Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 1. září 2011 v 15:39® osprey
osprey

mannice> Jo, kapr je tam taky nepůvodní a nenáviděný.

Ale v tom výřadu jsou pak i místní kaprovci (buffalo) a další ryby. Strčil jsem to videí. Lidi by se měli vzdělávat.

Arabové dali sice světu dost (např. arabské číslice jsou geniální vynález – kdo nevěří, ať si zkusí dělit v římských pod sebe). Bohužel kultura, kterou dneska vyvážejí do celého světa, není zrovna moc přínosná pro někoho, kdo vyrostl ve staré dobré Evropě.

Čtvrtek 1. září 2011 v 15:36® osprey
osprey

zalesak05> To je potok sloužící k odchovu rybích násad (buď se přelovují do jiných revírů nebo se tam ryby z níže položených revírů vytírají a plůdek pak migruje po proudu dolů).

Nesmí se na něm provádět sportovní rybolov.

Čtvrtek 1. září 2011 v 15:33® osprey
osprey

Erik> Projdi si články. Je tady jeden celý o polarizačních brýlích – i fotky skrz ně a vysvětlení principu polarizace.

Čtvrtek 1. září 2011 v 15:32® osprey
osprey

RuSaKsRo> Nějakou rybu to asi chytí, ale dalo by se to narovnat i líp (aspoň se mi to tak zdá).

Čtvrtek 1. září 2011 v 15:30® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Juraj> To není kravina, co píšeš. Ale nedal bych to asi na stojáku.

Ten krátký fous k zátěži to tlačí ke dnu a umocňuje samozasekávací e­fekt.

Čtvrtek 1. září 2011 v 15:27® osprey
osprey

ladamaj> Zkus se na to podívat takhle – Evropa je plná řečí o multikulturní společnosti. Tohle je typický projev hodnotového žebříčku některých jiných kultur. Možná se jednou s nějakými podobnými multikulturně podělíme o naše revíry. :-((

I když ono už se to vlastně děje… UKčka, Rusové, Vietnamci…

Tento příspěvek byl editován 1.9.2011 16:28:37 uživatelem osprey.
Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:56® osprey
osprey

marousek> A co kdyby ses zeptal normálních návětěvníků?

Myslím, že jediný z adminů, co s ní má zkušenost, jsem já. Obešel jsem celý její pravý břeh. Bez prutu, asi před 12 lety.

Středa 31. srpna 2011 ve 20:53® osprey
osprey

Scanix> Dobře ti tak, pacholku. Třeba tě to konečně pohne k mouše. :-D

Já tam v srpnu ani nebyl…

Středa 31. srpna 2011 ve 20:52® osprey
osprey

Mrakoš> No, ano. Akorát ho budu muset udělat a jsem sakra ve skluzu. Ono to chce pár vycházek s těmi mikromrdkami k vodě a já dokonce nebyl ani se rozloučit se pstruhovkou.

Je to v plánu, ale vidím to na pozdní podzim.

Tento příspěvek byl editován 31.8.2011 21:52:22 uživatelem osprey.
Středa 31. srpna 2011 ve 20:50® osprey
osprey

Jsou dva důvody ke smazání příspěvku. Poručení pravidel serveru a porušení pravidel slušného chování.

Pokud si do pravidel serveru dáme klauzuli, že budeme odstraňovat příspěvky zachycující nešetrné zacházení s rybou nebo ponechávání si většího než malého množství ryb, pak by se třeba dalo o smazání příspěvku, který vyvolal onu debatu, dalo uvažovat.

Středa 31. srpna 2011 v 19:42® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

macek2> Klidně, ale na vybraných revírech – zejména na nádržích. Tam by to určitě bylo chvályhodné. Aspoň nějakou dobu – oni ti sumci celkem schopně potlačují pruhované dravce.

