Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 5. října 2011 ve 20:21® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

hrdobec> Velmi pravdivé. A platí to nejen pro sumce.

Středa 5. října 2011 ve 20:20® osprey
osprey

Bonis317> Nejblíž máš takový lunapark v Týně nad Vltavou. Pak snad Dobrá Voda u Příbrami.

Taky jsou nějaké vody kolem Plzně, což je už trochu z ruky.

Středa 5. října 2011 ve 20:18® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Nepsal jsem, že jsi ho fotil na betoně. Reagoval jsem na tvoji větu:

…já s rybami fakt zacházím s úctou. I kdybych ji vyfotil na betenu,,, (zkopírováno i s překlepem)

Rozdíl mezi španělskou i českou mentalitou je značný, rozdíl mezi pravidly rybolovu asi taky. Já věřím, že se snažíš.

Jenže dáváš tu fotku na český server.:-))

Středa 5. října 2011 ve 20:12® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Mám trojdíl a čtyřdíl, zásadní rozdíl vnímám jen při transportu.

Zajímavý je, že u vláčáku vnímám rozdíl mezi jednodílem a dvoudílem mnohem výrazněji.

Středa 5. října 2011 ve 20:08® osprey
osprey

dam> Krásný a navíc ti to krásně fotí. Koukám, že i Vlasta si pomohl k pěknému tajmenovi a to je dobře. Moc se na to těšil.

Úterý 4. října 2011 ve 20:46® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Teď sis naběhl, kolego. Zacházet s úctou a vyfotit na betonu, to prostě nejde. No tak se nebude fotit, když už jde o tu úctu.:-))

Já vždycky fotil aranžované fotky s rybama, co šly do kuchyně. A tady si zase myslím, že sníst rybu není zločin.

Ono je lepší tyhle diskutabilní fotky nezveřejňovat. Ušetříš si spoustu starostí.

Úterý 4. října 2011 v 17:19® osprey
osprey

gomz> Původně šlo o tu aukci. Snažil jsem se vysvětlit, že věk 18 let je prostě oprávněním k tomu něco takového dělat.

No a samozřejmě teoreticky vzato, měly by se vyloučit nesvéprávné osoby. Ale je otázka jak to tady na webu poznat. Proto je pro aukci rozhodující věk a z toho zbytku si tady děláme srandu. Co taky jinýho v týhle divný době:-))

Úterý 4. října 2011 v 17:14® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

džigit> Tak to jsem rád, že jsi rád.:-))

Psal mi teď jeden kamarád, že ty hevíčka mají dodnes špice s větším průměrem. Jistou logiku to má.

Úterý 4. října 2011 v 16:05® osprey
osprey

CeP> Copak, bojíš se přezkoumání své svéprávnosti?

No, abych byl upřímný......­..........

Já taky. :-D

Pondělí 3. října 2011 v 18:10® osprey
osprey

JohnFish> Abys mohl nést důsledky svého jednání. To může plnoletá svéprávná osoba. Svéprávnost návštěvníků přezkoumávat nechceme, tak aspoň ten věk:-D

Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 17:04:38 uživatelem osprey.
Pondělí 3. října 2011 v 18:08® osprey
osprey

sus1> Výsledky budou tento týden. Porota nebydlí zrovna v jednom vchodu paneláku:-)

Pondělí 3. října 2011 ve 14:32® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Bonis317> Jo, ta alchymie u sporáku má taky něco do sebe.

Já když chci zažít ten pocit úspěchu na „doma made“, tak jdu navázat nějakou mouchu:-))

Pondělí 3. října 2011 ve 14:19® osprey
osprey

Bonis317> Jo, důležitá je struktura těsta (aby to drželo tvar a netrhalo se při náhozech). Samotné drcené granule budou možná málo. Trochu nějaké té krupice, drceného konopí a tak by asi věci prospělo. Kdysi tu dával zajímavý levný recept kolega zadar (myslím, že to byl on). Zkus se podívat do encyklopedií.

Pondělí 3. října 2011 ve 14:16® osprey
osprey

Bonis317> Tak dalece ti neporadím.

