Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 4. června 2011 v 17:12® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Mrakoš> To hraje roli maximálně na malém pstruhovém potoce. Ostatně větší problém je tvoje hlava a ramena než něco, co máš na úrovni pasu.
Mám matné černé navijáky i nablýskané verky svítící na dálku a nikdy jsem nezískal sebemenší dojem, že je v úspěšnosti lovu nějaký rozdíl.
- Pátek 3. června 2011 ve 22:07® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
jarysek> Neporadil. V jižních Čechách to jde s parmami od desíti k pěti. Možná ti někdo napíše o nějakém fleku, kde se parma dá chytit, ale pěkné místečko a ještě s tím, že bys jich tam nachytal povícero… Nevěřím, že by někdo takový poklad vybéknul na veřejné síti.
Moje místa už jsou mrtvá. Uhánět tam nějakou poslední přežívající chuděru, na to nemám chuť.
- Pátek 3. června 2011 ve 22:02® osprey
jarysek> Použitelný. Znám lidi, co s Ticami chytali a nestěžovali si. V mém nejbližším okolí ale nikdo.
- Pátek 3. června 2011 v 11:14® osprey
dodorider> Pokud ti nevydrží Certate, tak už nemáš kam jít. Snad ještě Steez od stejné firmy.
- Pátek 3. června 2011 v 11:10® osprey
dodorider> Certate je dobrý stroj. A navíc trvanlivý.
- Pátek 3. června 2011 v 11:09® osprey
skwor> Speedmaster má očka Fuji Alconite – tytéž, co mají lepší Dragony a spousta jiných prutů. Velmi kvalitní očka, která zvládají neskutečně moc. Pletenka není problém.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:22® osprey
dodorider> S tímhle cajkem bys spoustu fleků vůbec neodchytal a na mnoha jiných bys jen držel prut a čekal co ta ryba udělá.
Loví se s hlavami 20 g, za povodní, v pařezech, skalách apod.
Já třeba můžu říkat, že jsem nikdy neutrhl sumce. Ale radši to moc vykřikovat nebudu, protože hned ten příští mi to může předvést. Spoustě vláčkařů jejich největší candáti spadli. A byly to i ryby přes metr.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:05® osprey
Prutos> Jo – chodil bych na tarpony

Teď jsem viděl fotku – 268 cm/110 kg. To by byla moje životní meta. Umíš si představit ten výskok vedle lodě?

- Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:02® osprey
sonic> Orlík, Slapy, Lipno…
Na Otavě v těch dobrých časech byli taky. Mám 2× 39,5 cm. Vím, to, protože těch 40 cm jsem na řece nikdy nedal. Vždycky chyběl kousíček. Ale v tomhle úseku tak velcí nebývali. Třicítka je zázrak a nepamatuju, že by to bývalo výrazně lepší.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:58® osprey
mannice> To byla štika – zdolal jsem ji na jerkáči až k lodi, zaparkoval vedle levého boku a povolil trochu, aby nezačala mlátit hlavou. A ona jen tak přežvejkla hubou a vyhákla se.
Přišla mi seklá tak, že se mi zdálo nemožné, aby z toho spadla – no a ona se ani moc nesnažila…
Jo a jestli myslíš prut – tak se podívej na DVD Feeder 2. Po záseku jezdila holínka o metr, režisérovi se to líbilo a tak jsme to pro velký úspěch několikrát opakovali. Až to prdlo.
Tento příspěvek byl editován 2.6.2011 23:00:12 uživatelem osprey. - Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:47® osprey
Prutos> Když tam u vás to jsou CANDÁTI. Ono když se pak to hovado začne v proudu mlátit, tak to není jako když vlečeš k hladině nějakou padesátku.
Je smutné, jak pomalu člověk získává zkušenosti s velkými rybami – viz moje spadlá metrovka.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:42® osprey
sonic> Do 25 cm tam jsou, cokoli většího spíš ojediněle. Záleží, co natáhne zdola. Tenhle úsek vybírají v létě lidi a v zimě ptáci.
Mám blbou paměť na lidi a neznám tě. Takže kdybys mě viděl, tak se ke mě hlas. Můj ksicht je provařenej dost

- Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:39® osprey
mannice> Neuděláš, já sice jednou s pletenkou prut přerazil, ale to jsi neviděl, co jsem s ním kvůli kameře dělal.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:27® osprey
sonic> Ale jo, dá se potkat. Ono je tam taky dobrých fleků jen pár a když chceš velkou rybu, tak je to vůbec problém.
Třeba se někdy potkáme

- Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:25® osprey
mannice> Až ti vezme fakt velkej, zjistíš, že pletenka je dvojsečená zbraň. Ale obecně je na candáty lepší kvůli kontaktu s nástrahou.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 20:44® osprey
sonic> Jezu se to asi netklo. Překvapen budeš spíš tím, s kolika lidmi si tam polezeš po hlavě.
- Čtvrtek 2. června 2011 ve 20:43® osprey
PetrC> S čím že si to měl hrát? S céčky nebo s tím bez hacku a carek?

- Čtvrtek 2. června 2011 ve 20:11® osprey
sonic> No, asi tři měsíce už jsem ho neviděl. Na loukách pod ním probíhá revitalizace. Vybagrovali tam kanál, kterým se zprůtoční jedno slepé rameno.
Na jezu samém vyrostla před pár lety elektrárna a zlikvidovala jiné slepé rameno, ale zas tak velká tragédie to není.
- Čtvrtek 2. června 2011 v 18:14® osprey
sonic> No ony se ty zprávy vyrojily a vedení kraje je zase dementovalo (žena dnes hledala).
Taky kdo by se k nějaké lumpárně přiznával…
A být tam musela. Snad si nemysleli, že jim na těch neckách budou jezdit davy? Ten jejich lunapark si podle mě nevydělá ani na provoz, natož aby se z toho, co turisti zaplatí za svezení uhradily náklady na to splavnění.
- Čtvrtek 2. června 2011 v 16:39® osprey
- Diskuze: Kaprařina
ladule> Koukal jsem, ten prut není špatný, ale jestli je manžel kus chlapa a chce házet daleko, asi by bylo lepší najít něco ve 390 cm (13 stop). Tohle je 12 stop, takže 360 cm.