Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 14:09® osprey
- Diskuze: Sumcařina
vladah> Dobrá 20 kg je tak na přívlač pro prut do 80 až 100 g.
Pokud chceš lovit s vábničkou, na bójku nebo s podvodním splávkem, tak opravdu vezmi něco silnějšího – tak jak titu radí chlapi.
- Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 14:06® osprey
- Diskuze: Feeder
pruhac> S každým feederovým prutem se nechá chytat. Ale časem si člověk ujasní co od toho chce a málokdo se v tom ujasňování dopracuje k tomu, že Joy je pro něj to pravé.
Jinak je to normální chytající prut a to, co se na něj dá vytáhnout, není měřítko jeho kvality. Sedmdesátku bys na něm vytáhnul taky.
Ostatně jak kdysi napsal jeden známý – všechny feedery jsou použitelné na kapry

- Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 14:03® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
mannice> No tak jednak je od Pennu a ten dělá pruty na ryby (ne na potěr) a druhak – co má společného s prutem do 100 g? Možná délku rukojeti, ale jinak snad ne, to by na tom byla moje paměť sakra blbě (což nevylučuju).
- Úterý 9. srpna 2011 v 15:40® osprey
- Diskuze: Feeder
pruhac> Troufnout si můžeš, ale ten feeder je extrémně levná a nepovedená řada, kterou spousta lidí s oblibou kritizuje. Já taky. Nelíbí se mi.
Pokud jde o samotný lov, tam si myslím, že tu rybu s ním vytáhneš.
- Úterý 9. srpna 2011 ve 14:35® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
LojzaRybka> Slovo osprey má jakýsi význam, není to jen náhodný shluk písmen.
Takže se s ním můžeš setkat na mnoha místech.
- Úterý 9. srpna 2011 v 10:50® osprey
pemalda> Žádná škoda, byla by to jen zajímavost. Já jsem rád, že jsi sem dal aspoň ty fotky. Doteďka bylo moje přesvědčení o existenci ostroretek 60+ na jihu Čech záležitostí víry. I když jsem měl nějakou takovou na prutě, ve vodě ji člověk nezměří a může si jen něco myslet. Tohle je definitivní důkaz. Máme tu prostě i takové…
- Úterý 9. srpna 2011 v 10:02® osprey
pemalda> Škoda, bylo by zajímavé vidět, za jak dlouho nám takováhle ryba vyroste.
Mimochodem – stabilní komunita tohohle druhu je už asi 15 let pod nejbližším jezem, přes který ta chcíplá ryba poplave (pokud tam doputuje). Ale hrozně blbě se chytají, drží se na prostředku řeky a mám pocit, že jsem ji tam snad ještě nechytil. Ale nemyslím, že tam budou top kusy. Ty budou spíš výš, kde těch ostrých není tolik.
- Úterý 9. srpna 2011 v 9:57® osprey
jarysek> Podle mě je to jeden ze Zauber klonů. Za těch cca 1600 Kč to může být slušná koupě. Jak se kdysi o Zauber klonech vyjádřil kolega Flip – uspokojí, ale nenadchne.
Ale myslím, že by se s tím dalo pár let spokojeně odchytat.
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:13® osprey
Urbik> Urbik> Nejsem si jist, že ti tu někdo napíše víc než je psáno na těch stránkách Mikbaits, což jsi snad už četl.
Dnes si můžeš u firmy objednat vlasec jaký chceš. Jestliže si ho firma Mikbaits vybrala a nabízí ho, vyhodnotila ho přinejmenším jako za tu cenu slušný. Rozhodně jsem nikdy neměl pocit, že by se Michal Kučera pokoušel prodávat šmejdy.
Klidně bych ho koupil.
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Urbik> Podívej, já nejsem kaprař a ten prut neznám. Takže jenom obecně:
V téhle cenové kategorii bude dobrým znamením, když bude trochu těžký a humpolácký.
