Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 2. července 2011 ve 21:30® osprey
osprey

ART> Nejde říct, co je lepší. Jde o to kdy, kde a jak, taky jakou rybu hledáš a navíc pod jezem vláčí kdekdo.

Je to složité téma a každý si to na té své vodě musí osahat sám.

Sobota 2. července 2011 ve 21:20® osprey
osprey

ART> Když budeš vláčet dost vysoko nad jezem, tak už budeš pod dalším jezem:-))

Pokud bys bral prvních 50 m pod a nad jezem, tak pod jezem to bude lepší, tam se ryby v tom proudu hromadí – přinejmenším teď v létě. Na zimu tam zase může být kilák řeky bez ryby, pokud tam není dostatečná hloubka.

A jezoznalectví je taky slušná věda:-)

Sobota 2. července 2011 v 17:26® osprey
osprey

Sander> No nevím. Je to jeho ségra? Tyhle tenistky mají pádnou ruku a nepřišlo mi, že by si někdy stěžoval, jak ho ségra bije:-))

Sobota 2. července 2011 v 16:34® osprey
osprey

kubas> Já ho neviděl, ale psali to na síti. Potěšilo mě to.

Sobota 2. července 2011 v 16:12® osprey
osprey

Nevím, jestli to sem patří, ale máme wimbledonskou vítězku.

Vivat Kvitová! :-))

Sobota 2. července 2011 ve 14:22® osprey
osprey

MP-E65mm> Gratulace. Velká.

Ovšem musím souhlasit s Liborem – ten odpor při zdolávání byl dost symbolický. Chybí výskoky a třepání hlavou. Takhle tě ta krásná dáma zdolává jak násaďáka:-))

Pátek 1. července 2011 v 15:28® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Lovec duchů> Ono je to na dlouhé psaní, ale udělali jsme tady na chytej dvě instruktážní DVD o feederu. Na tom prvním je vysvětleno skoro všechno, co je pro začátky s feederem důležité. Na tom druhém se zase víc chytají ryby.

Pokud jde o to, co koupit, tak nějaký feederový prut kolem 1500 Kč (nebo víc), naviják (nejsou velké nároky, ale úplný šrot to být nemusí). Na jednu cívku vlasec tak 0,16 mm, na druhou 0.20 mm. Nějaký vlasec na návazce, pár háčků a krmítek, kýbl a krmení. Spoustu věcí člověk, pokud už chytal předtím, většinou má. Jediná skutečná specialita je ten prut.

Pátek 1. července 2011 ve 14:37® osprey
osprey

rybol> No, a to ještě nejdou ti dravci.

Pátek 1. července 2011 ve 14:35® osprey
osprey

Lovec duchů> Není zač, projdi si tady feederové články a jestli tě to potěší, za pár týdnů se tady spustí seriál o základech chytání s feederem.

Pátek 1. července 2011 ve 14:21® osprey
osprey

rybol> Já když tam byl poprvé, tak jsem taky týden hledal. Pak mi pomohli hledat kamarádi, ale žádnou díru do světa jsem tam neudělal. Na nejlepších flecích, když to zrovna jde, tak se nemůžeš jít ani vymočit, protože se pak nemáš kam vrátit. Podle toho poznáš ty úplně top místa.

Pátek 1. července 2011 ve 14:17® osprey
osprey

kerob> Asi šlo. Je to záležitost pro Radima.

Pátek 1. července 2011 ve 14:16® osprey
osprey

fishman123> Ve Vodňanech je mimopstruhová Blanice 3. Protéká přímo městem.

Malá regulovaná říčka, sem tam jízek, k tomu pár náhonů, přičemž na některých jsou i menší rozlitiny. Menší kapr a bílá ryba tam jsou. Nějaké zázraky bych nečekal.

Tento příspěvek byl editován 1.7.2011 15:16:49 uživatelem osprey.
Pátek 1. července 2011 ve 14:14® osprey
osprey

rybol> Není to tak jednoduché a dobrá místa se na webu nepropalují. Navíc se nedá říct, že by to poslední dobou nějak oslnivě šlo.

Pátek 1. července 2011 ve 14:12® osprey
osprey

Prichy> Je tam nutnost výměny dílu. Nevím, jak pokročilou tam máte kovovýrobu, ale začnu tím, že se poptám, jestli se ještě nesežene originální. Díky za nabídku, kdyžtak se pak ozvu.

Pátek 1. července 2011 ve 14:10® osprey
osprey

Lovec duchů> Rozdíly jsou dva – detekce záběru chvějivou špičkou a nutnost daleko víc myslet na to, co děláš.

Za odměnu můžeš nachytat o něco víc ryb.

Čtvrtek 30. června 2011 ve 13:00® osprey
osprey

Alivio> Záleží na úhlu pohledu.:-))

Čtvrtek 30. června 2011 ve 12:51® osprey
osprey

Alivio> Tak mě teda Facebook ovlivnit nedokázal. Zaregistroval jsem se kvůli jednomu známému. Zjistil jsem, že nemám čas a náladu tam chodit a tak se tam podívám jednou měsíčně, jestli se snad náhodou něco neděje.

Pro mě to prostě není. Jen další hrbení za klávesnicí.

Čtvrtek 30. června 2011 ve 12:41® osprey
osprey

skwor> Jo, dokonce jsem sem o nich dával článek. Potkal jsem jich u vody už několik, kamarádi i nějakou chytili. Dá se i uvláčet (bylo to na smáka).

Čtvrtek 30. června 2011 ve 12:40® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

mildas> To mě těší – nikoli tvá blbost, ale to, že vysvětlení je tak prosté.

Stejně se jednou někdy někde potkáme a dáme řeč.

Čtvrtek 30. června 2011 ve 12:38® osprey
osprey

kerob> Jo, poptám se.

Máme teď doma dost hektické časy, v nejhorším až se vrátím z dovolené. Naviják není vajíčko, pukavec z něj nebude:-))

Děkuju všem za to, že jsme se tak krásně shodli na příčině problému.:-))