Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 19. září 2011 v 11:55® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

ssg.Jimmy Wild> Příteli, je to problém.

Pondělí 19. září 2011 v 11:13® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

ssg.Jimmy Wild> Lidi si vozí svoje lodě běžně. Ale pokud jde o Pád, chce to pořádnou loď s motorem, žádný nafukovák s vesly.

Já to zatím vzdávám. Sleduju sice, jak tam chytají jiní, ale je to na mě moc velká a náročná voda. Navíc mě láká spíš sumec na vláčku a Pád k tomu asi není ideální lokalita.

Pondělí 19. září 2011 v 11:09® osprey
osprey

LojzaRybka> Jak jsem četl článek o tom, jak to ne Nechrankách chodí, tak to spíš byli normální rybáři (komentář k zápisu Z lovu).

Pondělí 19. září 2011 v 11:07® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Při stávajícím systému je vysazování násad v lovné velikosti nevyhnutelné. Je to krok, který za situace, kdy klesá podíl dobrovolnické práce i odchovná kapacita malých toků, dovoluje mít v revíru rybu ve velikosti, která uspokojí řadové členy.

Heslo je zaplatit si a chytat. Reálně běžný rybář ví jen málo o biologi ryb, vodní ekologii, hospodaření na revírech apod. Prostě dá tisícovku a chce si odnést ryby za tři. Kdysi to bylo možné, dnes už ne.

Existuje pár organizací, které dokazují, že se dá hospodařit jinak. Ale je jich málo a rozhodně nemají na růžích ustláno.

Chtít rozsáhlé změny znamená postavit se proti stávajícímu systému i proti davu těch, kterým je jedno, jestli mají v revíru vysazeného duháka nebo původního potočáka.

A do toho všeho se o své hlásí predátoři, jejichž počet byl před třiceti lety často zcela mizivý, dělají se protipovodňové úpravy, staví malé vodní elektrárny, koryta se zanášejí, borci C&R chytají dokolečka 15 cm pstroužky…

Mraky lidí přemýšlí, kudy z toho ven.

Pondělí 19. září 2011 v 10:50® osprey
osprey

JirkaF> Krásná fotka. Nejsem si jist, jetli bych tam vůbec nahodil. Spíš bych se jen díval.

A jinak je to pravda, co tu píšete. Dnes bychom chtěli všechno za nic a nejvíc bity jsou domácí původní ryby, protože na těch se nevydělá.

Pondělí 19. září 2011 v 10:46® osprey
osprey

A_Smitec> Ještě existuje celkem zajímavá možnost – série Black Star od Cormoranu. Stavěno na blancích Daiwa. Jsou to velmi příjemné pruty za celkem rozumnou cenu. Vyzkoušel jsem a líbilo se.

A věř, že není nutné mít prut za sedmičku. Už někde kolem 3 – 4000 Kč dostaneš v podstatě všechno, co je k reálnému chytání potřeba. Zbytek je spíš o pocitech.

Neděle 18. září 2011 v 15:08® osprey
osprey

A_Smitec> Metrová ryba není problém – problém jsou podmínky, kde se má zdolat. Své štiky kolem metru jsem bez potíží zdolal na pruty do 40 nebo 35 g. U sumce je to otázka podmínek a vitality ryby. Dá se vytáhnout i velká ryba s prutem do 20 g, když není v super kondici a je místo. Když je nadupaná a má to 10 m do padlého stromu, tak je to problém i s prutem do 100 g.

S ohledem na cílové ryby, které uvádíš, bude lepší ten Black Hunter. Je to prut skvělý pro lov na gumy, u wobblerů záleží na způsobu vedení, občas už by mohl být dlouhý.

Neděle 18. září 2011 ve 14:39® osprey
osprey

A_Smitec> Je těžké radit. Drahý přívlačák si majitel vybírá spíš podle vlastních pocitů než podle toho, co mu napovídají jiní.

A ty Gamakatsu Cheetah do 70 g jsou výkonné pruty. Možná tam toho okouna cítíš, ale ještě sedmdesátka štika má problémy ten prut zaměstnat.

Black Hunter je velmi univerzální prut, který reálně chytá do nástrah na jigových hlavách kolem 3 g až po nástrahy vážící deklarovaných 35 g. Před pár lety to byla bomba, dnes se na něj tlačí další pruty.

Měl by sis ale hodně ujasnit, co chceš, protože tebou odkazované dva pruty jsou velmi odlišné.

Neděle 18. září 2011 ve 13:03® osprey
osprey

mildas> Smazal jsem to oběma. A tvému oponentovi několik dalších replik, kde se pustil do jiných lidí. Velmi, velmi nerad.

