Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 22. června 2011 ve 12:12® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
inspo> Problém jsou možnosti – lidské i materiální zdroje. Když já kecám tady, nepíšu, když píšu, nefotím, když sedím u počítače, nemám materiál od vody.
Takže člověk dělá tak nějak všechno a co stihne, to stihne. Platí to i pro Davida a další členy týmu.
A mě osobně kritika nevadí. Dokonce jsem nechvalně proslulý i tím, že občas kritizju sám sebe

- Středa 22. června 2011 ve 12:01® osprey
skwor> Kdybys nám s tím chtěl pomoct, napiš mi osobku. To platí i pro jiné dobré vláčkaře.
Jde o to, že počet nástrah, s nimiž něco odchytám sám osobně, je omezený.
Chybu opravím.
- Středa 22. června 2011 v 11:59® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: teď nedávno | Způsob lovu: Muškaření
Přívlač u nás nějak stagnuje, tak jsem v koutě sáhnul o prut vedle…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 22. června 2011 v 11:54® osprey
XAXAP> Žel bohu je to z větší části moje práce a neměl jsem ten wob ještě v ruce.
Cokoli, co tam je jsou praktické zkušenosti nějaké osoby. No a ty se blbě shánějí. I v případě, že člověk nástrahu koupí, což jsem u některých udělal, tak to chce ji aspoň pár dní tahat.
Ale budeme přidávat – v tom tempu, jak se to bude stíhat.
- Úterý 21. června 2011 v 19:37® osprey
- Diskuze: Kaprařina
pomisa> Okuma Longbow jsou všeobecně chválené stroje za poměrně málo peněz. Ostatní neznám.
- Úterý 21. června 2011 v 18:25® osprey
Kazan> Jo, francouzská kniha, mám ji asi taky.
Ale teď jsem nedávno viděl video, kde jakýsi věhlasný aglický rybář loví lipany na plavačku, tuším, že na kostňáky.
- Úterý 21. června 2011 v 17:52® osprey
Kazan> Koupil bys víc jednodenních.
Ale máš pravdu, že systém povolenek s územní platností má svůj půvab. Stovky kilometrů řek a tisíce hektarů vodních ploch, kde na pouhou krajsou povolenku stojící něco přes tisícovku může člověk chytat, je fajn.
A pak přijdeš den po zahájení pod jez a už tam nejsou ani tloušti a okouni. A to si nemyslím, že by je někdo vychytal. Oni prostě nejsou.
Ale prý se na ten revír dalo na jaře dvě a půl tuny kapra…
- Úterý 21. června 2011 v 17:27® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
MarSs> Většinou čisté olovo. Zajímavé jsou jen takové kombinace jako rudá hlava, bílé tělo.
- Úterý 21. června 2011 v 16:57® osprey
Robur> Do prčic – vždyť to udělali. Máš tady málo soukromáků? Jsou v nic ryby k sežrání i trofejáci, jsou rybníky, odkud si odneseš tašku ryb na jídlo i takové, kde si chytíš „dvacítku kapra nebo metrovou štiku“.
Hromady lidí má svůj rybník. A chytá si na něm samo nebo ho provozuje jako komerční vodu. A přesně je tam vidět, jakou cenu ta ryba má.
- Úterý 21. června 2011 v 16:43® osprey
XAXAP> Já tě nechci mazat. Naopak se tady s tebou klidně budu dohadovat.
Pokud jsem si všiml, reagovali jste oba jen na lidi, co se pohybovali v diskuzi kolem toho pstruha. Bylo logické, že kdokoli se do ní zapojí, zapojí se i do diskuze s vámi. A je tady i dost jiných diskuzí.
Já s tebou nemám problém. Dokážu unést to, že jsi jiný než já a pravděpodobně komunikačně o hodně obratnější. Pokud mě argumentačně udoláš nebo znechutíš, tak to prostě vypnu a půjdu si dát něco k jídlu.
Připadalo by mi ale ubohé tvoje příspěvky odstraňovat.
Tento příspěvek byl editován 21.6.2011 18:16:07 administrátorem HaD. - Úterý 21. června 2011 v 16:30® osprey
Libor> Moc kamení? Souboj na pruty s kolegou? Konečně jsi zapřáhl pořádnou rybu?
- Úterý 21. června 2011 v 16:29® osprey
XAXAP> Asi se ti budu muset chvíli věnovat, zdejší komunita je zaskočena osobou, která sice trošku bezohledně
, ale v souladu s právem šíří svůj názor.Pokud jde o tu budoucnost české rybařiny, pokoušel jsem se kdysi a docela dost současný systém podporovat. Po deseti letech takového počínání jsem dospěl k názorut, že to postrádá smysl.
Jediné, o co bych dolnil tvoje vize, je nutnost zachování původního složení obsádky jednotlivých toků. Jinak by v duchu tržního hospodářství mohl získat tu Ohři do pronájmu podnikatelský subjekt, který by tam třeba nabízel úžasný lov jeseterů.
- Úterý 21. června 2011 v 16:19® osprey
Tak jsem dopsal, co jsem dopsat chtěl a koukám, jak to tu frčí.
Vypadá to, že jsme tu měli trochu skleníkové podmínky a odvykli tvrdým debatám.
Volalo se tu po zásahu admina, ale z toho, co tu je bych já nemazal nic.
- Pondělí 20. června 2011 v 16:17® osprey
- Diskuze: Feeder
džigit> Je to tak trochu humpolácký prut spíš jen na ty proudné vody. Není příliš rychlý a dost mu chybí citlivější špice. Asi bych dal přednost třeba Amnesii. Daiwa feedery umí, ale ty opravdu dobré stojí ranec.
První, který má něco do sebe a dokáže nadchnout, je ta SR3.
- Pondělí 20. června 2011 v 15:54® osprey
Sander> Šikovnej. Byla tam ještě?

