Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 30. června 2011 ve 12:35® osprey
osprey

slepyc> Reakce na příspěvek Z lovu. Snad by i bylo lepší, kdyby to ta želva nerozchodila. Opravdu dovedou škodit. Dokonce dokážou i ničit hnízda vodních ptáků (viděl jsem fotoreportáž z našeho území).

Nejrozumnější způsob, jak s ní naložit, je odnést někomu, kdo ji bude chovat doma. Ale zájem o ně moc není.

Středa 29. června 2011 ve 21:56® osprey
osprey

David Havlíček> Užij si to, náčelníku.

Středa 29. června 2011 ve 21:07® osprey
osprey

Sander> Ještě nechám vyjádřit Příchyho s kerobem. Pak to buď vykuchám a pokusím se nechat vyrobit náhradu anebo to pošlu Kanclerovi do Brna.

Beru to i trochu jako oživení téhle rubriky.

Sám si to ale rozhodně udělat nedokážu, takže cizí pomoc vyhledat musím. Možná využiju i tvou nabídku. Páč to ale není jediné Aero, co mám a k vodě chodím jako když nechodím, tak to ještě chvíli vydrží.

Rozhodně ale díky za nabídku. Třeba na ni dojde.

Středa 29. června 2011 ve 21:02® osprey
osprey

Tý vole… Celá hrobařská četa.

Jestli vono to není tím, že tam je prasklý jezdec, který spojuje osu s pohonem zdvihu cívky (kovová obdélníková věc uprostřed detailního obrázku). Jasně to tam vidím. :-D

Středa 29. června 2011 ve 20:58® osprey
osprey

Sander> No, v tom píseckém mají i akvárka. Třeba mě nechají nahodit…

Nebo ho aspoň nakrmit:-))

Středa 29. června 2011 ve 20:56® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Libor> To nejde. Sežraly by se navzájem.

Navíc fotka se dělá prázdnou krabicí od bot. To bych musel nějakou vyprázdnit a to už bys chtěl ode mě moc.

Mimochodem, nedávno jsem u nás viděl silný večerní sběr. Jeden tloušť udělal kolečko ve 21:30 a druhý ve 21:55. Nečekal jsem, že jich tu zbylo tolik:-))

Středa 29. června 2011 ve 20:52® osprey
osprey

Sander> Tak ty nejsi ani lékař ani patolog. Ty jsi hrobník:-D

Středa 29. června 2011 ve 20:30® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 29.6. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Po celkem slušném absťáku jsem si dal dnes budík na 4:00. Po zvonění jsem se asi 20 minut reinkarnoval a nakonec se probral ve vlastním těle, které se mi podařilo postavit na nohy a dopravit k vodě.

Něco jsem i chytil, tehhle chudák zhltnul něco, co nebylo pro něj.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img43618.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 29. června 2011 ve 20:27® osprey
    osprey

jižan> Ať se daří. Já se k tobě prokoušu. Teď si nadělávám dovolenou s rodinou. Děti už mi odrůstají (starší syn nedávno odmaturoval), možná je to jedna z posledních šancí vyjet pohromadě.

Candáti snad budou i za deset let.

Středa 29. června 2011 ve 20:24® osprey
    osprey

Pro Příchyho a keroba, kteří se mi snažili pomoci sem dávám fotky svého „nemocného“ Aera.

Příznaky choroby – kličkou se dá stěží otáčet, navíc se ten odpor uvnitř všelijak mění

Moje diagnóza – prasklý jezdec, který spojuje osu s pohonem zdvihu cívky (kovová obdélníková věc uprostřed detailního obrázku).

Samozřejmě uvítám, když se do vědecké disputace pustí i další přítomní lékaři a patologové.:-))

foto/diskuze/privlac/2011/th-img43616.jpgfoto/diskuze/privlac/2011/th-img43617.jpg
    Středa 29. června 2011 ve 20:19® osprey
    osprey

jiret> Občas se dá z angličáku část zátěže i sundat a jinak samozřejmě dáš tolik broků, aby to fungovalo. Důležité jsou i vzdálenosti – čím jsou ty broky níž, tím sestava rychleji klesá ke dnu.

Středa 29. června 2011 ve 20:15® osprey
    osprey

Libor> Mám vyfotit svoji krabici od bot? :-D

Středa 29. června 2011 ve 13:21® osprey
    osprey

jižan> Koleduješ si:-))

Pozdravuj je ode mě a řekni jim, že zatím mi to nevychází.

Středa 29. června 2011 ve 13:05® osprey
    osprey

sonic> No, počasí jim nenahrává, ale den po zahájení jsem dva takový nedomrlce potrápil. Na víc nebyl čas. Pokud nejdou, je to dobře – protože rostou. A až půjdou, budou větší:-))

Středa 29. června 2011 ve 13:03® osprey
    osprey

jiret> Většinou se chytá s jedním brokem na dně, takže si vyvážíš splávek tak, aby byly všechny broky ve vodě a pak budeš přidávat hloubku, dokud ti nepatné vynoření splávku nebude signalizovat, že poslední brok už je na dně.

Středa 29. června 2011 ve 12:59® osprey
    osprey

kerob> A na zimu prodáš kravku a na jaře už nezaseješ:-))

Za co jsi měnil až jsi vyměnil?

Úterý 28. června 2011 ve 20:15® osprey
    osprey

brčal> To tady radši ani neukazuj a nepiš, že potočáci přes 50 cm ještě někde žijou. Bez legrace.

U nás je nebo spíš bylo dost vysazených duháků. Letos se fakt vysazovaly velké ryby, i já se přes 50 cm dostal. Ale potočáka 40+ jsem neviděl ani nepamatuju.

A potočákům do 20 cm se vyhýbám jak jen to jde (ne, že by to vždycky šlo). Ryba má dostat šanci vyrůst.

Úterý 28. června 2011 ve 20:11® osprey
    osprey

Dejwík2504> Jeden plave a druhý plavčí. Jinak viz příspěvky kolegů.

Svět je velkej a prodávat je třeba všude.

Len v našom malom štáte je treba sa naučiť volajakú cudzú reč:-))

Tento příspěvek byl editován 28.6.2011 21:11:47 uživatelem osprey.
    Úterý 28. června 2011 v 17:54® osprey
    osprey

stopař> Já to někdy taky dokážu. Ale u mě je to o tom, že já si jdu párkrát za rok zamuškařit, takže spotřeba je minimální. Ročně uvážu asi 10 much velmi univerzálního vzhledu a k vodě s nimi jdu, když vím, že by to mělo jít.

A výsledky? Zaházím si a nějaké ryby chytím. To mi stačí. Věnovat se muškařině naplno, na to nemám čas, peníze a ani nevím, jestli bych chtěl.

Taky mi vadí, že na pstruhovce chytám na mouchu malé pstroužky, které u vláčky téměř eliminuju. Takže jen suchá na lipany. Kdysi jsem sušil i tlouště, ale dnes to nestojí za to. No a pak ten strímr na kudly – je to proti vláčce zajímavá změna.

Úterý 28. června 2011 v 17:40® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

timbab> A vyvalí se oblaka kalu a bubliny bahenního plynu – jinými slovy, bude tu špína a smrad:-))