Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 25. dubna 2011 ve 13:06® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Doudleban> Opravdu primární je to, aby v revírech byly zdravé ryby v rozumném počtu a věkové skladbě, přičemž by měl být umožněn jejich přírodní výtěr.
Pokud je toto zajištěno, je jedno, kdy se ty ryby budou lovit. Na svazových vodách je plno předpisů, ale toho primárně nejdůležitějšího cíle se dosáhnout nedaří, zatímco na některých (zdůrazňuji – některých) soukromácích ano.
- Pondělí 25. dubna 2011 ve 12:03® osprey
ladamaj> V tom se shodnem.
- Pondělí 25. dubna 2011 v 11:23® osprey
ladamaj> Doudleban přemýšlí nad tím, jak by věci měly být. Mě to trvalo dvacet let a pořád si nejsem jistý, že to vím

To přemýšlení a hledání je důležité. Jednou třeba dojde dál než já.
- Pondělí 25. dubna 2011 v 11:09® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Scorpionius> Jo, lov štik mě baví. Ale jenom přívlačí a rybám kolem 47 cm nástrahou někdy i uhýbám. Tím se tě nechci dotknout – je to tvá první a určitě z ní máš obrovskou radost. Moje první byla ještě menší.
Dneska se ale snažím ulovit pěknou rybu a nechat kudly ve zdraví vyrůst. I tak jich chytám víc než bych chtěl, což o rybách 70+ už nemůžu říct ani náhodou.
Na tom DVD to bylo tak trochu trápení neviňátek, ale natáčecí čas je drahý a tak se chytá co je. V té lokalitě jsou i větší ryby a to by byla nějaká výzva. Ale to už není taková sranda. Nejsou blbé a nestoupou si tak, aby se na ně snadno mohlo.
- Pondělí 25. dubna 2011 v 11:04® osprey
sus1> Já teda nevím, ale zdejší diskuze jsou něžné a mírné oproti těm, na kterých jsem rybářsky internetově vyrostl. A na tomhle serveru to nebylo.
Tam chlupy lítaly a kupodivu odešel málokdo. Tak se netvař ublíženě. Jsi hýčkaná černá ovce tohoto serveru a my jsme rádi, že tě tu máme. Kdybys odešel, mě osobně by tyhle debaty chyběly

- Pondělí 25. dubna 2011 v 10:34® osprey
sus1> Hele nevím. Když stvořil Bůh svět a Radim chytej, já u toho nebyl

- Pondělí 25. dubna 2011 v 10:27® osprey
sus1> Tu výhodu, že i neregistrovaný návštěvník je pořád návštěvník a navíc než se někdo někde zaregistruje, měl by mít možnost si to prohlédnout, aby věděl, do čeho jde. Funguje to tak i jinde.
A někomu stačí zůstat neregistrovaný. Je to jeho volba.
- Pondělí 25. dubna 2011 v 10:19® osprey
ladamaj> A proč to řešit? Jestli má někdo soukromou vodu a každý rok ji vypustí a ryby prodá nebo jestli tam za nějakých podmínek provozuje lov na udici, to nám může být jedno.
Podívej se na celý slavný lov na dírkách – je to jen prodej ryb trochu svéráznější formou, nic víc. Ale proč tomu bránit? Je snad někdo nespokojen? Producent prodá ryby, majitel revíru povolenky a návštěvník si odnese za patřičný peníz svou igelitku.
Sport to není, ale jednou za zimu si tam s tou igelitkou dojdu taky.
- Pondělí 25. dubna 2011 v 10:14® osprey
Scanix> Díky za komentář.
Zvířata v přírodě se normálně žerou, vyhánějí z teritorií, umírají na nemoci apod. A dělají to 12 měsíců v roce.
Celkově je u ryb důležité, aby ve vodě byly.
Víš, co se teď děje na nejmenovaném místě. Roky jsme chytali, ale chovali se tak, aby tam ty ryby pořád byly. Teď se to hroutí neskutečným fofrem. A naprosto v rámci pravidel.
Nevyjadřuj se k téhle poslední poznámce (bude to lepší) – ber ji jen jako důkaz, že pravidla musejí mít jediný cíl – aby ve vodě byly ryby. Jinak jsou na hovno. Což se v tomto případě nádherně ukazuje.
- Pondělí 25. dubna 2011 v 9:32® osprey
Scorpionius> Pak potřebuješ přejetou kunu. Těch potkám deset za zimu. Ta to má v hubě skoro stejné a je větší než norek.
A ještě lepší by byla vydra. Ta se ovšem shání hůř

- Pondělí 25. dubna 2011 v 9:17® osprey
Scorpionius> Ta lebka je menší než lebka kočky. Zastav někdy autem u přejetého kocoura a budeš mít celou lebku. Pokud bude čerstvý, tak i bez smradu.

