Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 7. března 2011 ve 20:18® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Dredaty> Vyměnit Draka za St.Croix by nebyl tak špatný čenž. Přece jen ten Svatej Křížek by byl o dost důvěryhodnější hůlka

- Pondělí 7. března 2011 v 1:35® osprey
Dredaty> Za tu cenu nic podobného není. Gramáž docela sedí, on to není žádný super matroš.
Ale fakt to nemá žádnou zásadní slabinu. Slušně se to drží, není to těžké, celkem dobře to hází… Je jasné, že za tu cenu to nemůže být bůhví co, ale mám ten klacek docela rád, i když jsem se poslední dobou naučil multit spíš s kratšími pruty.
- Pondělí 7. března 2011 v 1:32® osprey
- Diskuze: Sumcařina
jb> No, cestu do Kazachstánu zvládne. A tam už to pak bude o tom, co se pověsí. Měl jsem ho v ruce dostkrát, je to pěkný prut, s trochou místa bych si asi věřil i na rybu kolem 2 m (v životě jsem takovou na prutě neměl), ale na expediční rybařinu bych si vzal výkonnější klacek.
- Pondělí 7. března 2011 v 1:23® osprey
Dredaty> Mám to doma. Za ty prachy docela dobré. Zásadní slabinu jsem na tom nenašel, je to pěkně hustě oočkované.
Pro začátečníka slušná volba. Nevím, co vydrží, nikdy jsem s ním nic extrémního nedělal. Ani nic velkého nechyt.
- Neděle 6. března 2011 ve 21:11® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
ladamaj> petrcech> Díky za přání. Strávil jsem svátek za klávesnicí a když se kouknu, co jsem za ten den udělal, tak bych nad tím hořce zaplakal…
Sander, hecht> Gratulace. Pěkní fišové.
- Sobota 5. března 2011 ve 21:33® osprey
chosebaits> macek2> Díky, třeba se tam někdy taky dohrabu. Ty stromy by byly jedno z prvních míst, co bych zkusil.
- Sobota 5. března 2011 ve 21:15® osprey
chosebaits> Víš, ona je ta voda velká a většinou taková anonymní. Ale v těch stromech by něco být mělo. Tak mě zajímalo co.
- Sobota 5. března 2011 ve 21:02® osprey
chosebaits> Schovávají se nějaké ryby v těch zatopených stromech?
- Sobota 5. března 2011 ve 20:32® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
hecht> Já seděl doma. Ani se mi nikam nechtělo. Soustavným sezením u monitoru se ze mě stává pěkná lemra.
- Sobota 5. března 2011 ve 20:31® osprey
MIG-35> Zafotit si jen tak – to maximálně když už někde jsem a foťák je po ruce. Taky tyhle rychlocvaky nejsou žádná sláva.
A pokud jde o ryby, víc mě to bavilo včera a předevčírem – najít a chytit na řece slušnou rybu teď není psina.
- Sobota 5. března 2011 v 19:47® osprey
MIG-35> Víš – před týdnem výstava, za týden výstava a napsat toho mám hromadu. Navíc fotky musejí mít smysl. Nechystám se psát článek o lovu na dírkách, takže je otázka, co s nimi.
- Sobota 5. března 2011 v 19:41® osprey
- Diskuze: Feeder
cormaxx> Já s tím chytám, dokud se tomu dá věřit. Vzhledem k tomu, že chytám na malých vodách, tak je v permanenci nějakých 15 – 20 m a ty se časem spotřebují.
Neměním vlasec, dokud nezaznamenám zjevný pokles jeho kvality, případně délky. Slabší náviny dorasím na zimní plavané. Zrovna teď jeden dojíždím, je to nějaká čtrnáctka, z původních 150 m zbyla asi půlka a tak si to říká o výměnu. Celou zimu to ale pořád odvádělo dobrou práci. Taková labutí píseň.
- Sobota 5. března 2011 v 19:27® osprey
cormaxx> Mě jednou vydržel sedm a to jsem ho koupil na navijáku z druhé ruky. Fakt ale je, že kdybych posčítal, jak často byl u vody, dalo by to tak jednu slušnou sezónu. On nebyl nikdy nic moc, ale byl takovej pořád. Nakonec už ho bylo málo…
- Sobota 5. března 2011 v 19:24® osprey
hitil> Nemám, ale jakou informaci bys čekal? Co utáhne za nástrahy, co se na něj dá vyndat za rybu, jestli ho někdo nezlomil?
- Sobota 5. března 2011 v 17:24® osprey
MIG-35> Zvažoval jsem, že bych se tam kouk a udělal pár fotek. Ale nechal bych tam majlant a na rybách už jsem tenhle týden byl. A tak radši dělám…
- Sobota 5. března 2011 ve 13:36® osprey
- Diskuze: Muškaření
Libor> Takovýhle kočičky u nás nerostou

- Sobota 5. března 2011 ve 13:35® osprey
zulu> Momentálně dojíždím Milo Fortress, až mi dojde, koupím si něco jiného. Ten Mimetix je dobrý, podobně třeba Tubertini Fluorine a podobně.
Zjistil jsem ale, že rybám je to jedno. Každý trochu slušnejší materiál lze použít.
Teď jsem tahal ryby kolem kila na sedm let starou osmičku DAM Tectan – drží, funguje, co zabralo, to jsem vyndal, tak proč si lámat hlavu tím, jestli existuje něco ještě o chlup lepšího.
Kvalita náčiní už dávno překročila potřeby běžného rybáře.
- Pátek 4. března 2011 ve 22:44® osprey
ondra.353> Ono nás tu bude takových víc.
- Pátek 4. března 2011 ve 22:43® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> On tady taky není nijak hojný. Znám čtyři místa, kde ho teď můžu s velkou dávkou pravděpodobnosti chytit. A dvě jsou na tom momentálně dost špatně. Souhrnem je to tak 300 m ze 30 km toku a celkový počet ryb bude tak 20 – 30 kousků.
Taky bych mohl psát o kilometrech toku bez jediné patrné stopy života (myšleno ryb). Bez jakékoli nadsázky tě ujišťuju, že tam máte zarybněno nesrovnatelně líp. Na Moravě jsem chytal asi 3 dny a odjížděl jsem s přesvědčením, že je tam ryb jak hnoje.
U nás jsou ryby krásné, barevné, ale je jich dost málo. A pamatuju řeku narvanou rybami. Byly menší, hubenější, ale byly jich mraky kam ses jen podíval. A to už tenkrát dědci nadávali, že to stojí za prd.
- Pátek 4. března 2011 ve 22:31® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Lubakar> V neděli má jít teplota prudce dolů. Takže kdyby bylo zero, máš to na co svést. Pokles teploty je v zimě vždycky problém.