Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 29. července 2011 ve 12:26® osprey
osprey

Alivio> Flek najdeš, ale je otázka, jak je to s rybami. I místa, která byla ještě před třemi lety super, jsou dnes bídná. I Scanixovi už docházejí štiky, sumců a candátů je míň, tak ještě chvilku ti boleni. U nás to šlo rychleji. Holt menší voda.

Pátek 29. července 2011 ve 12:21® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Fishing Team Romeo> Kde nic není, ani smrt nebere. Já ho NEMÁM. Byl jsem na rybářské burze v Chorvatsku v Zadaru, dvakrát. Ryby jsem viděl. Hromadu. Necítil.

Pátek 29. července 2011 ve 12:18® osprey
osprey

Maši> Při vší úctě – máš velmi iluzorní představu o tom, jak se hlavatka chová a jaká stanoviště si vybírá i co žere.

Pátek 29. července 2011 ve 12:17® osprey
osprey

Alivio> To bys nesměl dávat tak okaté fotky.:-))

Pátek 29. července 2011 v 11:35® osprey
osprey

jižan> Určitě to musí být paráda. I s tou štikou. Na těch našich pseudopstruhovkách to chce pár větších ryb.

Naopak třeba nad Lipnem by to chtělo konečně udělat nějaký ten jízek a udržet řeku jen na Po, Li plus nějaký ten proudník a tloušť.

Pátek 29. července 2011 v 11:31® osprey
osprey

Alivio> Tak to bych rád viděl. U nás jsem neviděl, že by pod jezem něco lovilo, ani nepamatuju. Sem tam bolínek. Pokud je tam štika, loví u dna a brzy ji někdo sejme.

Pátek 29. července 2011 v 11:25® osprey
osprey

Alivio> Tak nechoď pod jez.

Pátek 29. července 2011 v 11:11® osprey
osprey

mekvak> Byly doby, kdy to v Otavě nebyl problém, bílé ryby bylo dost. Problém se z toho stal, když začaly ryby mizet zejména kvůli kormoránům. Hlavatka sežere za rok co čtyři kormoráni za týden, ale muškaři se v zimě kolem vody moc nemotají, takže vidí v létě hlavatku a tu stovku ptáků, co se tam potloukala přes zimu ne. A hlavatka ryby žere, to je holý fakt.

Dnes už není v jižních Čechách voda, kde by mělo smysl hlavatku vysazovat a fakt se od toho upustilo. Je to tak lepší.

Pátek 29. července 2011 v 11:05® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Hezké to tam máte. Já bohužel nemám čich, takže bych necítil ani sumce ani celou tu rybárnu.

To, že je některá ryba drahá, to je dáno poptávkou. V ČR je problém prodat tolstolobika, lidi si ho nekupují, i když ve velikosti do 3 kg je dobrý.

Takže jestli je místní honorace ochotná platit 50 Eur za kilo a prodá se to, pak by rybáři byli hloupí, kdyby chtěli míň. Na druhou stranu by se měli hodně starat, aby jim tenhle zdroj peněz nevyschnul.

O sumečkovosti tamté ryby není pochyb. Najdi si ve zdejším atlasu sumečka tečkovaného. Ono se toho do Evropy zase tolik nedovezlo, nejspíš je to on.

Pátek 29. července 2011 v 10:59® osprey
osprey

jižan> Mám maličko, když je sypali do Otavy. Držel jsem devadesátku. Ale nikdy jsem se jim nevěnoval. Každý rok jim dám na konci podzimu vycházku nebo dvě. Dost jsem při tom pochopil, ale záběr jsem zatím neměl.

Mám flek, kde si myslím, že by měla být. Ale nemám jediný důkaz. Občas tam chytám a říkám si, že jsem možná pěkný vůl, takhle se trápit u prázdné díry:-))

V srpnu si udělám čas. Na tebe i na kluky.

Pátek 29. července 2011 v 10:55® osprey
osprey

skwor> Jde o to, ve které fázi ti to ukousne a kde to má. V extrémním případě to tam může mít docela dlouho. Naopak takové ty úkusy, kdy nástrahu táhneš a najednou ji netáhneš, tam ani k zaseknutí nedojde. Taky pak často není těžké tu rybu následně chytit a v hubě samozřejmě nic nemá.

Pátek 29. července 2011 v 0:28® osprey
osprey

mekvak> Však my je tam nesypeme:-))

Čtvrtek 28. července 2011 ve 23:55® osprey
osprey

1Mara> No na Moravě se vytírá docela dobře. Taková Ohře jí může být studená a Otava podle mě kyselá.

Za zbytek můžou člověk a kormorán.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 23:13® osprey
osprey

RM> Tady to tak dopadlo. Malou parmu u nás nevidíš a velké mizely a mizely až skoro vymizely. Ještě tu něco je, ale nemám čas sedět týden u vody s nadějí na jeden záběr.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 23:11® osprey
osprey

mvincik> Prostě házíš až ti to ta hlavatka vezme. Prý tam ještě něco plave nebo aspoň loni plavalo.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:55® osprey
osprey

mvincik> Nakluš k vám na řeku. Ještě tam nějakého tajmena vydoluješ:-))

Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:43® osprey
osprey

dam> Ahoj. Tebe jsem tu dlouho neviděl.Já bych jel, ale na zájezdy do Mongolska jsem moc velká socka:-))

Čtvrtek 28. července 2011 v 16:20® osprey
osprey

mikpaja> No, probíráme tu zejména cokoli:-))

Ale abych byl upřímnej, tak zejména co se dá kde dobrýho sežrat. Podle toho to taky vypadá, když má tenhle server sraz. :-D

Čtvrtek 28. července 2011 v 16:18® osprey
osprey

palec> Myslím, že může, ale o půlnoci musíš znovu zapsat a měl bys být u prutů. Slyšel jsem stížnosti, že místní RS si tohle hlídá (na rozdíl od mnoha jiných věcí).

Čtvrtek 28. července 2011 v 16:05® osprey
osprey

kerob> Mám pocit, že u Draků záleží na tom, co nakoupí za blanky. Jak honí cenu, tak občas ujedou. Škoda, že na tebe nezbylo Millenium. Drží jak helvítská víra a je v něm i trochu citu. Ale Abučka tam kloktají v sedle navijáku (Daiwy ne).

Dragon dobře začal, ale je možné, že špatně skončí. Ústup od řady Destiny je velký hřebík do rakve a opravdu dobré pruty jsou i u Draků drahé, takže v téhle kategorii bych asi dal přednost třeba něčemu z USA.

Nevím, jestli jim to zachrání řada Team, pořád ji inovují, ale neměl jsem ty nové kousky v ruce.