Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:47® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

topinka> Já bych ti doporučil tu Charismu. Je to povedený prut, chytá s ním sumce hodně lidí a těch 30 g je zatraceně hodně. Pocitově je to o třídu výš, bude se ti s ním líp chytat.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:36® osprey
osprey

topinka> Pokud to pocitově a fyzicky zvládneš, tak až bude ta ryba na prutu, tak už budou jen samé jistoty a pozitiva. Je to tuhé, houževnaté, delší akce – prostě přesně to, na čem by se měla tahat velká ryby na pletence.

Pro mě je těch 305 g docela dost. Otázka je, kolik peněz na to máš. V té cenové relaci, kde se ten prut pohybuje, je to docela dobrá volba a rozhodně se o něj nebudeš muset bát.

Jeden z nejlepších sumcových prutů ve 240 cm je Penn Charisma buď do 190 g nebo do 420 g. On se dělá jako pilkrovací a ty gramáže o něm moc nevypovídají. Vzato ryze přívlačově, je to míň. Cenově to je někde mezi 2500 – 3000 Kč.

Sobota 2. dubna 2011 v 19:30® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Salmo1> Nevím, jestli si to díky zasloužím. Radši bych, kdyby mým přičiněním plavalo v řece pár lipanů navíc.

Systematikové ať si bádají. Důležité je, aby to kroužkovalo…

Sobota 2. dubna 2011 v 15:03® osprey
osprey

pepa-č> Já dvanáct, ale jestli mě budeš provokovat, tak dvě navážu:-D

Sobota 2. dubna 2011 v 15:02® osprey
osprey

topinka> Není to taková ta jejich řada s vysokým obsahem laminátu, co trochu připomíná Ugly Stik od Shakespearu?

Pokud ano, pak je to prut, odolný, dost těžký a trochu líný ve srovnání s uhlíkem.

Jestli to není ono, tak se omlouvám, že jsem se do toho prděl:-D

Sobota 2. dubna 2011 v 15:00® osprey
osprey

fikus> Ono je o některých věcech těžké rozhodovat a systém organismů je umělá věc mající postihnout přepestrou realitu světa, kde se organismy vyvíjejí a na nějaké škatulky dlabou.

Zajímavá je například celá záležitost kolem sekavců a solidní psina je i třeba to, když nahlédneš do systematiky druhu skokan zelený.

Fischer> Pokud ti je jedno, kdo to psal, pak se musíš smířit i s tím, že to třeba psal blb, který vůbec neměl pravdu. Občas sis u mě mohl všimnout, že mám sklony se podceňovat, ale je to právě proto, že se prdím do věcí, kde si nabyli hubu i mnohem lepší borci. Konec konců výraz „ryby lososovité a lipan“ nebo „ryby lososovité včetně lipana“ je často použit i v rybářském řádu (on se ten papír jmenuje jinak, ale víme, co je to zač).

Sobota 2. dubna 2011 ve 14:49® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Kubah> Jo, to už je ale jiný kafe… To by nějakých dvanáct patnáct stovek nespravilo. Ale po letmém pohledu mého křivého oka musím říst, že na pohled je celkem sympatický.

Uvědomuji si výpovědní hodnotu tohoto pohledu, ale aspoň můžeš mít radost, že ti ho lidi chválej:-))

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:54® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Sander> Tenhle měl lehce přes 40. Pomalé stopení splávku, zásek, dvacet metrů přes brzdu a minuta než jsem začal mít navrch.

Do krve bych se hádal, že těch padesát má. Ještě že jsem ho neutrh. To bych byl nas…anej :-D

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:51® osprey
osprey

Sander> Ona je to těžká voda. Projde tam víc lidí než by se zdálo, takže větší ryby jsou opatrné a krom toho tam chodí ten strejda, co každou větší rybu klepne.

Ale dá se tam jít přes 30 cm.

I když souhlasím s tebou, že hlavní důvod proč tam jet, je ta řeka jako taková. Prostě vidět to, stát tam, nahodit do těch tůní. Ryby jsou už jen takovej bonus navíc.

Ale výš je úsek se zajímavější obsádkou. Jen už není tak pěkný.

