Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 11. dubna 2011 ve 23:23® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Olda.Plzen> Protože neumějí chytit větší.
- Pondělí 11. dubna 2011 ve 23:01® osprey
- Diskuze: Feeder
Tino> To je v cajku. Kompozit je směs uhlíkového a obvykle laminátového vlákna. No a ten uhlíkový ovin, to jsou takové ty štráfy křížem na povrchu prutu. Fakt ho to trochu zpevní.
Nic nového pod sluncem.
- Pondělí 11. dubna 2011 ve 22:58® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Prutos> 27 palců? To by šlo. Háčky pěkně z boku – do švédů jedeme zjara, štička ke štičce se přitulí a fik…

Konvenční způsoby lovu jsou přežitek.
- Pondělí 11. dubna 2011 v 9:09® osprey
PetrC> No, pořád je tu otevřená ta otázka jerkování delšími pruty, že?

Toto ber jako velké rýpnutí. Otvírat ji nebudem.
- Pondělí 11. dubna 2011 v 0:09® osprey
PetrC> Máš pravdu, tyhle taky nemám rád.
- Neděle 10. dubna 2011 ve 20:36® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 10.4. 2010 | Způsob lovu: Plavaná
Dnes dopoledne jsem byl na chvilku si zachytat s kamarádem, kterého jsem dva roky neviděl.
Krásný pokec, asi hodinu on chytal a já se pokoušel něco vyfotit, pak jsem si taky smočil a nějaká ryba na mě ještě zbyla. Čí je která ryba na těch fotkách, to nevím, ono je to jedno.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 9. dubna 2011 v 17:13® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Noodling> Ten úhoř je nějakej hodnej… Bylo mu domluveno domlouvátkem?

(to není nějaké rybomilství a vyčítání, ale reálná poznámka, neb jsou to zvířata vitální a když můžou, tak koušou)
- Sobota 9. dubna 2011 v 16:59® osprey
Noodling> Snažím se neprodávat článek dvakrát. Výjimečně na to dojde u nějakých témat, kde mi to přijde důležité.
Nebo udělám to, že webová verze je širší a má jiný fotografický doprovod. Jinak ale nejsem přítelem toho, aby člověk pravidelně prodával stejnou věc několika subjektům.
- Sobota 9. dubna 2011 v 16:13® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
spike> Aby to nebylo jako v tom vtipu. Pustíš proud do země, vylezou horníci a dají ti nakládačku

Já si svých pár rousnic poctivě seberu. Svým způsobem je to taky lov.
Viděl jsem takhle lovit známého – jednu fázi na vidle, druhou na lopatu, obje zapíchnout do země… Tlapkal v tom v sandálech a říkal, že ho brní nohy. Ale nachytal.
- Sobota 9. dubna 2011 v 16:07® osprey
Noodling> Ten článek tady na serveru není můj, snad jen některé fotky. Taky mám jeden chorvatský, ale jinde.
Jo a Kornati je nádhera. Jen jsem ho projel na lodi a hodinu jsem se tam potápěl. Ale i tak. Moc se mi tam líbilo.
Tento příspěvek byl editován 9.4.2011 17:08:16 uživatelem osprey. - Sobota 9. dubna 2011 v 16:05® osprey
- Diskuze: Muškaření
Chlapi, nestartujete jako roj sršánů, když někdo rejpne. Nakonec se ještě necháte vytočit a já budu mít duševní trauma až budu dumat, jak to celé promažu.