A prut neláme ryba, ale rybář. Takže pokud s tím budeš zacházet rozumně a bude tam trochu místa, tak nebude problém takovou rybu zdolat. Papírově to je prut na velké ryby a i když je levný, měl by to dát.
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 22:11® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Urbik> Kapr 75 – 80 cm s trochou místa jde vyndat s každým slušnějším prutem. Rozhodně nic za 8 tisíc nepotřebuješ. Já je tahal normálně na feeder s vlascem 0.22 – 0.25 mm. Do 10 minut jsem je uvodil. Chtělo to trochu místa, asi bych to nedělal někde u padlého stromu nebo v travách.
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 22:06® osprey
pemalda> Já o nich vím, viděl jsem dvakrát škrábance (výrazně širší než huba ostré kolem 50 cm). Mám z toho úseku asi do 48 cm. Ale jen několik málo kusů.
Jednou jsem měl jednu takovouhle na prutu, ale na menší řece.
Uhynula asi stářím. Nemůže žít věčně a tohle je ryba v požehnaném věku. Kdyby se tam ještě válela, dojel bych si odebrat šupiny. Je tam někde?
Tento příspěvek byl editován 8.8.2011 23:07:18 uživatelem osprey. - Pondělí 8. srpna 2011 v 10:46® osprey
mannice> Chtěl bych tě vidět. Nenasmál bych se ani tolik, kdyby se ti to povedlo, jako při tom, jak by ses to snažil udělat.

- Pondělí 8. srpna 2011 v 10:42® osprey
Urbik> Na Dalasu jsem nikdy nebyl. Ale budu se opakovat. Lov velkých dravců je náročná dřina s nejistými výsledky. Jestli si někdo myslí, že začne vláčet a hned bude tahat ryby jak z časopisů, tak to je jen zbožné přání.
- Pondělí 8. srpna 2011 v 10:37® osprey
mannice> Čeho, vlka?
Zrovna tahle loď je stabilní až až.
A vytáhnout tu rybu, to je to poslední.Vím o jedné velmi riskantní věci – neskončit s rybou na jednom wobbleru. To by nebyla žádná sranda.
- Pondělí 8. srpna 2011 v 10:18® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 7.8. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
Abych nevypadal jako pustý teoretik, musel jsem z toho kajaku (půjčeného) konečně taky něco chytit…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 8. srpna 2011 v 10:14® osprey
skwor> To je jednuduchý. Když je něco dobrý, dá se to už jedině zkazit.
- Neděle 7. srpna 2011 ve 23:20® osprey
osprey> A ještě jedna věc – dle svazových statistik z době před několika lety připadá na každého člena svazu 0.4 vykázané ponechané štiky, 0.4 candáta, o jednoho bolena se dělí asi 30 lidí a o sumce 50.
Interpretaci těchto čísel, která je velmi diskutabilní, ponechám na laskavém čtenáři.
- Neděle 7. srpna 2011 ve 23:16® osprey
Urbik> V první řadě nevím, co bys od života chtěl. Na začátečníka je to skóre docela slušné. Takže vítej ve svazové realitě.
Ano, je pořád ještě možné chytit i lepší ryby, ale buď musíš mít kliku anebo vědět, „kudy koza jde“.
Nástrahy ti nepomůžou nebo jen částečně.
- Sobota 6. srpna 2011 ve 13:28® osprey
mannice> Jestli se nepletu, tak dost měkký a s dlouhou akcí. Osahával jsem Penny na výstavě a snad je to on. Jestli ne, je mi líto…
Osobně nevím, co je na prutu do 12 g candátového. Já na ně potřebuju rychlejší ostřejší pruty (nejvíc candátů mám na Team Dragon 260 cm/7–21 g) anebo tužší chvějivky. Když se podíváš na poslední vložená videa s Uli Baerem, tak ten taky používá prut, který je hádám někde kolem 40 g.