 13:16® osprey
osprey

ladamaj> Nemyslím, že bys mě chtěl opravovat. T oe normálka – každý napíšem jak to děláme a ať si to zájemce přebere. Důležité je, že jsi s tím jako rybář spokojen.

Pátek 21. října 2011 ve 12:47® osprey
osprey

ladamaj> Taky den předem. Mám ji prostě vařenou víc než ty. Část zrn se úplně trhá.

Nikomu to nenutím, funguje mi to, ryby ji mají rády.

Pátek 21. října 2011 ve 12:19® osprey
osprey

Kujawan> Dokud není – musí začít lehce praskat. Já nevařím v papiňáku – dávám to na kamna, trvá to několik hodin.

Pátek 21. října 2011 ve 12:18® osprey
osprey

zadar> Letos jsem slyšel, že RS na Orlíku je na některé kapraře docela ostrá, v podstatě si záminku hledá. Samozřejmě, má-li dojít na nějaké sankce, napřed musí něco najít.

Na druhou stranu na rybku se to tam vesele mydlí už od zimy…

Kapraři mají peška, že jsou strašně nemobilní.

Čtvrtek 20. října 2011 v 10:29® osprey
osprey

mannice> Jak kdy. Nemám rád taková ta rezolutní prohlášení – sotva někde řekneš „tak to je“, okamžitě ti ryby dají najevo, že to může být i jinak.

Ale rozdíly mezi wobblery jsou. Zvuk, pohyb, velikost, barva a záleží i na tom, co s tím děláš.

A jestli to dělám dobře, to nevím. Snažím se. Letošní štikovou sezónu v ČR mám velmi slabou. Jednak není čas a jednak jak jsem byl na jaře na Alandech, tak necítím zas tak silnou potřebu chytat další ryby. Dokonce ani fotky nepotřebuju.

Středa 19. října 2011 ve 23:04® osprey
osprey

macek2> Akorát počítej s tím, že to jsou chrasťáky. Ale jinak docela dobré.

Středa 19. října 2011 ve 13:25® osprey
osprey

vlnac> Nemám bivak:-))

Mimochodem, čím argumentovali, když to zakazovali?

Úterý 18. října 2011 ve 20:51® osprey
osprey

hraji> Dobrou.:-))

Úterý 18. října 2011 ve 14:32® osprey
osprey

sethy> Udělal jsi velmi dobrý kšeft, jen co je pravda. Některé tyhle gumídky mám docela rád.

Pondělí 17. října 2011 ve 20:34® osprey
osprey

mvincik> Jo, během příštích šesti neděl se objevím. Nic přesnějšího říct nedokážu.