Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 2. března 2011 ve 23:36® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
HaD> Po letmém vyzkoušení hodnotím jako výrazné zlepšení.
- Středa 2. března 2011 ve 23:09® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
dusivka> S tím vlascem nevím. Vyzkoušel bych to. Ony nejsou všechny monofily stejné, některým to vadí víc a jiným míň. Dost lidí by ti ale napsalo, ať to po třech letech stejně radši převineš, pokud chceš mít jistotu.
- Středa 2. března 2011 ve 23:05® osprey
- Diskuze: Feeder
feedřík> To máme vždycky. Neostýchej se a prostě přijď.
- Středa 2. března 2011 ve 22:07® osprey
- Diskuze: Muškaření
ŠVED> Pokud jsi manuálně zručný a máš v rukou cit, naučíš se to i sám.
Já jsem to dokázal. Je důležité přečíst toho nebo vidět tolik, aby sis byl jistý, že chápeš, jak to funguje. A potřebuješ cit pro šňůru – má to rytmus, nesmíš ho rozhodit. Dál je důležité udržet pohyby prutu v určitém rozmezí – nesmíš ho moc sklánět, zejména ne za sebou. Začni s malým kouskem šňůry a postupně přidávej.
Možná se to naučíš s nějakou chybou, ale prostě to jde. Ideální je mít někoho, kdo ti to ukáže a upozorní na chyby, ale když nikdo není…
- Středa 2. března 2011 ve 22:01® osprey
Jak.novi> Tak se měj a pozdravuj v pekle

- Středa 2. března 2011 ve 22:01® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
svery> Já doufal, že bude v Praze, ale nebyl. A potkal jsem tam jiný slušný wobblerák za 1050 Kč a už mi zůstal v ruce…
Mimochodem – viděl jsem nedávno dva původní 270 cm/ 15–40 g ještě s kovovými očky. Ale jsou dražší než ty nové.
- Středa 2. března 2011 ve 21:58® osprey
feedřík> Mě se jeví dobře, ale nestačím se divit jak ty ceny vyskočily. Projdi e-shopy, jestli ho nenajdeš (nebo jiný z té série) za lepší cenu.
Ta široká cívka je fajn. Taky jsem o něm uvažoval, ale bojím se, že to už bych měl toho cajku moc a musím taky živit rodinu

- Středa 2. března 2011 v 0:18® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
LukasManousek> Myslím, že tuhle reklamu tady můžeme nechat

- Úterý 1. března 2011 ve 23:28® osprey
Bigpista> Ptal jsi se na Trabucco Sygnum. Už se nějakou dobu dělá a prošlo i nějakými modifikacemi (dokonce snad kdysi mělo nestejně dlouhé díly). Je to prut hlavně na stojáky a mírnější toky, pěkně se s ním zdolávají ryby.
Podobné pruty jsou třeba Daiwa SR3, nové Shimano Speedmaster nebo nové Mivardi – snad Emotion. Vždycky je to delší živý prut se s píše zdolávací akcí a tenkými uhlíkovými špičkami.
- Úterý 1. března 2011 ve 22:46® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Kazan> Výborně. Já jsem hned říkal, že se najdou lidi, co to budou lupat jak Baťa cvičky. Já už nějaký čas používám pytlík od buráků – je to rychlejší, flexibilnější a není s tím tolik práce

- Úterý 1. března 2011 v 15:09® osprey
timbab> Bytelná 360 je asi nejlepší možnost. Ale já jsem zatím chytil na feeder úplná koťata. Lepší ryby mám jen na přívlač.
- Úterý 1. března 2011 v 15:05® osprey
timbab> Oni mají v heavy ten prut jen ve 420 cm. Ale i v mediu to dá 140 g odhozovku a když jsem viděl ten light, co má David, tak na sumce do 120 – 130 cm bych s ním mohl být fakt zlej.
- Úterý 1. března 2011 ve 12:59® osprey
Fischer> Snad žádný feeder není tak drahý jako některé mušáky. Asi nejdražší, co si vybavuju je Hardy Marksman, který je lehce přes desítku. Tam je to dáno exkluzivitou i zemí původu. Použitelné a velice solidní feedery se dají koupit už někde v relaci 1200 – 1500 Kč, kolem tří čtyř tisíc už jsou to proutky z velice kvalitního uhlíku s osobitými vlastnostmi. I v kvalitě špiček jsou rozdíly. Spousta lidí povídá, že špička je spotřební zboží a kolik jich za rok zlámou. Já jsem ještě žádnou nezlomil, akorát dvouuncovku od Shimana jsem už asi třikrát omotal vlascem a při náhozu vytrhl z prutu a hodil do půlky řeky – ovšem bez následků.
Pokud jde o Sportexy, mají dost unikátní blanky – velmi výkonné, vysoce zatížitelné, tuhé, ale se specifickou delší akcí. Tolik teorie a mé zkušenosti s jejich vláčecími pruty a jedním starším feederem, co má HaD.
Pro normální chytání ryb do 3 kg kvality toho Sportexu nijak zvlášť nevyniknou. Chce to tvrdé podmínky a velké ryby.
- Úterý 1. března 2011 ve 2:28® osprey
Kolovr@tek> Záleží jak daleko to budeš házet, jaký bude průtok, jak silný budeš mít kmen, jaké vlastnosti by měla mít montáž. Tak něco od 20 do 60 g. Pokud možno ploché.
- Úterý 1. března 2011 v 0:48® osprey
Kolovr@tek> Ale já ti taky klidně nabídnu rohlík za deset tisíc. Fakt. Dobrej, čerstvej, s donáškou až do domu.
Nabízet ti ho můžu. Ale je na tobě, jestli ho koupíš.
Teď jsem si koupil pár věcí na FF a i zpětně si myslím, že jsem koupil dobře a lacino.
- Úterý 1. března 2011 v 0:42® osprey
Kolovr@tek> Tak ji nekupuj, za ty prachy se nechá sehnat kovový lehátko

- Úterý 1. března 2011 v 0:31® osprey
Kolovr@tek> Někdy ano, někdy ne. Ale většinou máš pravdu. Taky ten přívlačák, co jsem koupil, byl s ohledem na kvalitu hodně levný.
- Úterý 1. března 2011 v 0:14® osprey
Kolovr@tek> No, feeder má taky své zákonitosti – teď potřebuješ vlasec někdy i 0.08 mm a na to nemůžeš mít kdejaké bidlo. Takže jsou jemné feedery a zase třeba tuhoně do proudu nebo něco co daleko hází. Proto má smysl pruty řešit.
Je jasný, že násaďáka v květnu vytáhneš na kdeco.
- Úterý 1. března 2011 v 0:12® osprey
Jenda17> Něco málo v povodí Nežárky a Lužnice, ale možná je to zavlečený sumeček černý (jsou si velmi podobní). JInak máš asi smůlu. Lovím v jižních Čechách ryby skoro 20 let a sumečka ještě nemám.
Zajedu si k Labi, tam by to nemělo být těžké. Doporučuju totéž – až budeš mít někdy cestu.
Tento příspěvek byl editován 1.3.2011 16:20:47 administrátorem CeP.
Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze. - Úterý 1. března 2011 v 0:10® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
dusivka> Myslím, že ve Skotsku i třeba v Irsku je dost strmých skalnatých břehů a místy se lov z nich i praktikuje.
Jen ryb asi nebude tolik – souvisí to mimo jiné i s mořskými proudy.