Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 3. dubna 2011 ve 20:57® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

topinka> Tohle musíš zvážit sám. Mám pruty kratší i delší, taky jsem jeden čas vláčel s třímetrem a dneska u mě zažívají třeba i díky jerkování renesanci kratší pruty.

Ke všemu se najdou argumenty i protiargumenty, takže nejlepší je si to v klidu osahat a pak se rozhodnout sám.

Neděle 3. dubna 2011 ve 20:49® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

ZN> Byla to jiná doba, svým způsobem i určité okouzlení.

Dnes je všechno jinak. A třeba by mě ani nenapadlo, že jednou bude kterýkoli rybářský server (a dokonce ten ubohý zaostávající) systematicky likvidovat profesionální hacker…

Neděle 3. dubna 2011 ve 20:37® osprey
osprey

Fischer> V mnoha věcech s tebou souhlasím, ale ve dvou věcech ne a v danou chvíli mi připadají docela zásadní.

Za prvé si myslím, že ač jsme provinční server s šestinovou návštěvností oproti tebou vychvalovanému MRKu, tak celkem fungujeme a jednou z našich deviz je sice ospalá, ale vcelku bezkonfliktní atmosféra, kvůli které sem většina stálých návštěvníků chodí.

Za druhé – pokud se ti jeví MRK o tolik lepší, není nic jednoduššího než trávit svůj čas tam a chytej prostě ignorovat. Většina z nás ho dobře zná, já ho pomáhal budovat, ale dobrovolně se pohybujeme tady a ať už nás k tomu vede cokoli, nech nás laskavě přitom. Mimochodem zkus tam použít v diskuzi pár sprostých slov a několikrát zkus vyzvednout přednosti konkurence (tj. chytej.cz) a jsem zvědav, co pěkného se dozvíš.

Já bych tě tady zatím jen veřejně poprostil o slušnější vystupování.

Sobota 2. dubna 2011 ve 23:02® osprey
osprey

Salmo1> Pomohl bys mi s tím udělat na tomhle poli kousek osvěty? Já vím, že je nejlepší udělat fyzicky přímo něco pro ryby (na zahájení jdu bez broďáků), ale ono se o tom skoro nemluví, nepíše,…

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:16® osprey
osprey

dodorider> Co je to za blbost, tam se lidi přihlašují, nikdo je tam nezve:-)

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:15® osprey
osprey

topinka> Jestli fakt neházíš daleko, má 270 cm smysl, pokud hodně chytáš na gumy. Jinak ani ne.

Já se poslední dobou taky přeučuju na kratší pruty. Hodně známých používá ty dvě stě čtyřicítky, někdo i kratší. Ale ta volba nakonec stejně zůstane na tobě.

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:13® osprey
osprey

redtag34> Norek je dobrý lovec, ale sám by to všechno asi nezvlád. Fakt nevím.

On asi nikdo pořádně neví.

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:11® osprey
osprey

dodorider> Musíš se někdy stavit na chytejsrazu, tam budeš podobné skromnosti odnaučen. I když tam se jede hlavně v pivu a vepřovém.

Ovšem pstruhová vycházka vyžaduje lehčí a delikátnější přístup:-)

Jinak to ale u mě vypadá většinou tak, že celý den na rybách nic nejím a doma sežeru první věc, která byla v ledničce ve výši očí…

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:09® osprey
osprey

BlueShark> Já byl jednou v týdnu. Když budu hodný, možná půjdu zítra odpoledne.

Jestli mi to ale Sander se Sanderem nevychytají.

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:06® osprey
osprey

dodorider> Áááá… To je ale ovšem zásadní věc. To může jednoho rozhodit.

Doporučuji piknikový košík s několika druhy bílého i celozrnného pečiva, pár druhů sýrů, klobásku, uheráček a schwarzwaldskou šunku, rajčátko, pár oliv a dvě láhve červeného.

A věř, že až to někde u vody vybalíš, uvidíš, co máš najednou kamarádů:-D

Sobota 2. dubna 2011 ve 20:02® osprey
osprey

redtag34> Nevím. Ale je otázka, jaká snaha je vyvíjena, aby se na to přišlo.

Osobně bydlím v kraji, kde musím za lipanem jezdit, takže jsem fakt mimo a mohu se jen dohadovat.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:54® osprey
osprey

dodorider> Prut s navijákem, papíry, krabičku s pár gumama, pár tvrdých nástrah, peán, foťák, svačinu.

To by mohlo stačit.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:52® osprey
osprey

topinka> Ale celou dobu jsme se bavili o 240 cm. Změna názoru?

Na vláčku bych se v téhle gramáži držel 240 cm. Pokud nepotřebuješ dlouhé hody.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:50® osprey
osprey

redtag34> Netroufám si v téhle situaci vznést žádný zásadní soud.

Ale řeky se mění víc než by se zdálo (průtokový režim, vegetace, pH, méně živin, hormony ve vodě,…). Samozřejmě ne všude všechno. Ale třeba u nás byla před 20 lety řeka plná lakušníkových porostů a lipan byl. Málo, ale byl. Dnes lakušník není, v zimě je tu dost kormošů a taky je tu jedna hlavatka. A ta prý za to může nejvíc:-D

Sobota 2. dubna 2011 v 19:45® osprey
osprey

timbab> Ono jak kde. Já bych s ní primárně taky nechtěl vláčet. Ale dokázal bych to a znám místa a situace, kam bych si ji s klidem vzal.

Ta 120 g je použitelná, ale přijde mi to málo. Těch 190 g je na naše vody asi nejrozumnější. Celé se to ale točí kolem toho, co a odkud je potřeba vytáhnout.

Když je plac, tak to jde i s dobrým proutkem do 60 g.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:41® osprey
osprey

Sander> Kurňa tys dopad…

Užijte si zítra ty ryby. Něco mi říká, že to potřebuješ jako sůl:-D

Sobota 2. dubna 2011 v 19:39® osprey
osprey

redtag34> No to je právě to důležité. Jsou potřeba vody s lipanama.

Jestli lipanovití budou čeleď nebo podčeleď mi ve srovnání s tím přijde jako dost druhořadé.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:37® osprey
osprey

topinka> Počkej, kde píšeš o 270?

Sobota 2. dubna 2011 v 19:02® osprey
osprey

ZN> Takže bys pak mohl zrobit nějaké pěkné zátiší v příjemných hnědavých tónech, exponovat několik snímků a trochu nás tu navnadit. :-)

Sobota 2. dubna 2011 v 18:58® osprey
osprey

topinka> Ono je to těžké posoudit. Tem prut těch 190 g bude odhazovat prostě pilkrově – ne daleko a bůhvijakým švihem. Reálně „přívlačově“ je to možná kousek přes 100 g. Navíc je tam relativně citlivá špička a ten prut docela pracuje.

Vím, že kolega Prutos má Charismu do 120 g a Sportex Black Stream do 60 g (Sportex to ale uvádí jako toleranci 50 – 70 g) a v tomto případě je Sportex tvrdší.

Pokud bys měl zájem o vláčení velkých sumců, dá se zvážit i ta Charisma do 420 g.