Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 24. července 2011 ve 21:23® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Scanix> Já nemyslím P. Tam je ryb ještě dost. Myslím MP. Fakt si rozšíříš obzory

- Neděle 24. července 2011 ve 21:16® osprey
Scanix> Přijeď k nám, pobavíš se

- Neděle 24. července 2011 v 11:09® osprey
Sander> Vidíš to, tak tam jsem se chytal tak dlouho, až jsem se nakonec dočetl, že už se tam chystat nemusím…
Letos jsem vždycky jen dojel na spodek revíru, oběhl pár fleků s nadějí na něco lepšího a mazal dom.
- Sobota 23. července 2011 ve 23:11® osprey
- Diskuze: Muškaření
Alivio> Brčal poslechl a za tři dny praskl…

- Sobota 23. července 2011 ve 23:09® osprey
Sander> Tak tomu bych se nesmál. Dokud se za tohle nebude kopat do zadku, tak se nikam nehnem.
Ale je mi jasné, jaká je realita doby…
- Sobota 23. července 2011 v 17:47® osprey
RM> Přijde na to, s čím bych odešel. Za trvalé následky to nestojí, držet pár facek nebo skončit ve vodě by nebylo zas tak hrozné.
Už mě tohle sere. Pár konfliktů už jsem měl, většinou jsou pak dotyční hrozné chudinky, kterým ubližuju. Fakt ale je, že do hodně drsných týpků se moc neprdím.

Poslední borec, který si nakýbloval čtyřicítku štiku do sudu od rybiček, se hájil tím, že ji chce jen ukázat synovi, co chytá vedle.
Jenže já ho přitom vyfotil a trval jsem na tom, že ji vrátí do řeky. Jeho se to strašně dotklo, oháněl se lidskými právy a já nevím čím ještě. Nakonec ji pustil.
- Sobota 23. července 2011 v 17:35® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Novačék> Nerozumím. Pokud chceš chytat na nějakém soukromém revíru, asi bys měl hledat konkrétní revír.
- Sobota 23. července 2011 v 17:16® osprey
mvincik> Škoda, že jsem stál na špatné straně řeky. To by byl ceres. Vidím to tak, že bych dostal přes hubu…

- Sobota 23. července 2011 v 17:07® osprey
jiris> Tak jsem tě poslechl. Ale radši jsem měl zůstat doma (viz Z lovu).
- Sobota 23. července 2011 v 17:05® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 23.7. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
Dnes se mi potvrdilo, že kdo dlouho líhá, ho…o mívá. Jel jsem se podívat na štiku kolem 75 cm, se kterou vedu už nějakou dobu malou soukromou válku. Už dvakrát byla na prutě, ale prostě má kliku, pokaždé spadla. Když jsem dorazil, akorát tam rybičkář nahazoval druhý prut. No a do půlhodiny ji měl. Na prostoru 2×5 m to není žádný div.
Jel jsem jinam a zaujalo mě, jak na druhém břehu u chat čistí dva mladíci ryby. Hrozně jsem se divil, že se s tou rybou tak dlouho patlají a pak ji vždycky zahodí do vody. Tak jsem se dostal co nejblíž a napínal oči jak jen to šlo. Poslední dvě ryby jsem viděl snad docela dobře. Podle mě borci filetovali podměrečné kudly a okouny (s jistotou to tvrdit nemůžu) a odpad házeli do řeky. Asi toho nebylo málo. Mravokárci nechť mi prominou, přeplavávat se mi nechtělo, mobil na ryby nevozím a nejbližší most tak 2 km vzdušnou čarou a přes pole k tomu. Být to na mém břehu, asi by se něco stalo.
Jo a jednu kudlu jsem ulovil taky. Nefiletoval jsem ji, vlastně jsem ani nebyl rád, že mi vzala. Takže ani foto není. Dlouho, dlouho mě tam nikdo nedostane, protože bych se jednou nemusel ovládnout…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 22. července 2011 ve 21:15® osprey
jiris> Občas to zkusím. Výsledky neodpovídají námaze a práce se hromadí…
- Pátek 22. července 2011 ve 21:14® osprey
- Diskuze: Feeder
Alivio> To byl jiris a vyrobil tenkrát tuším čtyřdíl. Prutos na onom srazu proslul jako lodivod a zachránce.
- Pátek 22. července 2011 ve 13:32® osprey
Alivio> To byly dost fousatý časy

Od té doby mám lepší historku z podobného soudku. Ale při té jsem mlčel.
- Pátek 22. července 2011 ve 12:41® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
ladamaj> On je rozdíl, kdyby to napsal někdo, kdo má desítky sumců ročně anebo já, kdo sem tam nějakého chytí. Samozřejmě si za tím stojím a blbě to nebude, ale letos mám uvláčené jedno sumčí miminko kolem 40 cm (asi 6 hodin vláčky). Jsou lidi, co už jich mají letos deset přes metr.
- Pátek 22. července 2011 ve 12:31® osprey
peta128> To je normální, mě osmdesátka zabere jednou za dva roky i na fleku, kde jsem přesvědčený, že by být měla… Jsou to jenom ryby.
- Pátek 22. července 2011 ve 12:30® osprey
hecht> Já přijel od vody těsně před tím. Potřeboval jsem nafotit nějaké fotky do Galerie nástrah, tak jsem vzal ty nástrahy a samozřejmě i prut. Přijel jsem k řece – už byla nefotitelná tma, dvacet minut jsem házel a pak mazal domů s tím svinstvem v patách (na kole, samozřejmě).
- Pátek 22. července 2011 ve 12:27® osprey
mannice> Bolen se vytírá už někde v 35 cm. Nemusíte tam mít metrový krávy. A možná stejně máte, ony se moc neukazují.
- Pátek 22. července 2011 ve 12:25® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
slepyc> Normálně jít chytat. Kdybych za každou cenu nechtěl dravce od 70 cm nahoru, tak bych normálně chytal – libovolnou technikou, jen s ohledem na aktuální zákal vody. A existují i stojáky.
Takhle samozřejmě občas vyběhnu k vodě, chytím kulový a vracím se ke klávesnici, ale vídám ryby, které bych chytit dokázal – tlouště, kapříky apod.
- Čtvrtek 21. července 2011 v 18:54® osprey
- Diskuze: Muškaření
stopař> Jo, to je ta barva. Občas je to i tmavší, ale to bude dáno hloubkou. Každopádně je to humus a mám vyzkoušeno, že když to teče takové, ryby hůř nacházejí žrádlo – třeba v čisté vodě najde tloušť třešni rychle, v téhle močůvce ho s ní musíš pomalu trefit do hlavy. Ale berou i v tom. I na přívlač a tím pádem asi i na mouchu.
- Čtvrtek 21. července 2011 v 18:48® osprey
jiris> Tož to já vím, ale je mi to k prdu. Na velké vodě s takovou hloubkou jsem letos snad ještě ani nevláčel. Střídavě není čas, nálada nebo počasí.
Zajímavé je, že když se konečně urvu, je to těsně před tím, než začne lejt. Už jsem takhle zmoknul několikrát. Dřív se mi to nestávalo, ale to jsem ještě žil v kontaktu s realitou. Za compem ho nemám.