Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 28. června 2011 v 17:38® osprey
- Diskuze: Muškaření
stopař> Co chceš od člověka, který skladuje materiál léta a ročně uváže přesně tolik much, aby mohl vůbec k vodě? Letos jsem přihodil další várku králičí srsti a peří z bažanta a špačka. Ale nenavázal jsem nic.
Mám dva strímry na štiky, to mi až do září bude stačit – pokud je teda neurvu během té jedné až dvou vycházek, co s nimi do té doby podniknu. Pár suchých jepiček na lipany taky mám, takže potřeba vázat letos možná ani nevyvstane.
Já vím, jsem exot. Ale muškařinu si nekomplikuju, na to mám jiné techniky lovu.
- Úterý 28. června 2011 v 17:23® osprey
Libor> Mě krabice od bot a i tak ztrácím kontrolu nad jejím obsahem

- Úterý 28. června 2011 v 17:22® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> To je dobře. Já v poloviční, cítím se být vysílen

- Úterý 28. června 2011 v 17:21® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mannice> Neřeš to. Málem jste chytili velkého bolena. Ten zážitek ti nikdo nevezme.
Jestli měl nebo neměl metr, to můžeš posoudit ty a ten kolega, co tam byl.
Nejdelší bolen, o kterém jsem slyšel, že byl u nás uloven po roce 2000 měl dost přes metr, takže není důvod, proč by to nebylo možné.
Ostatně mnohdy je lepší svoje top úlovky neprezentovat. Mě to nikdy moc štěstí nepřineslo.
- Úterý 28. června 2011 ve 14:57® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Sander> Přičemž orientace jeho zploštění je jednoznačným důkazem toho, že tlak v hloubce působí na ponořený objekt ze všech stran. U cejna ovšem hlavně z levé a pravé. Jde o takzvaný „abramis paradox“ popsaný již v 19. století německým fyzikem Maxem Planckem.
- Úterý 28. června 2011 ve 13:59® osprey
Erik> Umělé vláčecí nástrahy, v samém závěru sezóny občas vláčenou mrtvou rybu.
Jestli čekáš lepší odpověď, nedostaneš ji. Používájí se takové nástrahy, jaké vyžaduje situace a jaké umí rybář ovládat. Proto toho má člověk tolik.
Galerie vláčecích nástrah (druhá položka v menu Encyklopedie na hlavní liště) obsahuje hafo štikových nástrah.
Samozřejmě, je umění vybrat vždy to správné, ale to neumí nikdo.
- Pondělí 27. června 2011 ve 14:21® osprey
- Diskuze: Sumcařina
poradte> V první řadě si vyzkoušej, co ta šňůra reálně unese. Zkus na ní zvednout kýbl vody a zacukat (namotej si ji na klacek). Možná budeš překvapen.
- Pondělí 27. června 2011 ve 13:41® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Hamr> Znám tu vodu. Malá, kouzelná, ale ztracená v kopřivách a dnes už téměř bez atraktivní obsádky.
Je to taková ta voda pro tuláky, co nemusejí nic donést.
Jinak do slova a do písmene potvrzuju Jižanova slova. Ten porybný existuje a ten Zevlův rybník je celkem pěkná voda s takovou běžnou obsádkou. Kapra si tam vysedíš, možná i štičku vyvláčíš a plotice na brko zachytáš.
- Pondělí 27. června 2011 ve 13:36® osprey
lejboj> Tak to má být. Jen aby to vydrželo co nejdýl. Sem tam něco většího navrch a je vystaráno.
- Pondělí 27. června 2011 ve 13:35® osprey
ladamaj> Já si s tím hlavu nelámu. Beru věci jak jdou za sebou. Nemůžu dělat víc než stíhám a nemůžu to od sebe chtít sám ani to ode mě nemůže chtít nikdo jiný.
Už jsem si letos na šupinu sáhnul a nemyslím, že to bylo naposledy.

- Neděle 26. června 2011 v 18:46® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Vašek 001> Hodně přečíst si můžeš klidně tady na chytej. Máme tu asi tisíc článků a hromadu dalších věcí.
Pak je tu otázka co chceš chytat za ryby a na jaké vodě. Jestli nejseš v tomhle rozhodnutý, kup si nějaký delší lehčí prut a chytej na menších vodách se splávkem. Je to krásné, uklidňující a poměrně úspěšné chytání, zvlášť když se naučíš trochu si zakrmit.
- Neděle 26. června 2011 v 18:12® osprey
hecht> S tím se nic dělat nedá – osobka

- Neděle 26. června 2011 v 17:55® osprey
- Diskuze: Slovensko
ollo> Já bych rád. Dlužím návštěvu už několika kamarádům, ale nějak to nejde.
Snad někdy v lepších časech.
- Neděle 26. června 2011 v 17:52® osprey
ladamaj> Ani nemám chuť to dohánět. Někdy se vyhrabu, ale doby, kdy jsem koukal, kolik toho mám nachytáno, jsou pryč.
Momentálně prostě nechytám.
- Neděle 26. června 2011 v 17:08® osprey
Já dal dneska zero s přehledem. Dával jsem do kupy fotky a ani jsem neopustil barák…
- Sobota 25. června 2011 ve 14:56® osprey
Prutos> Když máš půl hodiny na to, abys chytl například cokoli, je i 00 dobrá…

- Sobota 25. června 2011 ve 14:54® osprey
Díky všem za nabídky. Sice jsem to včera zase sešrouboval (abych něco neztratil), ale můžu to ještě rozebrat a nafotit.
- Pátek 24. června 2011 ve 22:16® osprey
Tak mě opustilo moje první Shimano. Nečekaně, při kratičké vycházce kdy jsem jel s rodinou nakoupit do supermarketu a vodil třpytku vel. 00.
Praskl jeden banální díl uvnitř. Převody vypadají netknuté. Jestli už ten díl neseženu, tak to bude jako vyhodit starčí Mercedes, protože nejsou svíčky do motoru

- Pátek 24. června 2011 v 15:05® osprey
džigit> Myslím, že tohle je batolec červený – je menší a víc do zrzava. Jsou u nás jen tyhle dva druhy – červený a duhový. Pálím to od oka, pro sichr doporučuju zagooglovat.
- Pátek 24. června 2011 ve 13:34® osprey
RM> Jasnačka, nemá cenu to dál řešit.