Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 29. září 2011 v 11:35® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

džigit> Jde o to, jestli to je starý Speedmaster jako mám já, kde se bude jednat o laminátovou špičku s průměrem tuším 3.6 mm anebo jestli je to neovější Speedmaster AX s uhlíkovými špicemi. Tam by to měla být špička, v jejím názvu je kód SD (small diameter). Podle mého názoru je to tato:

http://www.tropicliberec.cz/…ax-1-00-sgsd

Čtvrtek 29. září 2011 v 11:19® osprey
osprey

Scanix> Slyšel jsi výraz „vážený průměr“. Určitě ano. Jsou doby, kdy se o tu rybu nikdo nepokouší nebo ona nebere – vyškrtat. Jsou doby, kdy je naděje hodně malá (letní vedra apod.).

To je jako pravděpodobnost nalezení křemenáče v lese, kdy přepočítám počet hub na hektary porostu a opomenu, že ty houby rostou pod břízami nebo osikami.

Skoro všechny svoje velké ryby jsem chytil velmi rychle. Musel ale být ten správný den.

Středa 28. září 2011 v 16:50® osprey
osprey

Bonis317> Tak si s tím pohraj na mělčině. Ono je normální, že u nás už větší štiky na spoustu nástrah pečou. Proto tu ještě nějaké jsou.

Středa 28. září 2011 v 16:31® osprey
osprey

All> Protože dřív jsem se snažil víc, furt jsem se v tom šťoural a něco hledal. A pokud je i toto pro tebe samochvála mé osoby, budiž.

Úterý 27. září 2011 ve 22:09® osprey
osprey

čabi> Když bude čas…

Ale zjistíš, že poslední dobou jsem zparchantěl. Dokud nenastanou potíže, chytám těmi nejprostšími způsoby. Letos se konala jediná vycházka, kdy jsem byl donucen být kreativní.

Al u ČB si asi ještě letos zachytám.

Úterý 27. září 2011 ve 22:05® osprey
osprey

Scanix> Je tam úplně jiná práce s tou šňůrou a ta šňůra je neprůtažná.

Mě baví suchá moucha pro krásu té práce s lajnou a záběry z hladiny a pak streamer pro ten pocit, jak táneš tu šňůru a najednou to nejde.

Spousta věcí se tam dá vláčkou nahradit, jen ten pocit z té lajny ne.

Úterý 27. září 2011 ve 21:57® osprey
osprey

petrikveprik> Z lodě super. Jen co nějaké plavidlo pořídím, tak ho začnu vozit.

Úterý 27. září 2011 ve 21:56® osprey
osprey

Scanix> Hele, když máš teď kamaráda, co to tak krásně umí, tak se nech inspirovat. On i ten bolen na mušáku by byl zajímavá změna.

Úterý 27. září 2011 ve 21:43® osprey
osprey

Scanix> Ty jsi ještě nepřestal muškařit s vláčákem, ostudo? :-D

Úterý 27. září 2011 ve 21:22® osprey
osprey

Alov> Já se snažím taky, jenom jako admin musím být k lidem milejší. Takže o totální chujovině většinou napíšu, že to není zrovna nejlepší nápad:-))

Úterý 27. září 2011 ve 21:03® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 23.9. 2011 | Revír: soukromák | Způsob lovu: Kaprařina

O víkendu jsem si odbyl svou letošní návštěvu na soukromáku. Chtěl jsem zabodovat s vláčkou ve stylu Scanix, ale ryby na mě pekly. Dobře mi tak.

Zachraňoval jsem se kaprařinou (s feederovými pruty). Rybou dne se stal tenhle velmi bojovný kapr 83 cm. Bojoval dvakrát déle než cokoli, co jsem zatím na soukromáku tahal.

Budiž mu čest a chvála a ať se mu ta roztrhaná huba zahojí. Za rok ho možná dojdu zkontrolovat.

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 23:13:04 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45144.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 27. září 2011 ve 20:28® osprey
    osprey

jurann> To, co ti radí kluci, ale důležitá je doba. Oni musejí chtít. Lepší je navíc, když na to ne úplně dobře vidí (rána, zataženo, vlnky).

A zkoušej různé velikosti těch nástrah.

Úterý 27. září 2011 ve 20:26® osprey
    osprey

Alov> Já myslím, že se tu střetá tvůj realismus a ssg.JimmyWildův nadšenecký zápal.