A já mažu nerad. Lidi by měli svou komunikaci pokud možno zvládat sami. Zvlášť když zas o tolik nejde.
- Sobota 9. dubna 2011 ve 14:09® osprey
BlueShark> Je tady o tom článek.
Celý ten problém je v tom, že v Chorvatsku jsou velké ryby daleko a hluboko. Na všechno je povolenka a zatímco lov z břehu bez ní se ještě jakž takž toleruje, lov z lodě už podstatně méně.
Ze břehu se dají nachytat spousty menších barevných rybek na plavačku, na feeder, na cit. Sežerou skoro všechno, ale jsou to takoví sebevrazi do 20 cm. Místně se dá i vláčet a v noci by se dal ně těžko chytit nějaký ten mořský úhoř.
Murter je myslím docela dobrá lokalita. Má blíž k otevřenému moři, což znamená větší ryby než takové ty zátoky zaříznuté hluboko do pobřeží.
- Pátek 8. dubna 2011 v 18:59® osprey
- Diskuze: Plavaná
mvincik> O hodně jsi přišel. Tenkrát byly v řece ryby. Šel jsi kolem vody a normálně jsi je viděl.
Kdybych to chtěl popsat, nevěřil bys mi. Parmy skákaly každý večer, pod jezy stály plotice nahusto a když jsem jel kolem řeky do Písku za horkého dne, nebyl problém vidět u hladiny stovky kaprů.
A když jsi někde nakrmil, vařila se tam za chvíli voda. Dneska už je to jak vyprávění ze starých bájí a pověstí. Ale bylo to před pouhými 20 lety.
- Pátek 8. dubna 2011 v 18:43® osprey
Sander> Já věřím, že letos stejně jako loni aspoň jednu dám. Spíš bych chtěl nějak pomoct tomu programu na umělý výtěr. Pokud by se vysazovaly desetitisíce ročků a ohlídal kormorán, byla by naděje, že se ty někdejší stavy parem obnoví.
- Pátek 8. dubna 2011 v 18:34® osprey
Noodling> A nechceš se v tomhle ohledu spolčit? Ony se ty metrovky hledají blbě. Jsou dost daleko od sebe…
- Čtvrtek 7. dubna 2011 ve 22:33® osprey
vondras> V Labi určitě. Hodně lidí mi vyprávělo, že na Labi nějaké nachytali a pěkné.
Dobrá je i Morava. Tam jsou i v překvapivě líné vodě.
- Čtvrtek 7. dubna 2011 v 19:16® osprey
Noodling> Já mám jen 71 cm z Otavy, a o něco větší jsem podsekl na jižní Moravě (zdolal, neměřil).
Měl jsem na prutě podle mého názoru mnohem větší ryby. Zatímco tu 71 cm jsem měl do 5 minut venku, s těmihle jsem nedokázal ani po 15 minutách udělat naprosto nic (návazec byl obvykle Stroft 0.18 mm a zatěžoval jsem nadoraz). Vždy předřely vlasec o kameny.
Rekord z Otavy 5 byla nějaká 85 nebo 86. To není nic extra. Slyšel jsem o parmách, co měly přes metr, dokonce i přes 110 cm. Ale to už byly jen asi 3 kusy. Těch mezi 100 a 110 cm mohlo být 20 až 30. I kdyby jich půlka byla vylhaná, pořád zbývá dost na to, aby reálný rekord byl někde úplně jinde.
- Čtvrtek 7. dubna 2011 v 19:09® osprey
Kalužmistr> Souhlasím se strnadem.
- Čtvrtek 7. dubna 2011 v 6:19® osprey
- Diskuze: Muškaření
Axamith> Já už ji mám, ale není to u mě prioritní záležitost. Duháci se vysadí, potočák se pořád ještě potkat dá.
Svaz se celkem snaží, ale i tady to není nic moc, hlavně pokud jde o větší potočáky. Já si k té vodě chodím užít jaro. Pro mě je pstruhová povolenka něco jako lístek na drahý koncert, o který nechci přijít.
- Středa 6. dubna 2011 ve 21:18® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 5.4. 2011 | Způsob lovu: Plavaná
Včera jsem sliboval, že sem dám fotky ze své vycházky, nějak jsem to nestihl, tak snad teď. Takový malý průzkum bojem s poměrně pestrými úlovky. Bolen byl už pěkně strupatý.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.