Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 21:21® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

JHolc> Na malé říčce vysadili duháky? :-))

Co takhle nějaké ludry v kombinaci tmavé s ostře zelenou, žlutou nebo růžovou? Já jsem jen sprostý vláčkař, ale podle mých chabých zkušeností by něco takového sežrat mohli.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:44® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Chlapi, mockrát děkuju, kouknu, co budou mít v okolí.

Mimochodem, jak dlouho se dají koupené koule skladovat bez výraznějšího poklesu kvality (myslím po otevření pytlíku).

Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:35® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Juraj> Mezi naším feederováním je něco jako zeď. Osobně (myslím naše osobní vztahy) doufám, že ne. Nemám problém, že někdo vidí věci jinak. Jen se mi pak špatně komunikuje.

Už jen termín „vysurfovat kapra“ a zmínka, že jde o body…

V mojí rybařině o body nejde a nesnažím se vysurfovat ani ouklej (i když v jejím případě to tak občas stejně dopadne).

Rád pokecám o čemkoli, ale v téhle diskuzi končím. Skončili bychom u nějakého osobního sporu a není k tomu důvod.

Středa 14. září 2011 ve 21:47® osprey
osprey

ART> Nový naviják je otázka peněz. Je třeba vyjít z toho, co máš a pak koukat, co se za to nechá koupit.

Středa 14. září 2011 ve 21:45® osprey
osprey

Juraj> Jo – na pátera dávám pletenku jen zcela výjimečně. Není to moc logické.

Středa 14. září 2011 ve 21:44® osprey
osprey

Juraj> Problém je, že já chytám ryby, kde poznám ty 0.02 mm na návazci taky a často velice rychle.

Budeš se divit, ale jsi v těchhle věcech daleko dál než já. Nemám čas se v tom vrtat a klidně oželím tři čtvrtiny ryb, abych chytil ty nejzajímavější. On pak taky není na lovném místě takový bordel a pravděpodobnost záběru něčeho zajímavého je vyšší.

A pak je tu ta věc, že nehodlám vodit rybu dlouho. Kdo mi chce vyprávět o krásném souboji s parmou nebo říčním kaprem, který trval přes půl hodiny, ať mi neleze na oči.

Prostě jdeme každý jiným směrem. Nedávno jsem chodil týden chytat s vlascem 0,18 mm na velká zrna kukuřice. Měl jsem téměř kontinuální braní, jen málo ryb na břehu. Největší jsem stejně urval (trošku nevím proč, asi to bylo někde cinklé). Pak jsem dal dvě vycházky s tím, že jsem výrazně zjemnil. Chytil jsem podstatně víc ryb, ale jen jedna byla trochu zajímavá. A pro zajímavost – kapra 48 cm jsem tam na návazci 0.14 mm co má reálně 0.16 mm zdolal jen proto, že udělal blbé rozhodnutí ve chvíli, kdy už mi zbývalo buď ho urvat anebo počkat, až to v tom stromě udělá sám. Místo aby dojel ten poslední metr, nechal se donutit k výpadu na volnou vodu. Kolega, co tvrdil, že se 0.145 mm Mimetixem vyndá všechno, už tu byl. Vyndal jednoho z pěti. Ale to tu ještě byla lepší sorta ryb. Dnes to jde do pryč.

A celkově: typické povídání feedraře – chytil jsem to, to a to, jedna ponorka se se mnou nebavila. Já chci tu ponorku – speciálně v tom případě, kdy to nebude kapr.

Tento příspěvek byl editován 14.9.2011 22:53:10 uživatelem osprey.
Středa 14. září 2011 ve 21:19® osprey
osprey

Pánové, zbyly mi po srazu pelety, tak je asi začátkem číjna dojedu vykrmit na soukromák. O jejich kvalitě si myslím své, takže bych obětoval ještě kilo boilieskoulí.

Poprosil bych o návrhy na nějakou příchuť pro podmínky:

rybník několik ha, přelom září a října, něco bahna na dně, kapři 7 – 15 kg, jednodenní vycházka

Problém je v tom, že na obalech se v podstatě neudává skoro nic.

Nebudu nikoho činit zodpovědným za svůj případný neúspěch a mohl bych si vybrat i sám, ale když je tu ta možnost se zeptat…

Středa 14. září 2011 ve 21:08® osprey
osprey

Juraj> Člověče, takhle jsem to nikdy nehrotil. Asi je to tím, že nezávodím.

