Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 4. května 2011 ve 20:59® osprey
osprey

Prichy> Já bych řekl, že tato technika lovu je velmi osvěžující, šetrná k rybě a vyznačuje se i minimem utržených nástrah.

Bobo vždycky uměl posunout hranice lidských možností někam dál. Já jak na tu fotku koukám, taky bych takhle odchytal tak dva tři dny…

Středa 4. května 2011 ve 20:57® osprey
osprey

billy717> Jaký článek? Co jsem měl, to jsem všechno někde zveřejnil, takže pokud ti jde o něco mého, určitě se to dá někde dohledat.

Hlavně si příliš nekomplikuj život.

Středa 4. května 2011 ve 14:25® osprey
osprey

b.gun> Potvrzuji. Dělá to to samé i mě.

Středa 4. května 2011 ve 14:23® osprey
osprey

jiret> Na tom zas tolik nesejde. Jde o to jak daleko házíš, jaký máš prut (abys ho nahodil), kolik tam chceš naházet krmení apod.

Kup co se ti líbí nebo co jsi byl zvyklý. Co je ale důležité – pokud nechytáš na srkačku, tak bys měl z vody tahat prázdný krmelec. A měl bys tam během lovu nějaké to krmení naházet. To znamená házet častěji než jen podle záběrů.

Středa 4. května 2011 ve 14:17® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

lubo OV> U nás na řece ty pletenky neuvěřitelně odcházejí. Zkoušel jsem, je to fajn, ale utrhnu příliš ryb – na vině nejsou ty ryby, ale oděr tak slabé šňůry. Ani 0.08 nebo 0.10 nejsou nic moc. Loni mě to stálo největšího kapra – ani jsem nezačal bojovat. Kapr se rozjel, já ho přibrzdil a najednou tam nebyl.

Úterý 3. května 2011 ve 13:46® osprey
osprey

jiret> Nástraha blbá není. Problém je, že dneska jsou ryby probrané, popíchané a podobně.

Lovit bez krmení se dá už jen někde, když přesně víš, co chceš, cajk se dost zjemnil a prostě je to poněkud jiné. Pro začátek tři věci – krmítko, opakované náhozy do 1 místa, zjemnit cajk (jak moc, to záleží na tom jak chytáš).

Zlatý časy před 12 lety a ještě lepší ty předtím…

Úterý 3. května 2011 ve 13:42® osprey
osprey

Sander> Já se jen ptal, co to je. Abych nebyl za blba:-D

Úterý 3. května 2011 v 11:06® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

hrdobec> Myslím, že jo, že ta nalevo by měla být Bluefish.

Rád bych si někdy takovouhle rybu zdolal, ale ze stoje a s prutem z volné ruky. Tak velkou, abych to dokázal a pak padnul na zadek a do večera nechtěl chytat.

Úterý 3. května 2011 v 10:28® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Tuňák je krásná ryba. Pokud jde o to masení – po tom souboji nevím, v jakém by to zvíře bylo stavu, takže ono je kolikrát lepší ho vzít.

Celý svět žere ryby. Jediné, co je nutné, je dohlédnout na to, aby jejich stavy zůstaly zachovány na slušných úrovních. S tím má celý svět pro změnu problémy. Zatracené problémy. Naši zemi nevyjímaje.

Úterý 3. května 2011 v 10:19® osprey
osprey

Sander> Co je to Superstar? :-D :-D

Pondělí 2. května 2011 v 16:56® osprey
osprey

zulu> Když to musí být, tak i na desítku (potíž je, že většina deklarovaných desítek jsou v reálu právě dvanáctky).

Jde o to jaké kapry, na jaké vodě a s jakou montáží (těžké krmítko slabým návazcům nedělá dobře).

Moji oblíbení říční kapři se dvanáctce smějou – když ji neutrhnou, trvá to někdy i hodinu než to skutečně nadupaná ryba vzdá. Ale obvykle to utrhnou. Bohužel jsou tyhle ryby na ústupu a převládají násaďáci, se kterými takové problémy nejsou.

A pokud by někdo chtěl polemizovat o těch hodinových zdolávačkách, tak kolega, který něvěřil, si kdysi dal dvě za sebou. Jo, tenkrát ještě byly u nás v řece ryby…

Pondělí 2. května 2011 v 16:29® osprey
osprey

zulu> Na většině vod, kde chytám, nemám pocit, že by mi fluorocarbon nějak pomohl. Je hůř vidět, ale kvůli menší nosnosti zas musí být silnější. Takže raději chytám na normální čiré vlasce. Některé mají fluorocarbonový povrch – např. Tubertini Fluorine (velmi dobrý).

Pondělí 2. května 2011 v 15:37® osprey
osprey

Sobula> Já na úhoře chodím obecně málo a na feeder jich mám jen pár, ale dávám normálně průběžnou montáž, olovo tak 30g, návazec asi 40 – 50 cm a půlku rousnice na háčku č. 4.

Neděle 1. května 2011 ve 21:42® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Black11> Samozřejmě se to s tím feederem dá. není to nic extra, ale možná lepší jak s teleskopem.

Neděle 1. května 2011 ve 21:31® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

zak14> Určitě.

Neděle 1. května 2011 ve 21:30® osprey
osprey

hitil> Tenká ocelová lanka – Microwire, Quantum,… Koupit v návinu, vázat si to sám.

Neděle 1. května 2011 ve 21:29® osprey
osprey

Tomik> Zatím plankton, jak nafotím, co chci, půjdou do revíru.

Sobota 30. dubna 2011 v 18:18® osprey
osprey

Pánové. v příštích sezónách čekejte hodně bojovné štiky. Tahle má 3,5 cm a už to někomu urvala…

foto/diskuze/privlac/2011/th-img42217.jpg
Sobota 30. dubna 2011 v 18:01® osprey
osprey

Bigpista> V téhle zemi je osm rybářů. Devátý nedávno zemřel. Jeho tožnost i totožnost těch ostatních se tají.

Co jsou zač ti ostatní s pruty u vody, to nevím, ale kupříkladu já jsem žabař. Mohu to doložit celou řadou snímků svých trofejních úlovků od pulce po ropuchu jak pěst:-D

Sobota 30. dubna 2011 ve 14:33® osprey
osprey

Bigpista> To je normální stav věci. Nejčastěji to dělají oukleje a menší plotice, když jsou na háčku červi. Ryba vezme jednoho červa a pokusí se ho strhnout. Seknout se to nedá, háček ani není v hubě. Můžou to ale být i další druhy.

Toto jsou možnosti – zabrat může některá nebo jejich kombinace:

Zmenši háček i nástrahu, prodluž návazec (o 10 – 20 cm a pak klidně ještě jednou), jdi s vlascem až na 0.10 mm, nereaguj na jemné záběry a čekej dokud se ryba nepověsí, použij selektivní nástrahu, kterou čudly nechají na pokoji.

Časem na to přijdeš:-)