A který auto – světlý nebo tmavý?
- Pondělí 20. června 2011 v 15:50® osprey
kerob> Protože tam na ty potočáky chodil s partou podobných a za chvíli nebude mít kam.
To je jako ten chlápek co za mnou běžel, aby mi ukázal dvě zkrvavené štiky z mého fleku. On měl radost, chtěl se o ni podělit a já na něj byl jako na psa. On nic špatného neudělal, taky nechápal, proč jsem ho poslal kamsi.
- Pondělí 20. června 2011 v 15:45® osprey
džigit> Měl jsi tu Daiwu v ruce?
- Pondělí 20. června 2011 ve 14:59® osprey
LojzaRybka> Vzal jsi holt špatnou rybu…
Muškařům vadí, že přicházejí o trofejní ryby, za kterými jezdí až zdaleka, mě třeba točí, když se někdo naprdí na místo, kde u nás zimuje bílá ryba a začne to pytlovat tam. Jinému by vadilo kdybys prohnal kouřem devadesátku kapra.
Určitě to četly i stovky lidí, kteří by toho pstruha rádi sežrali sami, ale ti nic nenapsali.
Fór je v jednom – můžeš napytlovat co chceš. Ale jak to vede ke stavu, kdy přestává být důvod se k té vodě vracet, tak to je špatný.
Když se u nás před pár lety dala pod každým jezem chytit na zahájení štika 80 – 100 cm, tak jsem se tam hrnul, abych „byl ve hře“. Dneska je mi celý zahájení u řitě, protože tahat se tam s tlupou maníků o dvě šedesátky nebudu.
Podobné je to s těmi pstruhy – pokud tam nebudou, ztratí spousta lidí chuť a motivaci tam jezdit. A když ještě vidí toho, kdo je chytil na červa a vzal…
Tento příspěvek byl editován 20.6.2011 16:00:33 uživatelem osprey. - Pondělí 20. června 2011 ve 14:40® osprey
Butchi> Jo, vybral sis dobrou sortu. Ale tam už bys měl volit sám.
U každého z těch prutů najdeš spokojené majitele, ale asi málokdo by je dokázala objektivně srovnat. Já to nedokážu, některé jsem ani neměl v ruce.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:19® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Fryw> V pohodě, jen komentuju tvůj komentář

Ono je to jedno, s dobrým odladěním předšpičkového policajtíka se feederu hodně přiblížíš.