Myslíš, že ryba třeba 3 m pod hladinou ty rozdíly až tak vnímá?

A když si udělám návazec v kaprařském stylu (nějakých 20 cm a těžší zátěž), tak nějaká neprůtažnost pletenky nehraje roli – stačí nechat zátěž aspoň na malém úseku průběžnou.

Asi bych si měl ty závody vyzkoušet, abych se přivzdělal. Ale viděl jsem to a strašně, strašně se mi nechce. Že bych dopadl blbě, to je jasný a ani by mi to nevadilo. Vadí mi nulová svoboda a nutnost chytat ryby, které chytat nechci.

Středa 14. září 2011 ve 20:37® osprey
osprey

Vendelín> To je ze soukromáku, chytil jsem tam i větší. Ale zrovna Jestřabice jsou takové sádky, kde je ryb fakt hodně. Ani nevím, jakého mám letos největšího ze svazovky. Moc jsem jim nedal, možná nemám ani takového. A je mi to jedno.:-))

Středa 14. září 2011 ve 20:05® osprey
osprey

Juraj> Budeš se muset po těch pletenkách podívat. Už jsou i typy, kde průměr v podstatě sedí. Mě u nich vadí nízká odolnost vůči oděru. Ale v některých případech mi návazce z pletenek vyhovují, protože jsou měkčí než vlasec.

Středa 14. září 2011 ve 20:02® osprey
osprey

Vendelín> 57 cm

Zdolávačka zajímavá, ale je to prostě jen jiné. Zásadní rozdíl tam nevidím. Osobně si myslím, že to není na slabé vlasce a nejspíš to zase nejmíň rok nezkusím. Já to dal jako zajímavost, aby bylo vidět, že na tom navijáku opravdu zas až tak moc nesejde. Hlavně když je funkční.

Středa 14. září 2011 v 11:59® osprey
osprey

spike> A proč? Musíš si uvědomit, že Jestřabice jsou uměle přesazená voda a ryby jsou závislé na tom, co jim tam rybáři naházejí. Viděl jsi v té vodě něco, co by ten amur mohl žrát? V nouzi je i halibutka dobrá. Já kdysi po povodni chytil jednoho na rousnici a nebyl jsem sám, komu se to povedlo.

Středa 14. září 2011 v 10:47® osprey
osprey

Erik> Jinak samozřejmě uznání za to, že jsi se do něčeho takového pustil. My tady rádi rýpem, ale většinou je to taková ta dobromyslná sranda.

Úterý 13. září 2011 ve 22:29® osprey
osprey

Alim> No to je docela normální. Přečti si tady v Atlase ryb čím se živí a dojde ti, že chytit ho regulérně je zatraceně těžká věc.

Úterý 13. září 2011 ve 22:27® osprey
osprey

Erik> Tohle bych dal spíš do dravcařiny. To nevypadá jako kapr.

Úterý 13. září 2011 ve 22:26® osprey
osprey

Vendelín> Multík je na lightu na nic a i jinde je to ptákovina. Ale zajímavá ptákovina.

Ovšem když máš na soukromáku pruty po dvou metrech od sebe, tak se ten výkon někdy i hodí:-))

Normálně s tím nechytám.

foto/diskuze/feeder/2011/th-img44924.jpgfoto/diskuze/feeder/2011/th-img44925.jpg
Úterý 13. září 2011 ve 14:10® osprey
osprey

imothep> Krása. A vítej, dlouho jsme tě neviděli.

Teď jsem na srazu taky lapil přes 80 cm, ale vědom si ceny té ryby (malá z hlediska rybářova umu – soukromák, dost velká vzhledem k slušné velikosti – pro případ, že by mi upadla) jsem ji cvakl jen na zemi a nefotil se s ní.

Pondělí 12. září 2011 ve 21:32® osprey
osprey

David Havlíček> Jo, určitě je dobré mít to všechno. Já fotil hodně zblízka.

Chtěl jsem ti jen udělat radost. :-))

Pondělí 12. září 2011 ve 21:01® osprey
osprey

David Havlíček> Budeš mít úplně jinej kalibr fotek se štikama. Povedly se a je jich dost. Chceš je hned anebo až později?

Pondělí 12. září 2011 ve 21:00® osprey
osprey

Kazan> Dorotu jsem smazal.