Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 24. srpna 2011 ve 21:11® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
RuSaKsRo> Hladovějící nebo nezkušená se chytne nejsnáz, pak už je to těžší. Ale zase se, jak píše Char, dá vbláznit i ryba, co nemá hlad. Je to jak kdy. Prostě děláš co umíš a když to jde, tak i něco chytíš.
Někdo chytí častěji a někdo méně často, to už záleží na spoustě věcí.
- Úterý 23. srpna 2011 ve 20:33® osprey
Alivio> Netřeba mi. V téhle kategorii jsem se obsloužil kouskem z druhé ruky za 1400 vočí a jsem s ním zcela spokojen.
- Úterý 23. srpna 2011 ve 20:22® osprey
Alivio> Tahle řada je mimořádně lehká. Pocitově jsou to skvělé pruty, ale proti prutu za třetinovou cenu nejsou o tolik lepší, aby to bylo nějak zásadně znát. Je to asi jako koupit si Ferrari. Výkon, krása, výjimečnost a možná nějaká závist druhých, to tam je. Ale na nákup do Kauflandu dojedeš stejně dobře i obyčejnějším autem.
Tento příspěvek byl editován 23.8.2011 21:23:24 uživatelem osprey. - Úterý 23. srpna 2011 ve 20:18® osprey
miluju přívlač> Ten, který ti nejvíc vyhovuje.
V čem by měl být nejlepší? Lehký, rychlý, odolný, hezký? Nemůže být všechno najednou a každý má jiné požadavky. Dokonce ani mezi svými pruty nevím, který je nejlepší. A neřeším to.
- Úterý 23. srpna 2011 v 15:41® osprey
- Diskuze: Feeder
Alivio> Jo, klidně berou v noci. Zvlášť teď v létě.
Pokud jde o neproměňování záběrů, proč bych tě přizabíjel? U nás se okouni zažírají (takže je nechytám) a u tlouště se to dá pořešit délkou návazce a velikostí sousta.
- Úterý 23. srpna 2011 v 15:13® osprey
Alivio> Kdy, kde, co, jak, proč?
- Úterý 23. srpna 2011 v 15:05® osprey
RuSaKsRo> Ano, i s laciným feederem se dá chytat, není to ovšem úplně ono. I kapr 60 cm se dá vytáhnout – ovšem bude to hlavně v rukách. No a konečně vlasec používá o průměru podle potřeby.
Těch 0.18 mm je celkem běžný standard na vodu, kde je dost místa.
- Úterý 23. srpna 2011 v 8:34® osprey
Jindra Lev> Od 40 g nahoru skoro každý prut. Pokud chceš cíleně sumce, tak od 60 g nahoru. A Sportex dělá i levnější modely – třeba Black Stream.
A navijáky – Ryobi Zauber a jeho klony, Shimana od Technia výš, Daiwy vyšších řad, Penn Slammer,…
- Pondělí 22. srpna 2011 ve 21:15® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Alivio> Podle toho, co jsem porůznu slyšel, tam vůbec nemáte špatné vody. Jde jen o to pochopit co a jak.
- Pondělí 22. srpna 2011 ve 21:13® osprey
Juraj> K tomu postrádám dispozice. A je to i jeden z důvodů, proč se neprdím do závodění. Tam je krmení dost podstatná věc, když jsi zavřený v řadě lidí, co to tam rvou pod tlakem.
- Neděle 21. srpna 2011 ve 21:15® osprey
troutkiller> To nevím, mě teď hrozně bere chytat cejny na Blanici.

- Neděle 21. srpna 2011 ve 21:13® osprey
svery> Jo, vypadají dobře, chodí dobře (vyzkoušel jsem si je), ale jestli je letos ještě hodím do vody, to vážně nevím.
- Neděle 21. srpna 2011 v 17:08® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Klon> Máš pravdu, není potřeba mít vodu narvanou rybama. Ale s kormoránem je to úlitba bohům – dokud jich tu zbude byť jen třetina, moc se toho nezlepší. A takový masakr nikdo nedovolí.
- Neděle 21. srpna 2011 ve 13:13® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 19.8. 2011 | Způsob lovu: Feeder
Nikde jsem nebyl, ale včera jsem slíbil, že sem dám nějaký ten balast chycený při lovu těch cejnů. Kapříci jsou velmi bojovní, ale velikostně se k těm lopatám v nejlepších případech jen přibližují.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 21. srpna 2011 ve 13:05® osprey
troutkiller> Nebudeme se obcházet, stejně je to v podstatě náš dialog. U těch prutů hodně záleží na osobních preferencích. Když něco děláš nějak, vezmeš si prut, který ti na to sedí. Lidi, co mě učili chytat candáty (a že to sakra umí), tak chytají na dlouhé X-Fast pruty (270 – 290 cm). Pokud nechávají rybě dobrat nástrahu, prostě povolí.
- Neděle 21. srpna 2011 ve 12:49® osprey
svery> Na tenhle prut tak 0.22 – 0.30 mm podle toho, jak ho chceš zatížit.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 22:08® osprey
Arnej> Kev Pike vlastním (výhodná bazarová koupě). Nechytá se mi s ním zas tak moc dobře, mám ho kvůli jeho zdolávacím vlastnostem (skvělý prut k pletenkám na sumíky).
Osobně považuju za lepší Carat Z. Ta moderní konstrukce se Zylonem je podle mě dál, ty pruty jsou příjemnější, živější a ještě k tomu levnější.
Dragon je Dragon. Můžeš ho milovat, můžeš ho nenávidět…
Ale štve mě, že utlumil výrobu Destiny a jejich nové věci jdou nějak mimo mě.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 21:15® osprey
- Diskuze: Kaprařina
ssg.Jimmy Wild> Jsou tam i ti, co vydrží sezónu dvě. Ale ti nejsou tak snadno k chycení.
Pokud jen tak přijdeš k vodě, nemusíš o ně ani zavadit. Pak přijde povodeň, v řece není co žrát a najednou tahají dědci šedesátky sedmdesátky kapry.
Ale počet jde dolů, o tom žádná.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 21:13® osprey
Arnej> Já jo, asi o dvou zlomených vím (nepočítám-li, co se už psalo tady) ty blanky jsou opravdu trochu vyhnané a je třeba s tím počítat. S Teamem 260 cm/7–21 g mám odchytáno už moc a má chycené pěkné ryby. Prutos ho teď na Alandech nakonec používal ze všech prutů nejvíc. Osobně mám moc rád řadu Destiny, ale vybírám si jen modely s nedělenou rukojetí. Jsou trochu jiné a nesetkal jsem se u nich s vadami. U těch se dělenou rukojetí se ten korek občas odlepuje a mám pocit, že je tam jiné ujímání blanku.
Ber to tak, že Dragon je stavěný na poměr cena-výkon. Jestli chceš fakt držák, kup si Sportex, Harrisona, St. Croix apod. I ty se dají zlomit, ale dá to daleko víc práce. Ovšem zaplatíš si to.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 20:56® osprey
Arnej> Oba zdejší „lamači Draků“ preferují pletenky. Ti, co si ty pruty chválí, spíš vlasce.
Je možné, že ty blanky špatně snášejí rázy. Ne, že by to bylo těm klackům ke cti, měly by ustát oboje. Ale ber to jako postřeh a pokud tvrdě jedeš v pletenkách, asi bys měl koupit něco jiného. Já na tom pletenku občas mám, ale je to tak z 10%.