Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 20:52® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
RM> O jeho lidskosti nepochybuju, držel jsem jich v ruce dost – sádrových i pravých.
Ten hřbitov to vysvětluje. No jo. Prach jsi a v prach se obrátíš…
- Sobota 20. srpna 2011 ve 20:50® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 19.8. 2011 | Způsob lovu: Feeder
Asi obden jezdím po ránu vykoupat feeder. Baví mě teď chytat tyhle ryby. Sice je tak jedna za vycházku, ale líbí se mi. Je tu málo takových.
Mezi tím chytám i nějaký balast, ale ten si nechám na příště.
Tento příspěvek byl editován 20.8.2011 21:50:42 uživatelem osprey.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 20. srpna 2011 ve 20:47® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Klon> V jejich případě je to jiná kaprařina. Menší jihočeské řeky. Tam se dno mění s každou povodní.
A kaprů ubývá. Nevím, do jaké míry. Oni se i učí a dělat na stejném fleku pořád to samé je dost kontraproduktivní, ale před patnácti lety jsem se v horkém letním dni projel kolem řeky a viděl jsem jich stovky a jakých. Dnes vidím stěží nějaké. Efektivita lovu výrazně stoupla, cyklostezky zpřístupnily i jinak málo navštěvované úseky, odpadlo jarní hájení. A s kapry se tu nikdo nemazlí.
- Sobota 20. srpna 2011 ve 20:41® osprey
RM> Ta kůstka v rubrice Z lovu vypadá na horní polovinu lidské levé stehenní kosti. Byla už dostatečně historická nebo tam máte tak divokej kraj?
- Sobota 20. srpna 2011 ve 20:35® osprey
Arnej> Není to tak strašný. Ale holt asi nějaký občas praskne a asi je to častější než u jiných značek. Taky je otázka, jestli v rámci úspor nešli dolů s kvalitou blanku. Mám dost staré Draky – pokud jde o sérii Team.
A na Destinku se zeptej Scanixe. Mám ji taky, ale v tom, co na ni stihl potahat, ho asi hned tak nedohoním.
Tento příspěvek byl editován 20.8.2011 21:42:33 uživatelem osprey. - Pátek 19. srpna 2011 v 15:13® osprey
Bonis317> Kapři berou, přece by dobrovolně nechcípli hlady. Má to ale jedno ale…
- Pátek 19. srpna 2011 v 15:05® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Bonis317> Někdo na vláčku z okolí Písku jsem třeba já. Ale moc tomu teď nedám.
- Pátek 19. srpna 2011 v 15:03® osprey
Bonis317> Tak tři přes metr nemám ani za život. Ale ber to tak, že ryba se učí. Na vodě, kde jsme ryby pouštěli, byla časem velká štika ulovitelná jen za těch dnů, kdy se ryby zblázní. Jinak jen čistě náhodou.
- Pátek 19. srpna 2011 v 15:01® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
ssg.Jimmy Wild> Nevím, co tam máte za amury, ale já na ně chodím právě s tou 0.14 mm. Mají tak 55 – 65 cm. Větší tu už vymizeli a když tu byli, tak mi akorát jeden spadl okamžitě po záseku.
Dost jezdí a dost dlouho to vydrží. Táhne do proudu a nechce odtud. Ale na naturalizovaného kapra nemá. Ti jdou tvrdě do vázek a v situaci kdo z koho je vlasec 0.18 mm často málo.
- Pátek 19. srpna 2011 ve 14:57® osprey
Bonis317> Buď tam větší není anebo je chyba jinde.
Bez posměšku.
Taky znám takové úseky. V mnoha z nich ta lepší ryba opravdu není.
- Pátek 19. srpna 2011 ve 14:09® osprey
ART> Rotačka je v noci dost slabá nástraha.
- Pátek 19. srpna 2011 ve 14:08® osprey
Bonis317> To budeš u té vody tak krátce, že nestihneš vyzkoušet obojí?
A co když bude pršet? Co když bude povodeň? Vláčka se nedá plánovat dopředu – prostě okoukneš situaci a chytáš.
No a jestli chceš nějaký tip, tak si přibal ještě nějaké gumy (myslím tím třeba twistery).
- Pátek 19. srpna 2011 ve 13:34® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
ssg.Jimmy Wild> To není tvůj problém, to je náš problém. Postoupil jsem to výš

Bude to vloženo, neboj.
- Pátek 19. srpna 2011 ve 13:29® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Na amura je třeba jít zezadu. Je plachej.

- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 22:45® osprey
ssg.Jimmy Wild> Předáno programátorovi. Nevložím to ani já. Podezírám tu věc z toho, že je tam nastaven maximální objem textu a ty ho máš delší. Fotku jsem upravil, tou to už být nemůže.
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 22:06® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
Alivio> Máš pocit, že ti RH pomůže? Jakou barvu to má teď?
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 20:42® osprey
thundarr> Proč se lov na boilie praktikuje s jedním návazcem? Dva by se motaly, překážely by si, nikdy bys neměl jistotu, že ti ta montáž leží na dně pořádně, často bys váznul při zdolávání ryby a školeným rybám by byly třeba dva pop upy vedle sebe akorát nápadné.
Montáž se dvěma nástrahami je dost specifická věc s omezeným využitím, já to vidím jen pro lov cejnů a násaďáků na přehradě.
- Čtvrtek 18. srpna 2011 v 16:01® osprey
ssg.Jimmy Wild> Uvidíme večer. (dělám na dvou počítačích, na tomhle tu fotku nepřevedu)
- Čtvrtek 18. srpna 2011 v 16:00® osprey
dodorider> Jak píše Alfons – je to tygrovaná ryba, kříženec sivena a potočáka. Zajdi tady do Atlasu ryb, v kartě sivena bude, myslím, podobná fotka. Ať vidíš, že je to ono.
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:52® osprey
ssg.Jimmy Wild> Většina úspěšných rybářů tuhle cestu opustila. Vem si jenom, že pokud ty dvě nástrahy budou každá jiná (typicky žížala a kolínko), budeš mít dva druhy záběrů a budeš daleko hůř odhadovat, kdy seknout. Neplatí, když třeba budeš mít extrudy ve dvou příchutích.
Taky když jsou ty dva návazce každý jinde, jsou tam rozdíly a někdy si i překážejí nebo se ti zdolávaná ryba jeětě sekne na ten druhý háček.
Prostě jsem cestu dvojnávazců opustil. Výjimkou by byl lov na přehradě s montáží zvanou Balaton, která ale není průběžná.
Dvě nástrahy zkouším na dvou prutech.