Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:16® osprey
- Diskuze: Feeder
Butchi> Vrhačka je prázdné číslo. Ale Sema Amnesie ve 390 cm na to má.
Pěkný je třeba Sportex, Greys,…
Ale ono jde o to, co člověku sedí. Klidně bych to odchytal i s nějakým Mikadem, když by mi padlo do ruky.
- Pondělí 20. června 2011 v 11:14® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mannice> Jenže podívej se – dnešní stav dospěl k tomu, že lidi koukají jestli se jim povolenka rentuje a vůbec nezbývá na skutečně kvalitní hospodaření na revírech – analýza obsádky, efektivní ostraha, právní spory s firmami, které ti kurví revír, lobování za změny zákonů…
Podívej, co tě stojí blbé hoblování kopce někde na horách – a nic si odtud neodneseš. A dneska pořád ještě máš mraky lidí, co by chtěli mít za tisíc korun na konci roku v papírech 60 kaprů, 40 candátů a něco navrch.
- Pondělí 20. června 2011 v 10:31® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Mikyška> Souhlas. Tady na jihu jsou kormoráni největší hrobaři řek. I největší masaři prděli na proudy, kde převládala bílá ryba. Dnes jsou tyhle části řeky vyrubané úplně nejvíc.
- Pondělí 20. června 2011 v 10:29® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Fryw> Neboj, je to podobné. Jde o to jak moc, ale třeba u těch parem v proudu je to skoro stejné i s jinými pruty. Já třeba v jednom místě rád feedruju s pětimetrovou boloňkou. Dokážu s ní dostat vlasec vysoko nad proud.
- Pondělí 20. června 2011 v 10:27® osprey
- Diskuze: Kaprařina
kelis5> Na dlouhodobější zakrmení je lepší boilies a o příchuti rozhodují ryby. Málokdo zakrmuje jen jedním druhem boilies – obvykle se to dělá, když už dotyčný ví, že to tam funguje.
Já na boilies chytám zcela okrajově – nebaví mě u toho sedět a čekat jestli něco bude. V důchodu to doženu.
- Pondělí 20. června 2011 v 10:23® osprey
- Diskuze: Feeder
Butchi> Jestli je Daiwa SR3 ve 13 stopách podobná te ve 12, pak je to relativně jemný prut s dlouhou zdolávací akcí. Na Vltavu a Labe s cílem lovit kapry a parmy bych ho asi nebral. Ale jak píšu – měl jsem v ruce jinou verzi.
Co Sema Amnesie – oblíbená to hůlka polabských a povltavských lovců?
- Pondělí 20. června 2011 v 10:13® osprey
XAXAP> Část toho, co děláte je mi sympatická, některé věci nikoli – můžeme to zdůvodnit například mým vesnickým buranismem (navzdory němu je mi ale ta vaše grupa přitažlivější než má vlastní MO).
Ale jak chceš v praxi dostát myšlence že „rybaření bude jen pro ty, co si to zaslouží“? Rybaření na klubové bázi? Nebo bude míra zásluh vyjádřena cenou povolenky?
Ber to jako čistý dotaz.
- Neděle 19. června 2011 ve 23:25® osprey
kelis5> To přijde na to… Každá ta věc má například jinou dobu rozpadu. Taky sortiment příchutí je jiný – třeba ovocných pelet asi moc neseženeš.
- Neděle 19. června 2011 ve 23:23® osprey
hering> Jo, faktorů je spousta. Ale to by bylo na dlouhý povídání…
- Neděle 19. června 2011 ve 22:42® osprey
1Mara> Já ti vysvětluju, proč kluci muškařský tak startujou.
Mě už to začíná být jedno, já svět nespasím.
- Neděle 19. června 2011 ve 22:32® osprey
1Mara> Ono je to těžký. Tady jde o to, že tyhle ryby jsou něco jako rodinné stříbro. Když tam jsou, je důvod k té vodě chodit. Když nejsou, stojí to za zdrávas královno.
Moje rodinné stříbro je v prdeli. Štiky sežral kdo moh, parmy a tlouště kormoráni a tak teď chodím kolem řeky, čumím do vody a vzpomínám. Skoro každej, koho u vody potkám, sejmul něco, čeho je věčná škoda. A budu-li upřímný, tak párkrát i já.
Je to blbě nastavený systém. Od samého základu.
- Neděle 19. června 2011 ve 22:14® osprey
prochi> Boilies je tvrdé. Jestli ho navlíkneš za nitku jako rohlíkáč nebo dáš na vlasový přívěs, to záleží na spoustě věcí (velikost koule nebo háčku, aktivita ryb,…). Ale dá se oboje.
- Sobota 18. června 2011 ve 20:04® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Na tom nesejde.

- Sobota 18. června 2011 ve 20:04® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
sonic> Nevzdychej. Bude líp. U mě sezóna obvykle graduje. Na zahájení depka a pochytáno kulový a pak to obvykle dohoním, když už dav rezignuje.
- Sobota 18. června 2011 v 15:36® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Butchi> Musím pochválit tvé krásné Zero. Jaksi tu zapadlo, ale je to škoda.
- Sobota 18. června 2011 v 15:34® osprey
PetrC> Já kolegovi rozumím. Je rád, když to funguje, těší se z toho, jak proniká do nové techniky a tak. Taky jsem kdysi začínal.
Problém je s tím paradoxem, kdy člověk jerkuje a má ve svém okolí problémy najít rybu, která je toho hodna.
- Sobota 18. června 2011 ve 14:43® osprey
- Diskuze: Muškaření
toulovec> To jsme dva. Ty máš aspoň tu postavu

- Sobota 18. června 2011 ve 14:41® osprey
Sander> Je hubená, odřená a slepá jedno oko. Nevypadá dobře. Ještě ji chytí dva tři lidi a bude to mít spočtené.
Ono dost ryb pod jezy nevyjelo. Ale nemám čas někde courat, brodit se trávou a uhánět nějakou kudlu. Ale už je mi to skoro jedno. Jen si tu tak tiše nadávám.

- Sobota 18. června 2011 ve 14:32® osprey
Taková zajímavost.
Pokouším se zpracovat článek s využitím zahraničních materiálů. Neopisuju. Procházím diskuze a čtu názory lidí. Překladač Google je dokonalý. Tipnete si o čem to bude?

„Střela hmotnosti při rychlosti může způsobit vážné poranění očí nebo kdekoliv jinde to udeří.“
„Děláš si srandu? Rád bych slyšel od jednoho člověka, který byl zraněn kulkou hmotnosti. Vážně to, co blbec sedí a tvoří varování, jako je tento?“
- Sobota 18. června 2011 ve 14:29® osprey
Nils Master> Ono to je jasný, že je to rána jako kráva – tam nic nepruží a ani ten silný vlasec toho moc neutlumí.
Já na to u nás už trochu rezignuju. Šedesátka štika je ryba velká pomalu na UL cajk a těch větších je dost málo. Vlastně jen jerkuju pro to, abych si zablbnul s nástrahou.
Snad se v létě podívám na nějakou větší vodu.