Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 12. července 2011 ve 22:49® osprey
osprey

CeP> Existuje nezaplatitelná rybařina a pak ta zaplatitelná. Tam jsem se setkal na soukromácích s cenami, které podle mě odpovídají realitě – i když samozřejmě ne všude.

Úterý 12. července 2011 ve 20:59® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

timbab> Na to není dost lopat, já už rezignoval. Prostě chytám a občas i něco chytím. :-((

Úterý 12. července 2011 ve 20:39® osprey
osprey

timbab> Jo, taky je nemám rád. Ani sebe. Proto to sebemrskačství. 900 vejškovejch metrů za dvě hodiny, hajzlovi redaktorskýmu:-D

Úterý 12. července 2011 ve 20:23® osprey
osprey

romann3> No není. Sám od sebe tam asi moc nebude. Ale mohl by se tam dostat z přehrady za povodní. Takhle se dostali třeba v roce 2002 z Římovské přehrady do Malše.

timbab> Lidi se pokoušejí ze všech sil. Já jsem rád, že jsem teď týden lezl po těch kopcích.

Úterý 12. července 2011 v 19:49® osprey
osprey

romann3> Odpověděl sis sám. Ano, dá se tam něco ulovit. A v tuhle roční dobu se o to pokouší nemálo lidí.

Úterý 12. července 2011 v 19:27® osprey
osprey

chosebaits> V Sudoměři pod jezem – tam jsem ho neviděl, co tam chodím, tj. asi 20 let. Možná nějaký hajzlík… :-))

Úterý 12. července 2011 v 18:36® osprey
osprey

Prutos> Já se vrátil celý rozlámaný a pokouším se chytit pracovní tempo. Nedaří se mi to. Ryby? Tak za dva tři dny.

Úterý 12. července 2011 v 18:30® osprey
osprey

miluju přívlač> Jo, sumci tam jsou. Slyšel jsem, že i celkem dost a někteří i pěkní.

Úterý 12. července 2011 v 18:28® osprey
osprey

Prutos> Ahoj. Rád tě vidím.

Úterý 12. července 2011 v 15:22® osprey
osprey

kerob> Tak momentální rozpoložení s tím má co dělat. Ale tady je to realita – zaplatit co nejmíň a odnést co nejvíc.

Bohužel jsem pozorováním svého okolí dospěl k závěru, že ten nenormální blbec jsem já. Proto jsem ukončil veškeré aktivity ve své MO.

Úterý 12. července 2011 ve 14:43® osprey
osprey

kerob> Momentálně je to tak, že 50 % míst, kam jsem chodil před 15 lety, už nenavštěvuju. Není k tomu sebemenší důvod. Dalších 30 % navštěvuju jen z nostalgie.

Takže Sanderovo rozpoložení plně chápu.

Těch 10 000 je dnes nemyslitelných, podle mě by se měla cena povolenky kalkulovat podle skutečných nákladů – normální management s jasně dokladatelným účetnictvím (bohužel je to u rybařiny prakticky nemožné, jak jsem si v praxi ověřil).

Úterý 12. července 2011 ve 14:06® osprey
osprey

Scanix> A proč by jim to mělo vadit? Děje se jim něco?

Ale musím říct, že třeba tady na jihu se už část věcí pohnula a snad i jinde. Viz třeba Lipno anebo tvůj oblíbený duhákový part.

Úterý 12. července 2011 ve 14:00® osprey
osprey

kerob> Udělat to skokově z tisícovky na deset by nešlo. Ale právě na té bezmezné lidovosti, kdy jsou peníze s bídou na zarybnění, dnes rybařina upadá.

Tvrdím, že cenové relace se v naší zemi dodnes nesrovnaly.

Ostatně reálná cena rybařiny je patrná z ceníků soukromých revírů.

Úterý 12. července 2011 v 11:55® osprey
osprey

Scanix> Určitě na dřevěný wobbler. Ale jak vidíš, moc se s nima na Moravě nepářou… :-))

Odpověděl jsem ti na mail.

Pondělí 11. července 2011 ve 21:41® osprey
osprey

timbab> Je to otázka cti a toho, jestli ještě funguju. Zatím funguju, ale nějak to už není ono. Nejvýš jsem byl na necelých 2300 m. Sníh, kámen, mlha, studené řetězy…

Jsou lidi, které tam podruhé nedostaneš a jiní, co musí aspoň jednou za čas znovu, dokud to dokážou.

Pondělí 11. července 2011 ve 21:10® osprey
osprey

Sander> Ta cesta vede přes peníze, ale bude těžko prosaditelná. Rybařina byla prezentována jako levná lidová zábava pro každého.

Stále víc se ukazuje, že přestože všichni by chtěli, aby rybařina byla levná, bohatá na úlovky a dostupná všude pro všechny, tak v reálu jsou možné nanejvýš dvě z těchto tří věcí.

Tento příspěvek byl editován 11.7.2011 22:10:28 uživatelem osprey.
Pondělí 11. července 2011 ve 21:05® osprey
osprey

jarysek> Je tam, ale je mimo obvyklé pořadí, protože je to revír Rady ČRS a ne Jihočeského územního svazu. Hledej a musíš ho tam najít.

Pondělí 11. července 2011 ve 21:02® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Dráža> To nebude jen specifikum téhle lokality.

Pondělí 11. července 2011 ve 20:49® osprey
osprey

Sander> Jo, tohle je i důvod mých občasných depresí. Proto mě taky nemrzí ten čas strávený lezením po kopcích, kde žádné ryby nejsou. Ale i tam je vidět, jak lidí přibývá, cesty jsou rozbitější a všechno takové „použité“.

Nevím, jestli je z toho cesta ven.

Pondělí 11. července 2011 ve 20:45® osprey
osprey

Zdravím urozenou sešlost.

Vrátil jsem se ze Slovenska, kde jsem se týden zdárně vyhýbal rybařině. Přivezl jsem si mírně zdevastované klouby, uvědomil si, jak dalece zchátralo mé tělo za klávesnicí, viděl věci nevídané (fakt) a strávil den šplháním po skalách ve společnosti Luba Ondrejky (LuboO), jehož péče si obzvlášť vážím a veřejně mu zde děkuji.

Teď se tu zase pokusím fungovat.