Máte pravdu oba, každý z jiného konce. Já bych byl nakloněn možná spíš k tvému postoji, bo o ideály už jsem přišel.

Tebe si vážím právě pro ten realistický postoj. Vždycky jsi diskutoval věcně, mělo to hlavu a patu a člověk věděl, na čem s tebou je. Jen tak dál.

Úterý 27. září 2011 ve 14:33® osprey
    osprey

michal94> V tom ti nepomůžu. To už je dost individuální záležitost. Já vždycky preferoval dlouhé pruty kolem 275 cm. U woobleráků už jsem s délkou slevil, u gum mi to zůstalo. Mám doma dvě chvějivky podobné tomuto prutu a měří 275 a 290 cm. Kratší bych chtěl asi jen z lodě.

Ale u 260 cm bude ta délka ještě dostatečná a ten prut může být pocitově lepší. Nejlepší je vzykoušet si to.

Úterý 27. září 2011 ve 14:13® osprey
    osprey

ssg.Jimmy Wild> Takhle to není. Nejsme někde na pískovišti. Nemyslím, že by tady někdo chtěl Scanixovi úlovek znechucovat.

Prostě mají lidí různé názory a hodnotové žebříčky. Ostatně proč to řešíme my ostatní.

Scanix si chytil na soukromáku svou životní štiku a důležité je, jakou má hodnotu pro něj.

Úterý 27. září 2011 ve 14:09® osprey
    osprey

michal94> Myslím, že bude dobrý. Mám pocit, že jsem ho dokonce na výstavě v Brně držel a docela se mi líbil.

Úterý 27. září 2011 v 10:48® osprey
    osprey

Scanix> Buď v pohodě. Oba známe i jiné vody, kde velké ryby jsou a víme, že desetkrát jsi tam za vola a po jedenácté to zazvoní, když už ani nečekáš.

U těchhle velkých ryb vyvolává většina vláčecích nástrah útěkovou reakci a stačí jeden blbý hod (ani to nepoznáš) a ten den jsi skončil. Pak přijde den, kdy je hladová, nasraná nebo jsou skvrny na slunci a vlítne na to.

Důležité je chodit k vodě, chytat a být připraven – na soukromáku i jinde.

Pondělí 26. září 2011 ve 14:52® osprey
    osprey

Juraj> Poslední dobou používám picker jenom v zimě. To jsou chvíle, kdy to s feederem někdy ani nejde. Jsou dny, kdy to bere jako v létě, ale pak jsou taky ty druhé, kdy to bere jako když nebere a člověk je rád, že to není ještě horší.

Tak jednou dvakrát ročně si to dávám jako lekci pokory.

Neděle 25. září 2011 ve 20:41® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

thundarr> Samozřejmě. I slušně zarybněný. Potíž je, že jsem ráno vláčel a co jsem koukal, kapři žrali. Dravci nic. Kapři ryli, rybáři je tahali a tak. Pak se odpařila mlha a bylo skoro mrtvo. Jel jsem domů, byl jsem dvě hodiny na serveru, dal oběd a vrátil se s kaprařinou (feedery s kaprovými montážemi). Ti, co měli nakrmeno od rána a daleko, občas něco vytáhli. Já musel čekat na večer. Deset minut před odjezdem jsem dostal záběr i z toho fleku, co jsem si krmil. Jen se protočila cívka a byl dole. Pak už by to asi šlo, ale už nebylo světlo na focení a měl jsem ještě práci. Tři kapři mi stačí. Když jsem viděl u dvou ty rozpíchané huby, tak jsem tak trochu i rád, že se nekonaly žádné orgie. Já si chodím chytit rybu a poslední z té trojice byl nízký mimořádně bojovný šupináč s obrovskou ocasní ploutví a bojoval s překvapivým nasazením. Měl 83 cm, stejně dlouhého a jistě tak o 2 kg těžšího jsem chytil nedávno na srazu. Tentokrát to ale trvalo třikrát delší dobu a to jsem se rozhodně nesnažil to protahovat. Tenhle kapr dal té vycházce smysl.

Neděle 25. září 2011 ve 20:07® osprey
    osprey

Char> Ale jo. Mám podobnou vyfocenou a tohle bylo v zahraničí, kde má ta ryba jinou cenu.

Když chodíš u nás na nějakou delší čas a pak ti spadne a navrch ji někdo sejme, zamrzí to víc. Ale i to je rybařina. Zatím pořád ještě stojí za to k té vodě chodit.