Středa 31. srpna 2011 v 19:39® osprey
osprey

Juraj> Dneska bys viděl špičkoladění. Slíbil jsem, že si s někým zachytám a dorazil jsem na flek, kde měli brát kapři a cejni. Kapři moc nebrali a cejni dost, ale jak! A já na ně ani moc připraven nebyl (ani krmítka jsem neměl, čekal jsem, že půjde něco velkého na háček pro kapra a bude se spíš kecat). Ale to drbání mě vytočilo a tak jsem svazoval a motal.

Výsledek – paternoster s rameny 5 cm olovo 15 cm háček vel. 12 s 1 bonduelkou (nic menšího nebylo) návazec 0,12 co byla reálně 0.14. Špice 1 oz musela být přetížená, aby se ryba napíchla pokud možno sama. Což se sem tam skutečně stalo. Jemnější materiál, guma, červi, vnadicí směs zůstaly doma a vytunit to, co bylo po ruce do nějakého funkčního celku to byla docela psina.

Ono jak se tam chytá, tak jsou ty lopaty sice pažravé, ale evidentně vědí, na co si mají dávat pozor. V podstatě neudělají rychlejší pohyb.

Středa 31. srpna 2011 v 19:30® osprey
osprey

majkyss> Jak uvedl Jak.novi – opravdu bochnatka americká. Zadej si to do Googlu, vypadne jich na tebe asi tak náklaďák.

Středa 31. srpna 2011 v 19:28® osprey
osprey

All Armor> Taky jich část měním. Owner ST36 jako takový lepší univerzál a ST41 na sumce.

Taky Daiwa teď má stříbrné trojháky, které by mohly být OWner ST41 v jiném kabátě, ale zatím jsem je naživo neviděl.

Úterý 30. srpna 2011 ve 20:35® osprey
osprey

GRUPA> Hodně věcí je stejných proto, že prostě jsme rybářské weby. MRK je starší, takže samozřejmě se nabízí myšlenka, že jsme okopírovali vše, co je podobné tam i tady.

Chodím na oba servery spoustu let, psal jsem i pro oba současně, protože je mám oba rád, momentálně ale bohužel kopu za jeden z nich. Chytej začalo později, je menší a hospodaří s jinými prostředky než MRK.

Co mě mrzí, je to, že od začátku tu opravdu je jakási nevraživost, která se přenáší i na velkou část návštěvnické obce. Vždycky jsem proti ní bojoval, ale je to marný boj.

Ale je to nesmyslná nevraživost. Ty servery můžou existovat vedle sebe úplně v pohodě. Nechci, aby na světě bylo jednopivo , jedna značka rybářského cajku, jeden televizní kanál apod. Proto jsem byl rád, že jsou v ČR dva velké rybářské servery.

Tento příspěvek byl editován 30.8.2011 22:17:30 uživatelem osprey.
Úterý 30. srpna 2011 v 15:07® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

DJ> Já nevábím, ale z toho, co dělám, bych to přirovnal k velkému chrastícímu wobbleru při lovu štik. Napoprvé je to pro ryby šok, který je silně stimuluje tu věc si osahat. A tak berou.

V poměrně krátké době se z toho stává věc, na kterou ryby odmítají reagovat a někdy před ní i prchají. Nenaděláš s tím nic. Další sezónu část ryb zapomene. Ale ne všechny.

Úterý 30. srpna 2011 v 15:02® osprey
osprey

RuSaKsRo> Záleží, jak si ten prut dáš. Zásek do strany je z klasické vidličky o něco pomalejší. Pokud máš dost vysokou vidli, prut špičkou vzhůru a sekáš k sobě, je rozdíl minimální.

Úterý 30. srpna 2011 v 15:00® osprey
osprey

džigit> Ty můžeš, já musím. Je jedno, kdo to udělá, ale mělo by to tu být.

Úterý 30. srpna 2011 ve 14:59® osprey
osprey

GRUPA> Úplný výmaz z databáze může provést jen David Havlíček nebo programátor Radim (revoke).

Musíš někomu z nich napsat.

Úterý 30. srpna 2011 v 11:04® osprey
osprey

HaDová> Ja znaju lajku. Lajka, eto sabaka. Ruskaja sabaka. Vy Maxa perestroitě na lajku? :-D