Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:28® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
David Havlíček> Smajlík je jen animovaný gif. To bych dokázal. Blil by, až by to teklo z monitoru.

Ta kudla by nejspíš vzala cokoli, ale vůbec tam neměla být. Proto tam asi byla – nikdo by ji tam nehledal, je tam vody po kolena.
A jako zážitek snad dobrý, ale z řiti klika. Málem mě to stálo jednu z posledních Vaškovek. Na to jak byla hubená, tak se prala jako čert. Naštěstí to neměla seklé nejhůř. Ale jeden kontakt se zuby tam asi byl.
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:52® osprey
Scanix> Hlavně v zimě kormoráni…
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:46® osprey
Já už brečet nebudu, máme co máme a mohlo by být hůř. Já mám problém, že mám citové vazby na proudné úseky řeky, které se vyrybnily jako první.
Na svoje oblíbené úseky v nadjezích nedojedu, nemám čas a navíc se teď všude dělají cyklostezky, takže se tam stejně dostane kdekdo.
Mizím. Dělám na dalších dvou oknech a jak pořád kecám, tak mi to neubývá. Měj se.
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:29® osprey
Scanix> Na ty tvoje duháky se chytám od zahájení. Ještě tak rok dva a dorazím…
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:27® osprey
Scanix> A to, že lovíš na vodě, která je neporovnatelně zarybněnější, to je holý fakt. A to, že sis udělal stereotyp, díky němuž lovíš stále stejnou kategorii ryb, to je druhý fakt.
Na druhou stranu taháš toho dost, takže není důvod nic měnit. Velké candáty tam máte. My možná taky – jednoho nebo dva. Ale já už chodím k vodě jen abych tam došel a neshnil doma. Chytat ryby je už jen bonus.
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:22® osprey
Scanix> Neprospívá – jen to vyžene ryby z míst, kam se na ně nechodí a vyhladoví ten zbytek, takže je pak v revíru o to větší kulový. Například v roce 2002 se po povodních nachytalo dravců mraky a rok na to byl problém na nějakého narazit.
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:16® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
RuSaKsRo> O lankách jsou tu kousek zpátky dva sáhodlouhé články. Já jsem pro ocel. Z mnoha dobrých důvodů (viz ty články).
- Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:14® osprey
Scanix> Já tady asi 12 let. Jen přijeď…
- Čtvrtek 28. července 2011 v 11:31® osprey
Sander> Vždyť se budeš krmit tři dny tím samým!