- Pondělí 25. dubna 2011 v 9:15® osprey
Doudleban> A jak bys to stavěl? Zajímá tě přece, jestli je to dobré nebo špatné.
Dobré by bylo, kdybys měl hlad a při zdravých smyslech si chytil rybu k večeři (tak šedesátku, větší bys asi nesnědl). V reálu je všechno jinak – lovíme pro zábavu, honíme se za trofejemi, ryb je málo a tak vymýšlíme pravidla. Pak špekulujeme nad těmi pravidly.
Pro mě je metou chytit rybu, která je velká a opatrná. Takovou nepotřebuju sežrat, stačí mi k tomu ta šedesátka. Ale na druhou stranu lov není bez rizika – tu rybu můžu vždycky poranit a budu si ji muset vzít.
Ostatně teď řešíme, zda je etické zaházet si na MP strímrem a za dva měsíce poteče pod jezy krvavá voda. Pod úhlem tohoto pohledu řešíme zbytečnosti.
- Neděle 24. dubna 2011 ve 22:42® osprey
Doudleban> A co je podle tebe férový lov? Jedné štice, co chytil David, ještě čouhalo z huby lanko ze zimních dírek.
V květnu jedu na štiky na sever. Budou tam asi tak dlouho vytřené jako jsou u nás dnes.
Znám jediný férový přístup – dívat se a nechytat. Dělám to častěji než by se zdálo.
Nedávno jsem chytal cejny a cejnky. Byli ještě nevytření. Bylo to fér?
Ještě před pár lety byla řeka touhle dobou komplet hájená. Proč dnes není? A je to dobře nebo je to špatně?
Lidi se odnepaměti snaží oddělit dobro a zlo, ale dodnes to nedokázali. Proč bych právě já měl znát odpověď? Nevím, jestli je dobře chytat štiky koncem dubna, i když se pustí.
- Neděle 24. dubna 2011 ve 22:30® osprey
1Mara> Podle mě je to hlava lasicovité šelmy. Nejspíš norka – přesně jak píšeš.
- Neděle 24. dubna 2011 v 10:01® osprey
mckvak8> Já chytám na neprůhledné. Možná je to špatně, nevím. Dobré zkušenosti mám s Power Pro, Stren Superbraid (jsou i jiné Streny) a Daiwa Tournament. Chválená je i Daiwa Shinobi.
Pak jsou tu šňůry od tlupy Pure Fishing – Fireline, Spiderwire a Whiplash. Taky se to dá.
A kdybys chtěl něco extra, tak na níže uvedeném odkazu najdeš šňůr hafo a jsou tam hodně dobré japonské šňůry, ale za dlouhé peníze.
- Neděle 24. dubna 2011 v 9:55® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 22.4. 2011 | Způsob lovu: Přívlač
Natáčení jednoho z dílů „Jak na ryby s Rudou Hrušínským“ na soukromém revíru se štikami. Pořad bude věnován jerkům a ryby je také jednoznačně preferovaly. Nejvíc záběrů měl David, který dokázal dvě ryby i zdolat, já si hrál s nějakou devadesátkou pod nohama a když jsme byli v nejlepším, objevili se mi za zády kluci s kamerou a zubatá se uklidila do hloubky. Rybu jsem nedal.
Zato kolega Orimp, který chytal na druhé straně, dostal po ránu z vody metrovku. Moc hezká ryba a bude i v pořadu – samozřejmě spolu se svým přemožitelem.
Tento příspěvek byl editován 25.4.2011 03:46:28 administrátorem HaD.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 24. dubna 2011 v 9:49® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.4. 2011 | Způsob lovu: Feeder
Feederovačka spojená s natáčením. Flek dobrý, ryby se chytaly. Když byl štáb mimo a na fleku byl klid a pravidelný přísun krmení, tahal jsem ryby i na oba pruty naráz. Jednou se mi povedli i dva kapři a nastal klasický souboj na dva pruty naráz s tím, že oba soupeři se potkali v podběráku. Zajímaví byli trofejní cejnci kolem 38 – 39 cm. Cejnů bylo málo, pěkný jen jeden.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 20. dubna 2011 ve 20:27® osprey
- Diskuze: Brno a okolí
eduard> Moc hezká voda, byl tam jeden z nedávných chytejsrazů. Má to dost přírodní charakter – i co se týče obsádky a braní. Ryby jsou tam pěkné, ale není to přesazené, takže když nechtějí, tak neberou.
- Středa 20. dubna 2011 v 19:35® osprey
Libor> Jen jestli!
- Středa 20. dubna 2011 v 19:28® osprey
skwor> Je fakt, že tohle si člověk musí odbývat v soukromí