Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 4. března 2011 ve 22:29® osprey
osprey

hecht> Kdybych věděl, že budu mít jediný záběr, radši bych pracoval doma.

Doufal jsem, že něco nafotím, omrknu kus vody, podívám se jak ryby reagují tu i tam… No a ony nereagují:-((

Pátek 4. března 2011 ve 22:27® osprey
osprey

spike> Jo, akorát dost daleko od sebe.

U vás na Moravě máte větší a víc. Musíš se trochu snažit:-))

Pátek 4. března 2011 ve 21:25® osprey
osprey

Sander> Potěšil moc, letos největší. A už ty ryby baculatějí před výtěrem. Špatně se drží, když je nechceš mačkat.

Pátek 4. března 2011 ve 21:22® osprey
osprey

Sander> Byl jsem na obou řekách, je to všude stejné. O stín nejde. Splavoval jsem to desítky metrů a ani drb. Jak je ta čistá voda a všude korzují ptáci, tak ryby jsou zalezlé a ani nedutají. Musíme počkat, až povolí sníh nahoře a trošku se to zkalí.

Záběr jsem měl v dost silném proudu. Tišší místa nejevila známky života – ani vizuálně.

Pátek 4. března 2011 ve 21:18® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 4.3. 2011 | Způsob lovu: Plavaná

Myslel jsem, že dneska budu doma, ale počasí mě vytáhlo na pár hodin ven. Doufal jsem, že něco nafotím, ale jaksi nebylo co. Ryby totálně stávkovaly.

Ale nějaký ten stávkokaz se vždycky najde…

Nakonec jsem se byl podívat, jak letos šmakuje vydrám, ale nějak to holky flákají. Našel jsem zbytky jen tří ryb. Zato jsem zjistil, že hydromačky byly dočasně vystřídány kormoránem. Dvanácti kouskům jsem trochu narušil lov. Plašit se nesmějí, tak jsem jim šel jen zblízka pogratulovat:-)

Na druhém snímku je to jediné, co po těch černých ludrách v řece i kolem ní zůstane.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img41083.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img41084.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 4. března 2011 ve 21:11® osprey
    osprey

Sander> I já jsem dnes měl jediný záběr. Akorát jsem se zrovna nerozptyloval nepodstatnými detaily a tak jsem ho sekl.:-D

Myslel jsem, že něco nafotím – konečně trochu světla. Ale ryby fakt stávkovaly. Zkoušel jsem tři různé úseky a fakt jen ten jeden záběr.

Ani kolečko od oukleje jsem neviděl.

Pátek 4. března 2011 ve 20:23® osprey
    osprey
    Diskuze: Plavaná

Sander> Tak ten nemám. A jsem kde?

Tam co vždycky:-D

Pátek 4. března 2011 ve 20:19® osprey
    osprey

Sander> Ty máš angličák?

Pátek 4. března 2011 ve 20:04® osprey
    osprey

timbab> Ramena u nás přeplivnu a většina už jich je bez obsádky, písáky jsou tu podivné, malé a na jediném, který snad je trochu k něčemu, sedí půlka Strakonic.

Máme tu dost chovných rybníků, ale na ty nechodím:-)

Pátek 4. března 2011 v 19:59® osprey
    osprey

timbab> To si piš.

U nás na řeku je mi k ničemu, zdejší stojáky skoro nenavštěvuju. Ale stydím se, že mám už skoro dvacet let matchku a ještě jsem s anglánem nechytal, tak si najdu chvilku a zajedu to někdy na Orlík vyzkoušet.

Pátek 4. března 2011 v 19:51® osprey
    osprey

kerob> Já budu mít revizi anglánů rychlou. Jednoho jsem koupil na FF, leží mi na stole.

A víc jich nemám:-))

Pátek 4. března 2011 v 19:48® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

zrybenec> Jak kdy. Ale když se to zrovna povedlo a já neměl na práci nic lepšího než chytat na boilies, tak zrovna ty dny šla spíš ovocná.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 23:33® osprey
    osprey

hecht> Na TV, DVD a podobné věci nemám čas.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 23:01® osprey
    osprey

balda9> Balza je ještě měkčí než lípa a co se toho z ní dělá.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:56® osprey
    osprey

hecht> Já myslím, že jsi udělal dobře, když jsi zůstal doma. To nebyl lov, to byl očistec.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 22:52® osprey
    osprey

Doudleban> Já sežral jesena jen jednou, ještě chráněného. Prostě jsem měl jen rybářský řád a ne text vyhlášky. Z toho, jak to prezentují, by nikdo moudrej nebyl. Je lepší než tloušť. Ale ani jednu z těch ryb jsem už deset let nevzal do huby.

On někdo něco narychlo ušil a teď v tom akorát bude zmatek. Normálně to dál pouštěj.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:40® osprey
    osprey

Doudleban> Na tom není nic složitého. Mník a jesen už nejsou na vymření a lidi je běžně masí, takže se to vlastně zlegalizovalo. Jinak jsou to pořád ještě chráněné druhy, k jejichž lovu je třeba výjimka – tímto vlastně je dáno najevo, že byla JČ svazu udělena.

Teoreticky máš tu rybu zapsat, kdykoli ji chytíš a pokud ji pustíš, asi to tam připíšeš.

Je to hezká teorie.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 21:37® osprey
    osprey

Lubakar> Dá se chytit ledacos, ale kapřík není zrovna z těch nejotužilejších ryb. Navíc ho budeš muset najít. A pokud jde o chycení kapra ve vodě, která má jeden stupeň, tak to taky není žádná psina.

Čtvrtek 3. března 2011 ve 20:12® osprey
    osprey

Kazan> Taky jsi o moc nepřišel. Pokud jsem zrovna netrefil rybu do hlavy soustem na osmičce vlasci, tak jsem měl prostě smůlu.

Čtvrtek 3. března 2011 v 19:56® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3.3. 2011 | Způsob lovu: Plavaná

Povídali v televizi, že bude teplo. Vyrazil jsem k vodě (spojil jsem to s „důležitějšími“ věcmi), ale teplo nebylo. Vymrzl jsem jak pes. Chytání nebyla žádná sranda, musel jsem i zjemňovat jako už dlouho ne, ale bez ryby jsem nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img41073.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img41074.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.