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:12® osprey
osprey

breca> V pohodě. Ať dopadneš co nejlíp.

Já jezdím na závody jen fotit.:-)

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:03® osprey
osprey

Tino> Víš jakou vzácnost jsi viděl? Zeptej se Sandera, jak často má tlouště za prsní ploutev:-)

Nedávno jsem dvě padesátky vytáh a tenhle si s nima mohl podat ruce, teda ploutve. Tahal jsko bejk.

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:01® osprey
osprey

breca> A mohl bys něco napsat o tom feederu od Sportexu? Nemůžu se k němu nějak dostat.

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:00® osprey
osprey

Fischer> Ono je to jedno. Oboje jsem to psal já. Ten zdejší je větší, novější a navíc ho v případě nutnosti aktualizuju.

Lipani měli chvilku samostatnou čeleď v 90. letech, pak to stáhli zase zpátky na podčeleď a tak je to dodnes. Dneska o těchhle systematických otázkách rozhodují genetické analýzy a podobné věci. A to je už dost komplikované na to, aby se v tom našinec vrtal. Vzato z genetického hlediska u nás žije možná až 8 druhů hrouzků, přičemž očima rozeznáš 3 a podobně.

Takže jestli lipani mají svoji čeleď nebo jen podčeleď, to je čistě v teoretické rovině. Někdo musí sumarizovat všechny rozdíly a rozhodnout, ale nám to může bát šumák.

Pátek 1. dubna 2011 ve 21:53® osprey
osprey

Sander> Ale po tom usměrnění to nebylo tak zlé, nakonec i ta těžba v té díře na závěr měla něco do sebe (já je nikdy takhle vyštosované nepotkal, protože většinou po zahájení se u vody jen tak motám).

A asi týden nato mi bylo předvedeno, že v té řece ty ryby fakt jsou. Ale muší se na ně s fištrónem a ten já asi nemám:-)

Pátek 1. dubna 2011 ve 21:50® osprey
osprey

billy717> To je příjemný naviják. Není to na na dvacet let ani na tahání velkých nástrah v proudu, ale za ty peníze…

Kdybych já měl takovej před 20 lety…

Pátek 1. dubna 2011 ve 21:48® osprey
osprey

Ciffik> On je tam problém peněz. Opravdu dobré feedery přece jen něco stojí. Když se budeme motat do těh 1500 Kč, tak někde jsou špičky na nic, jinde by člověk tomu blanku moc nevěřil anebo je to fakt kyj.

Mivardi ještě ujde, podobně některé Semy. A doporučuju to těm začátečníkům i kvůli ceně špiček. Kdybych měl mít něco od Mivardi, tak Professional 330 cm do 70 g dvoudíl. Ten se mi fakt líbí. Ale když já kupoval svoje feedery, tak jsem o Mivardi ani neslyšel.

Pátek 1. dubna 2011 v 16:51® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

kerob> Máš recht, já bych jim to udělal taky. :-D

Pátek 1. dubna 2011 v 16:07® osprey
osprey

cormaxx> Ono je to těžký, každý má jinou představu – o lehkosti, akci i průměru blanku.

Pro mě by byl nejlepší feeder, kdyby mi ho postavili na blanku Fenwick HMX. Ale to oni ne. Jen samý přívlačáky. Mám dva (spin a cast) a na přívlačáky jsou trošku feederovitý… :-D

Pátek 1. dubna 2011 v 15:49® osprey
osprey

Sander> Je to Tino, co s náma kecá ve fotootázce. Tak jsme chvilku pokecali, chytili pár čudlí a mezi tím jsem mu vysvětlil, že strouhanku na háček nenapíchne a ty olověný kuličky tam nejsou pro ozdobu:-))

A pokud jde o DVD zimní plavanou, tak dobře víš, že jsem se snažil, aby se vlk nažral a koza zůstala celá…

Pátek 1. dubna 2011 v 15:39® osprey
osprey

Sander> Teď nevím, jak to myslíš. Ale je to kolega fotograf, tak dostal v Písku ve městě základní lekci. Lepší když to na té jejich říčce popíchá on než aby to tahali dědci do salátu. Víš jak to je – napodruhé to do těch ryb skoro nedostaneš.