Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 5. června 2011 ve 12:58® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

timbab> Já zvažoval hady. Pak jsem vysypal kýbl s rousnicemi a zjistil, že je po nich. A nebylo nic.

Neděle 5. června 2011 ve 12:15® osprey
osprey

billy717> No tak třeba ve 2 m v silném proudu a kalné vodě budeš mít docela problém – to, co tam dostaneš ke dnu, bude těžké a možná moc velké pro toho pstruha.

Budeš muset chodit, hledat chytatelné fleky, zkoušet nástrahy atd.

Zajímavější čas přijde, až se to začne čistit.

Neděle 5. června 2011 v 11:47® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Pukličák> Co Dalešice. Velké, nějaký lepší kapr tam bude, lesy taky a určitě se tam někde zašiješ.

Neděle 5. června 2011 v 11:46® osprey
osprey

jarysek> Snad jo. Ale nejdůležitější jsou stejně věci, které na tom (a skoro na žádném) DVD nenajdeš.

Neděle 5. června 2011 v 11:44® osprey
osprey

billy717> Záleží na spoustě věcí. Smysl to mít může a nástraha musí být taková, abys ji dostal ke dnu a ten pstruh ji tam našel.

Na přesnější odpověď by se muselo řešit jaká je to voda, jak moc zkalená, kolik je tam pstruhů, jak se to bude tahat…

Až budeš chytat deset let, tak přijdeš, koukneš a nejspíš budeš vědět hned, jestli to má smysl.

Neděle 5. června 2011 v 11:41® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

timbab> Ani se neptej. Vycházky ojedinělé, krátké, ryb málo.

Spíš jsou to krátké útěky k vodě.

Neděle 5. června 2011 v 10:55® osprey
osprey

brčal> Jak jsem psal – nelze vodit 2 g hlavu jako 6 g. A vláčkař se většinou zapomíná, dostává to vysoko do sloupce a pak má míň záběrů.

Jinak je samozřejmě jedno, na čem se nástraha tahá, pokud má optimální pohyb a pracovní hloubku.

Neděle 5. června 2011 v 10:06® osprey
osprey

jarysek> Já nevím, jestli je to možný. U nás by to nedávno možný nebylo – nešel proud:-)

Ale takové DVD existuje.

Neděle 5. června 2011 v 10:05® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Já nemyslím, že oni jsou až tak konzervativní – vždyť skoro všechny novinky pocházejí odtud.

A teď se tě zeptám – je předepsaný tvar plavačkových zátěží? A je zakázáno namačkat si kuličku na jedno z olůvek?

Pokud mi dvakrát odpovíš ne, domysli důsledky.

Já odpovědi neznám.

Neděle 5. června 2011 v 10:02® osprey
osprey

Timber Jack> Dobrá koupě ten Zillion. Moc krásná hračka a uživatelsky hodně přívětivá. Navíc se mi zdá, že je výrazně trvanlivější než smekací navijáky – prostě ten pocit nového navijáku tam vydrží dlouho. Měl jsem ho pár měsíců zapůjčený a udělal na mě dojem.

Neděle 5. června 2011 v 10:00® osprey
osprey

brčal> Já bych to asi vláčákem zvládal. Je tam delší vyklesávání a je to náročné na pohyb (nesmíš to uspěchat). Dá se to.

Lovím věci nabité jen na offsetovém háčku, jiná zátěž tam není.

Sobota 4. června 2011 v 19:03® osprey
osprey

cercer> To je jednoduchý – jde o to, kdy se tu motám. Teď jdu večeřet. Ptej se na co chceš, zas ti neodpovím:-D :-D

Sobota 4. června 2011 v 19:02® osprey
osprey

jarysek> Třeba tohle, ale má myslím jen jednu cívku.

Ale podívej se po těch stránkách, jsou tam i se dvěma náhradními. Vychází to všechno z jednoho základu a i ty levnější jsou dost slušné.

http://adler-wft.cz/eshop.php?…

Sobota 4. června 2011 v 18:56® osprey
osprey

jarysek> Začínají se ve větší míře vysazovat. Tak doufejme, že bude líp. Nejhorší je, že parma strašně trpí na kormorána.

Jestli chceš parmu, tak Labe, Morava. Tam je jich relativně dost a velké. Na té Moravě jsem za nimi už i byl. Ale moc štěstí jsem neměl. Když už jsem byl na fleku, kde byly a braly, museli jsme nečekaně odjet, kolega měl průšvih v práci.

Sobota 4. června 2011 v 18:53® osprey
osprey

jarysek> A k čemu? Jakou velikost, typ brzdy, nároky na zatížení apod. si představuješ?

Sobota 4. června 2011 v 18:30® osprey
osprey

regulus> No ono je to hlavně tím, že David teď lítá kolem natáčení, takže není moc šancí, že by se tu rozkecával. Napsal jsem svůj názor, nedělám si nároky na jeho oficiálnost, správnost apod.

Samozřejmě při všem veselí:-D

Tento příspěvek byl editován 4.6.2011 19:31:27 uživatelem osprey.
Sobota 4. června 2011 v 18:27® osprey
osprey

mannice> Upíjel…

Sobota 4. června 2011 v 17:19® osprey
osprey

regulus> Možná je to dané narůstající medializací jeho osoby.

Sobota 4. června 2011 v 17:18® osprey
osprey

rákosník> Tak nějak. Navíc slovo dost je ralativní pojem. Znám místo, kde jich dva lidi vytahali před dvěma lety za jaro asi šedesát. Pustili je. Akorát bych jim vyčetl, že je dřeli na slabém cajku. Loni se jich tam chytilo asi pět…

Zatloukat, zatloukat a zatloukat. Taky by mě zajímalo, kde to místečko je, ale zatloukej i přede mnou.

Když jsem jednou našel zimující hejno a zdolával první, slezli se mi za zády nějací dědci. Sklonil jsem prut, nechal ji spadnout a už jsem tam nešel. Následující roky tam nezimovaly (ostatně předtím asi taky ne).

Sobota 4. června 2011 v 17:15® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Je zajímavé, že to pustili dohromady. Kdysi jsem byl milovníkem hybridních technik, s přibývajícím věkem jsem spíš purista – nechce se mi míchat jedno s druhým. Moucha je moucha, přívlač je přívlač, plavaná je plavaná a feeder je feeder.

A pokud jde o závody, tak víš… :-)