Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 30. března 2011 ve 14:55® osprey
osprey

Robur> Já tomu neříkám ráno. Tou dobou kolikrát ještě pracuju.:-)

Středa 30. března 2011 ve 14:54® osprey
osprey

sethy> To víš, musím hájit pověst DVDčka, když jsem na něm vylisovanej i já.

Taky ti pochválím ty tlouště. Nedovedu si moc představit, že bych u nás nějaké na mouchu chytil. Takhle před patnácti lety, to ještě jo.

To, co tu dnes žije, většinou stojí u dna a hluboko.

Středa 30. března 2011 ve 14:43® osprey
osprey

sethy> Už jsem to tu psal. Ten otisk kartáče může být MENŠÍ než ten flek a ležet v něm. Já žiju v Čechách, okecám všechno:-D

Středa 30. března 2011 ve 14:37® osprey
osprey

regulus> Pod tohle bych se mohl podepsat. Taky mě deptá, jak se jazyk vyvíjí a se slovem standardně jsem se musel poprat před několika lety.

Středa 30. března 2011 ve 14:35® osprey
osprey

sethy> Jasně že je. Ale popři, že je do toho kousnuto kartáčem, když jsi to nedržel v ruce:-D

To je to oč tu běží.

Středa 30. března 2011 ve 14:34® osprey
osprey

kerob> To je asi důvod, proč museli s kvalitou dolů:-))

No a vidíš. Je to tříložiskový naviják s plastovým tělem, nemá ještě ani rychlou uzávěrku zpětného chodu, cívky jsou plastové odlitky a nemá to chybu.

Na čem pak vlastně záleží? Vzít pořádný materiál a udělat to přesně a bytelně.

Mimochodem tenhle pohled je i jedním z důvodů, proř jsem u multíků skončil u Abu. Jsou to nekomplikované jednoduché stroje, kde se nemá moc co podělat.

Středa 30. března 2011 ve 14:12® osprey
osprey

hastopír> Jsou mezi nimi hlavně časové rozdíly. Já mám tu úplně první řadu Aero GT a GTM. Ještě je to velikost 2000 (později 3010 – tu mám taky a normálně měním cívky a ani tělo nemá jiné rozměry, jen je tam dvouklika).

Pak se dělaly novější kusy – Super Aera s kovoým lemem cívky a na řadu Power Aero si nevzpomínám.

V podstatě se řada Aero dělá asi od roku 1991, já si první koupil na jaře v roce 1993.

Tvůj dotaz mapuje asi desetileté období vývoje této řady a během té doby přišlo Shimano se spoustou svých patentů (různé ty oscilace a válečková superložiska a tak). Dnes se ty verze značí jinak. Taky jinak vypadají a už to tak nějak není ono.

Mimochodem, s tím navijákem z roku 1993 letos chytám celou zimu. Snad jen jednou byl u vody nějaký jiný. A zeptej se mě za deset let, možná s ním budu chytat dál…

Středa 30. března 2011 ve 13:37® osprey
osprey

džigit> Wobbler má vypouklý povrch a kontakt s kartáčem není v celé ploše a zrovna to sedlo na tu popíchanou plochu – ani se to s ní třeba přesně nekrylo, což na videu není dobře patrné. Okecám ti všecko:-)

Tu nástrahu drželi tři sumcaři a zbytek národa ji viděl jen ve filmu. A ve filmu jsem viděl i chlapa běžet po zdi nahoru, auto lítat a Harryho Pottera na koštěti… :-D

Středa 30. března 2011 ve 13:30® osprey
osprey

Scanix> Což o to. Zas by to letos nějaké centimetrové zuby chtělo. Uvidíme, jak to vyjde. Na to musí být i klika.

Středa 30. března 2011 ve 13:27® osprey
osprey

Scanix> MLžit se musí věrohodně. Centimetrové zuby pracujou jinak.

Středa 30. března 2011 ve 13:16® osprey
osprey

sethy> Nactiutrhači:-D Bohužel máš pravdu, Já je mám takhle opíchané taky…

Ale co když se ten kartáč trefil ausgerechnet přesně do toho fleku?

Středa 30. března 2011 ve 13:11® osprey
osprey

Robur> Dnes v noci, to je třeba v 00:45.

Úterý 29. března 2011 ve 20:31® osprey
osprey

billy717> Bude to trochu těžší. Zvlášť na ten 210 cm – pokud to nebude mít nějakou velkou gramáž.

Ale můj první naviják byl taky takhle velký, chytal jsem s ním i s prutem 180 cm a jak to šlo…

Úterý 29. března 2011 ve 20:11® osprey
osprey

billy717> Normálka. Záleží na prutu. Na 270 cm by to šlo.

Úterý 29. března 2011 v 19:20® osprey
osprey

Iveta> Ta kniha v odkazu je nějaká zahraniční encyklopedie.

Nejlepší atlas ryb napsaný v češtině je tady na webu (horní lišta – menu Encyklopedie – Atlas ryb). Říkám to zcela bez nadsázky – byl s tím cílem vytvořen a dalo to dost práce. Bohužel to není kniha. V tomto rozsahu by se pravděpodobně dostala na cenovou hladinu, kde už by nebyla prodejná.

Úterý 29. března 2011 v 19:14® osprey
osprey

dodorider> Shakespeare normálně funguje, jenom u nás podcenil reklamu a nejezdí na veletrhy. Na to konto tady kope třetí ligu a kupují ho jen pamětníci.

Ale měl jsem v ruce jejich feeder, byl za 1600 i s navijákem a byl za ty prachy fakt povedený. Kdyby si ten kolovrátek prodali extra a klacík byl kolem 1200, možná bych si ho koupil na hraní.

Neděle 27. března 2011 ve 21:00® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Ahoj lidi. Poprosil mě Fishing Team Romeo, abych vložil následující fotky, prý má problémy s jejich odesláním kvůli slabému připojení.

Týkají se zdejší diskuze, detaily asi Roman vysvětlí sám.

foto/diskuze/sumcarina/2011/th-img41534.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img41535.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img41536.jpgfoto/diskuze/sumcarina/2011/th-img41537.jpg
Pátek 25. března 2011 ve 23:17® osprey
osprey

Cudla> Vlož ho, vložili i jiní. Tohle je pro děti a nemyslím, že si na tom někdo namastí kapsu. A jestli kvůli tomu bude sedět o dvě děcka víc u vody místo u počítače, tak tím líp.

Pátek 25. března 2011 ve 22:55® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Fischer> Krásná odpověď. My dva bychom si rozuměli.

On ten cajk má své kouzlo a pokud ho prut nebo naviják nemá, tak nestojí za nic. A jsou věci, které člověk vezme do ruky a už je nechce pustit.

Když už jsme v té feeder rubrice – je spousta slušných feederů, ale některé prostě míjím. U jiných musí levá ruka vylámat tu věc z pravé a vrátit do regálu.

Tento příspěvek byl editován 25.3.2011 21:57:26 uživatelem osprey.
Pátek 25. března 2011 ve 21:53® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

ladamaj> Můžou, ale nemusí. Dobře odladěný předšpičkový policajt svou práci odvede a k lovu na plavanou není na menší vodě taky potřeba bůhvíco.

Chce to ale ustoupit od třicítky vlasce a háčku 2/0 k něčemu reálnějšímu a trošičku mít ponětí o tom, jak odladit montáž na položenou (např. aspoň základní představu o významu délky návazce) nebo rozmístění broků při plavané.

Znám lidi, co dokážou s teleskopem a navijákem z polské tržnice věci nevídané.