Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 23. května 2011 v 15:28® osprey
osprey

spike> Díky za uvítání. Chtěl jsem tam zůstat, ale nechtěli mě tam.:-))

Pondělí 23. května 2011 v 15:23® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

spike> Já kvůli vám vezl feeder až na Alandy. A pak jsem zjistil, že ze břehu se tam na jaře nesmí chytat a na vodě jsou permanentně 20 cm vlny.

Stěžejní je i fakt, že štika je štika a cejn je cejn…

Takže z toho nakonec nebylo nic.

Pondělí 23. května 2011 v 15:21® osprey
osprey

inspo> Já je nestahoval 6 hodin. Stáhnout fotky není problém a můžeš si u toho třeba i číst.

Ale je potřeba je prohlédnout, vybrat použitelné a nějak to roztřídit. Když fotíš stejný záběr pětkrát, aby to na tuty vyšlo, musíš pak prohlédnout těch pět fotek a vybrat si tu, kterou si nakonec necháš. Není možné mít na disku miliardu fotek a když něco potřebuješ, tak se v tom hrabat.

Mrzí mě, že opravdu top fotku jsem asi zase nedovezl. U některých chybělo jen málo, ale to u té největší ryby, o kterou jsem přišel, taky. Nemá smysl nad tím plakat. Musím se podívat, jak se věci mají a začít kmitat.

Pondělí 23. května 2011 v 15:14® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Koukám, že feedraři jsou u vody…

Pondělí 23. května 2011 v 15:13® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

1Mara> Rybář je nebezpečnej a zlej surovec. Je třeba ho dobře hlídat a dávat pozor, aby neubližoval zvířátkům.

Pondělí 23. května 2011 v 15:11® osprey
osprey

inspo> Díky. Nějakých šest hodin jsem jen stahoval, co jsem nafotil (vybíral, třídil). Článek bude – ostatně co mi zbývá, když se tím živím.

Pokud jde o kvalitu fotek, opět se potvrdilo, že buď se chytá nebo se fotí. Já jsem hlavně chytal a tak mi nezbývá než se sprostě spoléhat na to, že se z té kvantity něco vybere.

Pondělí 23. května 2011 ve 14:57® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: květen 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Vrátil jsem se ze severu a začínám opět fungovat. Ryb bylo tak akorát, velikostně by to nebylo nejhorší a byl bych celkem spokojen, nebýt té největší zubatice, která se mi, do mrtě udolána, vyhákla u lodi přímo před očima.

A chtěl bych poděkovat kamarádům, najmě pak Prutosovi. Bez nich by to nebylo ono.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img42570.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img42571.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img42572.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img42573.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 11. května 2011 ve 21:47® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

macek2> Takhle možná ne:-)

Středa 11. května 2011 ve 21:46® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Zedtu> Pracuj s délkou návazce, vzdáleností nástrahy od háčku, velikostí nástrahy apod. Pro začátek bych návazec o trochu prodloužil.

Pro klasickou kaprařinu je zátěž 30 g příliš lehká. Pokud zrovna nechytáš na feeder, tak 30 g na průběžno je na větší dálku zoufale málo.

Středa 11. května 2011 ve 20:30® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

macek2> S 200 kg pelet záběr uděláš. Přinejmenším kapra. Horší je najít tu správnou míru, abys nepřekrmil. On to místy ani nemá kdo žrát.

Středa 11. května 2011 ve 20:28® osprey
    osprey
    Diskuze: Plavaná

Black11> Matchka i s navijákem a to celé do 2000 Kč?

Ne, že by to nešlo, ale…

Středa 11. května 2011 v 19:42® osprey
    osprey

skwor> Což to je mi jasné. Já ti poreferuju, jak jsme to přežili bez rukavice. Skřelovým hmatem jsem vylovoval jednou asi 4 kg rybu, na nic ostrého jsem si nesáhl (ale slyšel jsem, že je to hned).

Minule jsem na severu neměl problém – svoji jedinou štiku jsem vylovil týlním hmatem a mořáka za ocasní násadec:-)) Zbytek si nepamatuju, ale asi taky do ruky.

Tento příspěvek byl editován 11.5.2011 20:42:53 uživatelem osprey.
    Středa 11. května 2011 v 19:34® osprey
    osprey

skwor> A je to nutné? Naprostou většinu štik člověk sebere rukou, někde od 80 cm výš se to dá podebrat. Je fakt, že vyplétat wobbler z podběráku není psina, ale tolik velkých štik jsem zatím nechytil.

A co vylovovací kleště?

Středa 11. května 2011 v 19:03® osprey
    osprey

Sander> Jo, to je realistický pohled. Realisti já rád.:-))

Středa 11. května 2011 v 18:43® osprey
    osprey

Char> Já pro rybařinu nic nedělám, já se rybařinou pokouším živit:-))

Co bude, to bude. Ryby tam prý nějaké berou, loví se snad i 100+, tak uvidíme. Momentálně připravuju server na to, že tu nějaký čas nebudu.

Středa 11. května 2011 v 17:47® osprey
    osprey

mvincik> Jaké školení – dopředu to hodíš, zpátky cukáš.

Středa 11. května 2011 v 15:23® osprey
    osprey

Noodling> No, tohle je kapr. Délka, zdravé tvary, určitě i bojoval.

Daleko lepší než prostá kila.

Ohledně kaprařiny neříkám, že nikdy, ale zatím neprosto nevím kdy. :-)

Středa 11. května 2011 v 15:20® osprey
    osprey

mvincik> Ty si děláš srandu, ale já na přívlač 0.40 mm navinutou mám. Klidně zdolám sedmdesátku štiku na dvanáctce, ale nemám problém ani s opačným extrémem.

Oni ultralajťáci všechny vláčkaře úplně zblbli, ale s celou řadou nástrah nepředstavují silnější vlasce problém. A rybu není třeba rvát, ta síla vlasce je tam z jiných důvodů.

Ta 0.40 mm je na jerkování.

Úterý 10. května 2011 ve 22:01® osprey
    osprey

Noodling> Já se bojím, že je to tak 25 kg ryby a 15 kg kaviáru, ale to je jedno.

Hlasuju pro sazany, i když si tím mezi kapraři moc vděku nezískám.

Slyšel jsem, že někde v Rusku chytají říční kapry kolem 120 cm a přes 30 kg. To by byla výzva. Ale nemám nárok – nevlastním bivak ani tripod a nevydržím na fleku víc jak několik hodin. Jako kaprař jsem nepoužitelný:-))

Úterý 10. května 2011 ve 21:41® osprey
    osprey

hering> V pátek ráno. Budete tu ode mě mít týden pokoj.