- Čtvrtek 28. července 2011 v 10:38® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.7. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
Včera večer po práci jsem se vydal na chvilku k nejbližší vodě. Vypadalo to tak na hodinku než se slunce uklidí pod obzor, takže jsem vzal prut mikromrdkáč a vydal se na místo, kde jsem nedávno viděl nějakého půlmetrového tlouště nebo bolena (jediná slušnější ryba, o které momentálně vím – je to smutné, ale je to tak).
Cestou jsem potkal hechta, pokec byl milý, ale z hodiny dost ubylo. Chytil jsem jen dva okounky a začínala být tma. Ale byl pěkný večer a mě se od vody nechtělo. Pořád mi ale bralo prd a tma byla pořád větší a větší a tak jsem nakonec nahradil smáčka mrňavou rotačkou Vaškovkou, že zkusím ještě okounka do třetice a pojedu. Asi na třetí hod závar u břehu a kudla. Překvapilo mě, že i bojovná. No a protože Vaškovky dneska nerostou na stromech, tak jsem ji tahal hodně procítěně a nakonec i vytáhl. Rotačku bez protihrotů jsem z ní vyndal snadno, ale nějak se mi nezdála délka, vůbec jsem si netroufal odhadnout kolik má a tak jsem ji změřil (už jsem to dlouho nedělal) a při té příležitost cvaknul fotku (jedinou, takže nestojí za nic, ale tam se nic kloudného nafotit nedalo, takže proč chuděru trápit). Tipoval jsem tu rybu kousek přes pade, 58 cm mě překvapilo. V tom úseku bych takovou vůbec nečekal, už roky tam postávají jen kudly do 45 cm a ještě málokdy.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 28. července 2011 v 10:05® osprey
sethy> Já bych řekl, že valná část těch škod vznikla ve chvíli, kdy se jedním trojhákem chytil v tom bordelu. Jak je to nakrátko, tak to bys tam musel mít komponenty na 150 kg.
- Středa 27. července 2011 ve 23:00® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
revoke> Náš stálý návštěvník Klon mě dnes prosil, jestli bychom se nekoukli na možnost zařadit si článek jako „oblíbený“. Prý to kdysi šlo a teď to nejde.
- Středa 27. července 2011 v 18:22® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Fishing Team Romeo> Ta fousatá ryba s tukovou ploutvičkou prostě je zástupce čeledi sumečkovitých. S parmami nemá mic společného (všimni si, že všechny ty parmy z toho atlasu, co jsi sem dal, mají latinské rodové jméno Barbus – od toho barbo).
Jestli ti u té sumcovité ryby jde o rozeklanou ocasní ploutev, tak tu má právě mnou zmíněný sumeček tečkovaný. Ten byl dovezen i do ČR (soukromé vody).
Lobarro se v Čechách jmenuje mořčák chutný (jestli to zase nezměnili) a jak jméno napovídá, je prostě k sežrání
Já je pozoroval v Chorvatsku – malé do 30 cm v moři, větší
na trhu. - Středa 27. července 2011 v 18:16® osprey
RuSaKsRo> Normálně se smekacím navijákem. Multík je v našich podmínkách „vyšší dívčí“ a používá ho asi procento rybářů.
Já používám oboje a smekací navijáky daleko častěji.
- Úterý 26. července 2011 ve 21:50® osprey
Fishing Team Romeo> Díky moc. Na té první fotce je ale nějaká sumečkovitá ryba. Snad sumeček tečkovaný, nevím.
Na obrázcích z atlasu už jsou parmy. Comizo by měla být ta největší. Je šedavá, u nás se jí tuším říká parma iberská. Může mít dost přes metr. Ve Španělsku je jen někde a není tak snadné ji chytit jako třeba kapra. Četl jsem o ní nějaké články, ale reálně o ní vím málo.
- Úterý 26. července 2011 v 8:43® osprey
Fishing Team Romeo> Co jsou barbos? Parmy? Jaký druh nebo jak to vypadá? Máte tam iberské parmy – myslím, že se jim říká comizo?
- Pondělí 25. července 2011 ve 20:48® osprey
Scanix> To dej. A pojmi to předem jako estetický a konverzační zážitek, ačkoli nějaký úlovek není zcela vyloučen.

- Pondělí 25. července 2011 ve 20:07® osprey
Scanix> No, hlavně se ozvi. Tvých pět dnešních bolenů, to je ta tříletá kvóta
Letos jsem tu viděl lovit už dva
Ale možná jsem málo u vody.
- Pondělí 25. července 2011 ve 12:18® osprey
Scanix> Ozvi se, kdykoli ti libo, počítám s tebou. Voda je to krásná. Ale na tvé jsem svou tříletou kvótu bolenů platnou na mé domácí vodě odchytal za 80 minut, candát se u nás hledá blbě, štiky jsou, ale jak mají přes pade, hned je někdo sejme (a jak jsem nedávno zjistil, tak vlastně ani nemusí mít přes pade), no a sumcové fleky jsou víceméně furt pod tlakem.
Nebrečím, prostě se tak mezi tím motám a občas něco vytáhnu, protože v každé vodě vždycky aspoň něco plave.
- Neděle 24. července 2011 ve 22:42® osprey
Scanix> Tak doraž. Jaký prut si vezmeš, to je jedno. Jestli chceš něco mermomocí chytit, tak ber nějakou tyčku v jednociferné gramáži.