Boilies jsou ale v podstatě vařené a usušené kuličky těsta, jehož základem jsou vejce. Chtít ode mě víc rad, to by bylo zavádějící. Nevyrábím domácí boilies, jen bych spekuloval nebo popisoval, co mi vyprávěli jiní.

Fakt je, že dnešní výrobci to mají zmáklé do takové míry, že je občas otázka, zda má cenu se s tím doma otravovat. To za tebe nerozštípnu.

Pondělí 3. října 2011 ve 13:47® osprey
osprey

Bonis317> Podle mě je jedno, jestli kočičí nebo psí, důležitá je kvalita – mělo by tam být dost masité složky (viz Aliviův příspěvek). Pro kočky se dělají i granule s rybinou.

Aditivy myslím různé příchuti, posilovače, esence a tak. Je dobré tam něco strčit. I obyčejný mletý česnek dokáže docela dost.

Konkrétní zkušenosti nemám, vím jen, co klohnili někteří známí.

Pondělí 3. října 2011 ve 12:00® osprey
osprey

hvězdice > 6000 Kč potřebovat nebudeš. V Chorvatsku se chytají ze břehu poměrně malé ryby, většinou do 20 cm. Teoreticky je k tomu zapotřebí koupit si povolenku, v praxi se mnohde toleruje lov bez ní.

Jestli se na to budeš spoléhat, to už je na tobě.

Pro lov jako takový se nabízejí dvě varianty:

Levná – prut pětimetrový bič bez navijáku (cca 1000 Kč), vlasec 0.18 mm na těla udic (prostě se toho pár metrů naváže na konec prutu), vlasec 0.12 – 0.14 mm na návazce, několik splávků o nosnosti 2 – 3 g, krabička namačkávacích broků a asi 20 háčků.

Dražší – 4 – 5 m dlouhý plavačkový prut s očky (cca 1500 Kč), menší naviják (800 – 1200 Kč) a zbytek jako minule.

Ceny by šly stlačit ještě níž (s bičem se celkové náklady dají stlačit pod 1000 Kč), ale prut pak bude zbytečně těžký a naviják dost brzo odejde (tu dovolenou by ale vydržel i levnější kousek).

Loví se na plavanou s nástrahou kousek nade dnem. Top nástraha je maso ze škeblí (nutno rozbít), ale rybky berou i na chleba, sýr apod. Jsou to takové malé pestrobarevné piraně.

O lovu ryb v Chorvatsku tu máme článek, zkus ho najít.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2011 13:00:50 uživatelem osprey.
Pondělí 3. října 2011 v 10:18® osprey
osprey

Jeden bonus. Akorát bych to neměl cpát do přívlače, to krmení na dně by viděl i slepý. Mám i nějaké dravce, ale to je lov v pravém slova smyslu – ti nepřijedou za kusem žvance.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2011 11:20:27 uživatelem osprey.
foto/diskuze/privlac/2011/th-img45261.jpgfoto/diskuze/privlac/2011/th-img45262.jpg
Pondělí 3. října 2011 v 10:17® osprey
osprey

Scanix> Bojím se, že ne. Tohle jsou experimenty s technikou, kterou si mohu dovolit. Postoupit kvalitativně jen o stupínek výš, to je mimo mé možnosti. Zatím ode mě uvidíte jen takové „štěky“. Doufám, že i tak příjemné.

Pondělí 3. října 2011 v 10:14® osprey
osprey

mvincik> Pokud všechno dobře dopadne, možná to i uvidíš – tady na serveru.

Pondělí 3. října 2011 v 10:00® osprey
osprey

mvincik> Tak i tak a občas i jinak:-))

Něco o tom v zimě napíšu, ale všechno taky ne. Připravit následníky o tu krásnou cestu plnou pokusů a omylů i radosti, kdy se něco povede, to bych neměl to srdce.:-D

Ale je to hodně o místech a situacích. Taky jsem přijel na flek, kde se mi jeden den cosi podařilo a když jsem dorazil, seděly tam čtyři ženské a koupaly ve vodě čokly. Do večera se tam slušná ryba neobjevila.