Bohužel domácí komunita navštěvující pravidelně tento web není na podobné slovní přestřelky zvyklá, mnozí jsou tu v podstatě právě proto, že se tu podobné věci v minulosti netrpěly a tak držím nastolený trend.

Nikdy jsem nemazal výpady vůči své osobě, já to ustojím. Mnozí další už ne.

Nemysli, že je to lehké rozhodování a poslední, co bych z toho měl, je nějaká radost nebo uspokojení. Můžu se ti omluvit, zpátky to vzít nemůžu.

Neděle 18. září 2011 ve 12:57® osprey
osprey

A_Smitec> Otázka stojí co od Dragona a co od Gamakatsu.

Taková Destiny s nedělenou rukojetí je prut za pár peněz v kvalitě prutu dvakrát tak drahého. Team je pocitově slušný prut s poněkud křehčím blankem. Dobré jsou pruty ze série HM69, ty i dost snesou a pocitově krásné, byť maličko vyhnané jsou HM 80. Takový Golden river do 14 g je moc fajn prut a Silver Demon je trošku měkčí, ale je teď v akci za 4 litry, což už je zajímavé.

Gamakatsu má super ty vyšší řady vyráběné v Japonsku – pruty baj voko za sedm tisíc, ale jsou fakt super. I slinu jsem nad některými uronil. Takový normální velmi zdařilý prut je tam řada Sfiga nebo jak se to píše – ale blíží se cenou té sedmičce.

Zajímavá volba jsou prý pruty SPRO Spikee (snad je to tak dobře), prý je to na blancích Gamakatsu. Jeden kamarád, který je dost fajnšmekr, si je moc chválí, já to ještě v ruce neměl.

Sobota 17. září 2011 ve 21:17® osprey
osprey

brčal> Za jakých podmínek bys použil toho blešivce s výraznými červenými oviny?

Sobota 17. září 2011 ve 21:15® osprey
osprey

CeP> A přál by sis texaský masakr motorovou pilou nebo radši český masakr lupénkovou pilkou?

Ač se to nezdá, to druhé je větší drsárna. Když se ti při odřezávání nohy v koleni potřetí za sebou zlomí list… :-D

Tento příspěvek byl editován 17.9.2011 22:16:02 uživatelem osprey.
Sobota 17. září 2011 ve 20:07® osprey
osprey

ZN> Nemáš se za co omlouvat, já jen chtěl, aby v tom ladamaj nejel sám.

Osobně jsem několikrát diskutoval s lidmi jako XAXAP a jemu podobní, někdy i chlupy lítaly, ale pořád to bylo o něčem. Takové diskuze mám rád a dokonce bez rozpaků uznám intelektuální převahu protivníka. Horší jsou diskuze, kde už jde jen o to, kdo dokáže být víc sprostý.

Nechci, aby to tu bylo jak mezi třináctiletými na Facebooku.

Sobota 17. září 2011 v 19:55® osprey
osprey

ZN> Ty výpady byly opravdu za hranicí slušného chování. Mazal jsem jako za dva a půl roku tady ještě nikdy.

Je to těžké, v podstatě sdílím tvůj názor a dokud se používají argumenty, do diskuze nezasahuju. Dnes to bylo třeba, to, co se používalo, argumenty nebyly. Takže ladamaje pro jednou i chápu.

Sobota 17. září 2011 v 19:51® osprey
osprey

skwor> Rapala neví, co je dobré. Mimochodem, na severu jsem pochopil, proč dělají to, co dělají. Tam potřebuješ bláznivého škubajícího se šmejda, který klidně může i chrastit. Prohazuješ plochu a v podstatě hledáš neochytané ryby. Časem se to asi taky změní (i tam se vláčí dost), ale ní to jako u nás, kdy ti velká zubatá bude ochotná zabrat jen pár dní v roce a bude si sakra vybírat.

Sobota 17. září 2011 v 19:47® osprey
osprey

olda> Nebreč, já dnes oblézal server a řezal dříví. Vláčet nepůjdu ani hned. Leda něco těžkého po dvoře sem a tam:-D

Sobota 17. září 2011 v 10:47® osprey
osprey

skwor> To můžeš, nechodí tak hluboko.:-))

Sobota 17. září 2011 v 10:46® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

olda> Hrdě se k vám hlásím. Ono už jen chytat ryby a zase je pouštět, není projev zdravého rozumu a našlo by se toho u mě víc.

Sobota 17. září 2011 v 10:45® osprey
osprey

sus1> Ode mě jsi ji nedostal, brečíš na špatným hrobě.

Sobota 17. září 2011 v 10:15® osprey
osprey

sus1> Máš pravdu. Když jsi teď dorazil, tak už nám chybí jen on:-D