Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 24. června 2011 ve 13:10® osprey
osprey

kety.vydra> Díky, nějak jsem ho tam přehlédl. Je to druh, který žije v méně dotčené krajině kolem vody plus minus nějaký ten kilometr kolem (housenka žere listy vrby). Má rád páchnoucí věci. Taková noha čerstvě vytažená z pohorky s ním někdy udělá divy:-))

Pátek 24. června 2011 ve 13:04® osprey
osprey

kety.vydra> A kde máš toho batolce, taky bych se kouk.

A pokud tě focení motýlů baví, dej si jako další metu bělopáska topolového. To je tak od dva levly výš. Pokud neznáš, nagoogluj.

Pátek 24. června 2011 ve 12:57® osprey
osprey

Prutos> Je otázka, jetli ta Štika chybí jen v jeho výřadu nebo i v té vodě.

Pátek 24. června 2011 ve 12:55® osprey
osprey

RM> Jenže z pohledu předpisů je ta štika prostě škodná. Takže její puštění je taková malá revolta proti systému. Na vodě plné Po, Li bych ji sejmul s potěšením. Ale jsou jiné vody, kde bych pak ani nevěděl proč tam chodit. Ani tam štiky nepouštím – padají mi při focení, kurvy.

A duhák plošně sypaný kam se podíváš, často i v množstvích nad úživnými možnostmi toku, to prostě je oběť. Jestliže je v tůni po vysazení několik desítek duháků, tak jejich výrazná decimace je v podstatě přírodně ochranářský akt.

Rád pustím duháky, co se v řece aklimatizovali, mají dorostlé ploutve a jsou v kondici.

U těch vysazených si s tím hlavu nelámu. Když mám chuť, beru je a nestydím se za to.

Tento příspěvek byl editován 24.6.2011 13:56:31 uživatelem osprey.
Pátek 24. června 2011 ve 12:49® osprey
osprey

kety.vydra> Batolec je krásný motýl. V tom krátkém čase, kdy jsem motýly sbíral, to byl pro mě vysněný cíl. Nakonec jsem ho chytil.

Pak jsem ale přesedlal na ryby. Přišlo mi to smysluplnější a taky větší adrenalin.

Pátek 24. června 2011 ve 12:48® osprey
osprey

Scanix> Jo, takhle nějak to je. Celkem oprávněně jsi sejmul tu 108, ale udělat to na Flipovišči, vyslechl by sis toho dost. Myslím, že bys Lojzovi s tím jeho pstruhem ještě záviděl:-))

Rozum, rozum, rozum. Potřebujeme ryby ve vodě. Žrát je možno, pokud tam něco zbyde, aby bylo proč tam chodit dál a upravovat obsádku je třeba tak, aby byla vzhledem k charakteru vody optimální.

Pátek 24. června 2011 v 11:38® osprey
osprey

aurumau> Bývalo to od 16.3. do 15.6., ale už to neplatí a řeší se to hájením vybraných druhů ryb. Kromě některých úseků (najdeš v popisu revíru) je povolen lov celoročně.

Trvá to už několik let a v mém okolí to vnímám negativně – projevilo se to poklesem početnosti obsádky.

Pátek 24. června 2011 v 11:34® osprey
osprey

RM> Taky se za to neomlouvej. A konec konců, tak sis nechal štiku. Mě třeba vadí lidi, co si jich odnesou pět za týden.

A pro všechny – neberte kritiku smrtelně vážně a nevztahujte ji bezmezně na sebe. Občas člověk udělá i věci, za které sám kritizuje druhé a jen on sám ví, že to třeba v danou chvíli ani nešlo jinak. Když tady někdo napíše, že se mu něco nelíbí, tak to prostě napsal. Dnes když někomu řeknou, že udělal něco špatně, bere to pomalu jako útok na svou osobu.

Já dělám spoustu věcí špatně a pokud můžu, snažím se je příště dělat líp. Kritiku si přeberu, snažím se zjistit, kdy je oprávněná, ale rozhodně se z toho nevěším.

Píšu to proto, že občas mají někteří i sklony opouštět tento server, když se tu dostanou do nějakého konfliktu. Držte se, lidi, nad věcí, jsou to jen plky na síti.:-))

Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:00® osprey
osprey

David Havlíček> Vždyť si oponuj. O tom tyhle diskuze jsou.

Je jasný, že vzít kámoše, zavézt čtyři bóje a strávit tam noc bude asi nejefektivnější způsob, jak velkého sumce dostat.

S velkou štikou je to na většině lokalit taky tak. Ale chytit ji na rybu by mě netěšilo. U sumce ambice nemám. Myslím, že už mám splněno.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:44® osprey
osprey

sonic> To těžko. Dnes jsem tady moc kecal a dělal ilustrace, které mi sežraly několik hodin. De facto mám velmi chabé pracovní výsledky. Čeká mě zase práce.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:42® osprey
osprey

David Havlíček> Neusmrcuju, sbírám si je na výlovech už mrtvé. Ještě mám v mrazáku od loňska, protože jsem s nimi skoro nechytal.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:40® osprey
osprey

David Havlíček> Nevím, já jsem sumcař na baterky. Letos to vidím tak na tři čtyři vycházky. Nedokážu srovnat úspěšnost jednotlivých technik.

Tento příspěvek byl editován 23.6.2011 22:41:20 uživatelem osprey.
Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:32® osprey
osprey

hecht> Nebrečím, vždyť píšu o tom, že malé nasazení (nikoli nasazování) přináší chabé výsledky.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:06® osprey
osprey

mvincik> Na tom nic není, lehce zatáhneš a velká tam leží jak špalek. Vláčívám mrtvoly a tam si ji „potěžkáš“ jak nic.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:05® osprey
osprey

David Havlíček> Nemám. Ale prostě nemám sklony napichovat jednu rybu, aby ji sežrala jiná. Navíc to většinou skončí tak, že jsi ji napíchnul zbytečně.

A boiliesmeni chytají sumce docela často.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 21:01® osprey
osprey

sonic> Tak to je OK. O víkendech nikam nejezdím, to bývá všude moc lidí.

Jedna z mála výhod mojí práce.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:59® osprey
osprey

mvincik> A když vidíš, ža se ti s tím pere nějaká kudla, můžeš jí to i sebrat.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:53® osprey
osprey

sonic> V jakém termínu, abych se tam náhodou nevyloup? Už se tam dva měsíce chystám (feeder, moucha, vláčka a furt se k tomu nemůžu dokopat).

Takže to budou nakonec asi až dírky:-)

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:52® osprey
osprey

David Havlíček> Nechal bych těch 20 cm. S tím můžeš chytat všude. I šedesátka kudla ji bez problémů dá.

Zatím naše společnost na ten zákaz zralá není. Ale jednou bych ji klidně zatrh. Kdo nechce vláčet, naučí se na mrtvou. Snad jen u těch sumců by to bylo horší, ale ono by se něco vymyslelo. V nejhorším by se to odchytalo na pelety.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:34® osprey
osprey

1Mara> No jde o to, že ta nastražená rybka má něco roztrženýho určitě, ten dravec jen když ho chytíš a ještě ne pokaždé.

Já vždycky říkám, že ryby má chytat rybář a ne aby to ta napíchnutá čudla s nasazením života oddřela za něj:-)