Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 3. října 2011 v 9:49® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Bonis317> Prodávají se předpřipravené směsi. Přijde mi to levnější než shánět komponenty po pytlíkách.
V extrémnám případě a snaze o domácí výrobu za každou cenu lze sáhnout po velice „sprostých“ ingrediencích jako jsou drcené kočičí a pstruží granule, šroty nebo krupice, mleté pražené konopí, rybí moučka a nějaká ta aditiva. Samozřejmě vejce zůstávají a pokud by to špatně drželo, prý pomáhá albumin (nezkoušel jsem, jen četl).
Podle mě první boilieskoule nevypadaly jinak. V místech, kde není konkurence, by to mohlo fungovat slušně.
- Pondělí 3. října 2011 v 9:43® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Scanix> To jsou první pokusy. Zjistil jsem, že nemusím každou šupinu vytáhnout z vody a naopak se tam dole dozvíš ledacos, co by tě za prutem nenapadlo.
Jestli budu pokračovat, nevím. Chce to čas a peníze – jako všechno.
- Neděle 2. října 2011 ve 21:25® osprey
Mikyška> Kormorán není schopen postihnout mnohé rybí druhy a to druhy malé , druhy s noční aktivitou a druhy žijící skrytě na dně. Hlaváč splňuje minimálně 2 z těchto věcí.
Kam se ve světě dostal, všude s ním jsou problémy. Veliké.
- Neděle 2. října 2011 v 19:58® osprey
JohnFish> To není dobrá zpráva. Já věděl o úlovku někde u Štvanice. Je otázka, kam už se vydrápal.
- Neděle 2. října 2011 v 18:52® osprey
troutkiller> V Praze ve Vltavě už velmi pravděpodobně je a vzhledem k plánům na splavnění Vltavy až do ČB…
Ale máme ještě pár let, kolik, to nevím. Třeba mu to pronikání půjde blbě.
- Neděle 2. října 2011 v 18:50® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 1.10. 2010
Poslední dobou nějak dávám přednost lovům beze zbraní…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 2. října 2011 ve 12:32® osprey
Prutos> Má to být opravdu dobré, psal mi o tom jeden zdejší návštěvník lovící v USA. Chytá s tím nějakou dobu a moc si chválil.
Já jenom nevěděl, co s tím. Málo se teď dostávám někam, kde bych to využil a kvůli Duelům jsem koupil dvě jiné pletenky. Jednu jsem ještě ani nenamočil.
- Neděle 2. října 2011 v 11:28® osprey
troutkiller> Díky za poznatky. Šilhám po tom už chvilku, ale jsem pooomaaaaleeeejjjjjjj

Průtažnost je na úrovní pletenky?
A nebál bych se, Daiwa je na tom finančně i technologicky tak, že pokud to bude nutné, dotáhne se nebo i předběhne.
- Sobota 1. října 2011 ve 12:58® osprey
- Diskuze: Feeder
Andrej 83> Délka 360 cm, případně 390. Asi bych bral kategorii medium.
Značka a typ prutu mi jsou dost ukradené. Slušné pruty kolem 1500 Kč jsou třeba Sema Cartel, Mivardi Imperium, Colmic Valiant, Okuma Soligon (nebo tak nějak), SPRO Inspiration a hromada dalších. Já bych koupil bazarovku od Shimana, ale zase jsou lidi, kteří Shimano neradi.
Záleží na tom, co se komu líbí.
A mimochodem, ty ryby, co jsi psal, ty vytáhneš na čemkoli.
Nedávno jsem tu dával článek o výběru prutu. Zalistuj si…
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:01® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Noodling> Jde o to, jestli ta ryba stojí za to. Já mám snahu přijít k vodě a chytit něco pěkného, co tam plave. Stačí jednu rybu, ale pěknou. I pěkná plotice je pěkná ryba.
O fakt pěkném dravci, na kterého bych cíleně chodil, aktuálně nevím.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 20:28® osprey
Noodling> Největší, protože jediný, jeseter na jednom soukromáku, co znám, se loví dvakrát do týdne.
Srovnávat jesetera a kapra je stejné jako srovnávat kapra a štiku a ono vůbec nemá smysl to srovnávat. Jedna ta ryba je pažravá a blbá, druhou můžeš aspoň vnadit, třetí ti sežere umělou nástrahu jen když se sejdou správné okolnosti.
Já chodil letos na jednu vodu se slušnými štikami. První záběr bleskový a zbytek roku jsem tam byl za debila. Vždycky jsem přijel, koukl na vodu a už jsem věděl, že to nebude dobré. A nebylo.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 20:14® osprey
Marten> Džigit mě upozornil, že jsem ti napsal blbost. Každopádně ta první hevíčka mají špičku 3.6 mm, je to pár dní, co jsem ji měřil.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 20:12® osprey
džigit> Ale jo, máš pravdu. Jsem z toho nějakej zblblej. Mohl bych to srabsky vymazat, ale nechám to tam, ať lidi vidí…

- Čtvrtek 29. září 2011 v 19:33® osprey
Marten> Podle kódu je multiverze. Ty jsou novější a možná už k nim dali ty tenčí špice. Já mám úplně první verzi, hned jak se to k nám začalo dovážet. Mám je možná už 5 let.
Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 20:34:01 uživatelem osprey. - Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:37® osprey
džigit> Shimano přece vychvaluje všechno. Kdybych se já měl vyjádřit k prutu Joy, tak slušně napíšu, že je to antiprut, od srdce pak, že je to s…čka. No a přečti si firemní vyjádření.
Dobrý způsob, jak nakupovat špičky Shimano, je kupovat bazarové pruty s kompletní sadou. Dokázal jsem koupit 3 špičky + prut zdarma levněji než tři špičky na e-shopu.
No a s tím TAFTECem, nevím, jestli ho používají úplně všude. Už dlouho jsem feeder nekupoval. Jsou trvanlivé a lámu je jen na pokyn režie.

- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:27® osprey
David Havlíček> Já mu ji nezávidím. Dvacet let se odnaučuju závidět druhým ryby, už jsem docílil i nějkých pokroků.

Vem si, co se na světě pochytá krásných ryb. To bych se uzáviděl. Však i já si na šupinu sáhnu a když bude klika, tak i na slušnou.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 13:25® osprey
džigit> Shimano si pruty vyrábí, takže mám dojem, že fakt existují jen dvoje špičky. Ty staré a nové. Proto zavedli to kódování, jinak by nemělo logiku.
- Čtvrtek 29. září 2011 ve 12:31® osprey
džigit> Teď nevím, co řešíš. Shimano má dvoje špičky – staré, kde jsou do 2 oz z laminátu a mají průměr 3.6 mm a nové, všechny z uhlíku (technologie TAFTEC) a tam je průměr 2.3 mm. Je to schválně, uhlíkové špičky několika konkurenčních firem mají 2.2 mm, tak aby to nepasovalo
Kdyby dali 2.1 mm, tak by sis to mohl
zabrousit, ale takhle ti to bude vypadávat, takže si holt náhradní špičku
od konkurence za lepší peníz jen tak nekoupíš. - Čtvrtek 29. září 2011 ve 12:22® osprey
džigit> TAFTEC je speciálně skládané uhlíkové vlákno. Vlákna jsou delší a mají více rovnoběžný průběh. Špice je pak podstatně odolnější.
- Čtvrtek 29. září 2011 v 11:52® osprey
Scanix> Kdybys tam jel znova, bude to chtít hlavně hodně dobře vybírat den.